Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Poraba avtomobila

Poraba avtomobila

Nov avtomobil z 4000 prevoženimi kilometri.

Ker ima vgrajen računalnik spremljam porabo. Ves čas je bila okrog 6 litrov, potem pa nenadoma poskočila na skoraj 8 (povprečje jasno). Najprej sem mislil da je zima vzrok, pa ne more biti, ker jo ni.

Ali je možno, da je kaj narobe z računalnikom za kontrolo delovanja motorja?

Kakšna pametna ideja, preden se osmešim na servisu.

Prve stvari, ki mi padejo na pamet: Stanje v koloni, več mestne vožnje, različno dotakanje goriva (ne vedno do vrha).
Lahko pa je vzrok tudi tole: Če računalnik že 4000 km ni bil resetiran je možno, da je kakšna spremenljivka prišla do konca svojega podatkovnega tipa. Pač odvisno od tega, koliko bytov so namenili za štetje porabe.
V preprosti slovenščini to pomeni, da bi se računanje porabe spet začelo od začetka.

Sliši se skoraj neverjetno, samo razlog je bil v bencinu. Sem tankal drugje in na isti razdalji je sedaj poraba zopet okrog 6 litrov.

Očitno je lahko tudi bencin včasih zanič. To mi je nek znanec razlagal, samo nisem mogel verjet, da je to danes mogoče.

Je pa avto dejansko poleg povišane porabe deloval povsem zadušene, ko sem pohodil gas je pospeševal bistveno počasneje kot običajno.

A je bil problem pri Petrolu?

Ja, samo sem tud prej tankal na isti črpalki, pa ni bilo teh težav. Očitno samo posamezna pošiljka.

Ne vem – meni pri micri še pri 16.000 km kaže pravilno.

Jaz si že vsa leta vodim točno evidenco tankanja in tako najbolj natančno vidim porabo im morebitna odstopanja.

Kakšen liter al pa celo dva dodajo tudi zimske gume…vsaj pri meni je tako

New Report

Close