Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Rabljen avto – ne hvala

Rabljen avto – ne hvala

Pozdrav vsem,

rad bi samo opozoril na nekatere stvari, ki so mene opekle in nočem, da še koga.

Kupoval sem 2 leti star Espace in po nekaj mesecih iskanja našel prijetnega gospoda- Vse super…avto je imel sicer nekaj prask, vendar pri tesni vožnji ne moreš pregledati vsega. Do sedaj sem odkril veliko skritih napak, ki me bodo skupaj stale cca 2000€ (500.000 sit).

Med najbolj odmevnimi:
– senzor za nastavitev žarometov (avto prevzel podnevi) – 50.000 + sit
– pumpa za pranje žarometov 50.000 + sit
– loputa za ventilacijo se ne zapira – 30.000 sit
– oba volanska zgloba + prednji diski
– električna nastavitev sedežev ….. tega sploh ni bilo
– vse štiri gume so bile pri prevzemu slabše kot pri ogledu – moja ocena
– avto akustika – vse ob rahli rock glasbi vse hršči
– brisalci 110 €
– itd…

vsekakor…vzemite samo ne enega ampak več storokovnjakov in ne verjemite lepim besedam. Preverite vse po navodilih za uporabo.

NE HITETI IN RAJŠI 5 x PREMISLITE ALI RABITE RABLJEN (99% verjetnosti da ne izpraven) AVTO. JAZ RABLJENEGA AVTA TAKŠNE VREDNOSTI NE KUPUJEM VEČ.

Lep dan,
MaRe

a ni tak zakon,da ce ti avto ni všeč lahko v 8 dneh zahtevas povracilo nazaj

lp:))))))))

Ne bi rekla, da v 99% procentov avto ni ok; mi smo v družini vedno kupovali rabljene pa še noben ni bil taka crkovina.
Mene bi že tiste praske na avtu zmotile, takoj vidiš, kolk so za avto skrbeli (površni ljudje), če se ves popraskan okoli vozi.

Se strinjam z leprotto!
In nimamo vsi toliko denarja da bi si lahko kupovali nove avte!
Žal nisi bil zadosti pozoren!
Ni pa mi jasno kako da nisi ugotovil napak na zavorah in zglobov p to se ja takoj preštima!
Drugič pa vzemi enega strokovnjaka sabo ali pa ga v probni vožnji pelaj na tehnični pregled in reskiraj tistih par EUR!

Mi kupujemo tudi rabljene avte, samo kupujemo z mehaniki in kleparji…Vedite da avto ni nov in da kupujete rabljen avto, bolj bi morali biti previdni saj ne kupujete ene jakne.Zato so pa strokovnjaki- mehaniki in kleparji.
Pa srecno!

Bomo videli, kakšen bo tvoj avto po dveh letih tvoje vožnje. Rabljen avto pač ni nov.

Mare ti si pa res en velik naivnež!
prvič moraš vedeti da espace-ja noben ne kupuje, da mu bo stal doma v garaži ali pa da bo prevozil samo 10.000 km na leto. Dobro je tudi vedeti čemu je lastniku espace služil in čemu ga prodaja že po dveh letih. Kolikor vem ima renault dve leti garancije ob kakšnih akcijah ali doplačilu celo več let garancije.

Če ima ta espace zanič diske in zglobe, že to ti mora povedati da ima ta avto prevoženih najmanj 100.000 za seboj. Skratka vse napake, ki si jih naštel so nastale predvesem zaradi zelo velike uporabe tega avtomobila in nevestnega ravnanja s tem avtomobilom. Ti pa niti ne ločiš več kakšne gume je gor imel, kaj šele, da bi vedel ali je imel prve gume gor ali ne. Med drugim ima vsaka guma gor datum proizvodnje (teden v letu). Večina prodajalcev tukaj ne komplicira in ima gor novejše od avta tudi zelo obrabljene gume gor, kar ti iz prve roke pove, da ima že precej km za sabo.
Takih in podobnih fint, ki ji lahko že povprečen laik brez mehankarja opazi je precej.
Pa še to, avta jaz nikoli ne kupujem preko posrednikov, vedno od tistega, ki je dejanski lastnik od avtomobila ali pa že na videz čudnih tipov ali od kakšne mularije….in tako naprej, pa tudi na avtosejmu ne, da je samo za orentacijo in za kasnejšo primerjavo, ko si greš kakšen avto na dom pogledat.

Jaz tudi vedno kupim rabljen avto. Recimo leta 97 sem kupil 2 leti staro laguno s 17.000 prev. km. Še danes jo imamo kot drugi avto za vsakdajno službo. Strara je že 12 let, pa nisem menjal niti diskov. Ima samo redne service na pooblaščenem. Izven rednega so mi v 10-letih šle jeseni le ( sprednje) vzmeti (počene). Za obe vzmeti z delom vred sem dal 26.000 SIT. Pri original renault servisu pa bi me samo ena vzmet prišla z delom vred preko 30.000 sit.

Skratka večje vrednosti avto je ali redkejši je, bolj mu cena pade v % v dveh letih.
Recimo laguna je bila takrat nova 33.000 DEM + ostali stroški (zavarovanje-avtoradio, tepihi,…) .Jaz sem pa dal za dve leti staro še cel let zavarovanega z vgrajenim blaupunkt avtoradiem 24.000 DEM, kar pomeni, da mu je cena padla skoraj za neverjetnih 40%. Ker sem ni pač mudilo z nakupom, sem iskal občasno takrat tak avto več kot pol leta in večina je imela realno prevoženih okol 80.000-100.000 km, tisti s prevrtenimi km pa okol 30.000 km na števcu. Praktično sem jaz kupil avto od osebe, ki je bil vedno navajen menjat in kupiot nove avtomobile vsake dve leti kljub temu, da je malo prevozil.

Mare in koliko ima ta espace na števcu, verjetno okol 35.000 km al se motim?

Kdo pa tukaj govori o novih avtomobilih……govorimo o rabljenih .
Treba je biti previden , rizik je pa vedno prisoten, vendar jaz imam do sedaj
sreco, nikoli nic , razen rednih servisov, pa vedno kupujem rabljene avtomobile stare 3 leta, vozim jih 4 leta in jih se vedno dobro prodam, pa najmanj zgubim. Gledam pa , da imajo potrjeno servisno knjigo, pa se sama preverim pri pooblascenem servisu.Sicer se pa tudi pri nakupu novega lahko precej ustejes, odvisno katera serija….
lp, pa srecno.

hehehe…
Tvojih skoraj 40% je v resnici slabih 27.3%. To pa sploh ni tako ugodno.
Jaz sem za avto 1leto in 4 mesece po prvi registraciji plačal 39,5% manj kot je stal nov. Tudi Francoz-peugeot

Mene samo še zanima, kako so lahko zgoraj navedene napake skrite??
Citiram:
– senzor za nastavitev žarometov (avto prevzel podnevi) – 50.000 + sit
– pumpa za pranje žarometov 50.000 + sit
– oba volanska zgloba + prednji diski
– električna nastavitev sedežev ….. tega sploh ni bilo
– vse štiri gume so bile pri prevzemu slabše kot pri ogledu – moja ocena
– avto akustika – vse ob rahli rock glasbi vse hršči
– brisalci 110 €

Sorry, samo za tole si pa kriv popolnoma sam.
Skrita napaka se ne vidi, zato se temu reče skrita; npr. čez en teden po nakupu ti ribne mašina, turbina crkne, res skrita napaka je npr. da se avto prodaja kot avto z airbagi, ki so bili v resnici odstranjeni ipd. Tole zgoraj našteto se pa pri testni vožnji le lahko preveri.
Zato si je pa pametno čas vzet pa pregledat avto, ne pa ga kupit v stilu kile kruha. Drugič boš verjetno bolj previden, vsekakor pa ti ob naslednjem nakupu želim več sreče.
PS: Upam, da si preveril, če je potrebno kakšen jermen/verigo zamenjat. 🙂

Če ti je prodal avto z električno nastavljivimi sedeži, v resnici pa tega ni, je to skrita napaka in v tem primeru se pogodba lahko razdre. Že samo zaradi tega – ker je to lastnik pa že moral vedeti, če recimo za senzorje nekako ni opazil, da so šli v maloro.
Jaz jih niti ne bi menjala, če ni nujno, ker dajati toliko denarja za stvar, katere rok trajanja je dve leti….
Rok za stvarne napake pri rabljenem avtu je eno leto, če kupuješ prek pravne osebe, kako je s tem pri fizični osebi, pa ne vem…. Malo pobrskaj po internetu ali pokliči na zps. Mogoče še ni prepozno. Takole poceni se vsekakor ne pusti.

No, moj prvi avto je bil nov, pa ne vem, če bom še kdaj kupila novega. Zdaj imam rabljenega, starega 10 let, čez 200.000 km – po treh mesecih še b. p.

OK, vse jasno, samo če na avtu ni električno nastavljivih sedežev, potem to verjetno ni skrita napaka, ker to opazi vsak idiot, torej ni skrito očem. Skrita napaka bi bila prej, če bi avto to opremo imel, a ne bi več delovala. Naj mi nekdo pojasni zadevo, ker meni tole ni najbolj jasno. Sicer pa, sta v pogodbi zapisala, da avto to opremo ima ali je lastnik samo rekel, da obstaja?

Se pa strinjam s tem, da je definitivno vredno poskusiti rešiti, kar se rešiti da.

Skrita napaka, buča trapasta. STVARNA NAPAKA!
Veš, kako je – verjetno vseh tistih 500 funkcij, ki naj bi jih avto imel, nekako ne preskusiš.
Tudi prevrteni km so stvarna napaka – če avto kupiš od prvega lastnika, se lahko sklicuješ na to, malo težje je, če je drugi lastnik…
Mogoče še ni vse izgubljeno, sploh če je bil prodajalec pravna oseba. Samo pohitet je treba, napisat, priporočeno poslat, dopisat, na kateri člen se sklicuješ, in tako naprej.

New Report

Close