koliko kredita imate za avto
Nič. 🙂
Tri milijone ga ne bi vzela niti v sanjah, zgornja meja, ki se mi zdi še razumna, je milijon.
Raje kupi rabljenega za milijon in pol, preglej oglase in boš videla, da se da za takšen denar kupiti že skoraj čudo od avta 🙂
Pred časom sem prodala svoj stari avto, ki sem ga vozila devet let, stal je približno 1,6 mio tolarjev, sem ga skeširala. Skupaj z vsemi ostalimi stroški (zavarovanje, servisi, gume, bencin) me je stal cirka 30.000 sit na mesec, kar je suma sumarum še enkrat več, kot je bila njegova cena ob nakupu. Ti moraš upoštevati še obresti, stroške posojila in morebitni kasko.
Kupila sem pa – rabljen avto za dober milijon.
Oh, bojana, veliko ljudi ima avto na kredit, le ta forum je malo slabše obiskan. Zavedaj se, da ta kredit ne bo edini strošek, ki ga boš imela z avtom, temveč moraš na mesec računati na še nekaj deset tisočakov za bencin, zavarovanje in redne servise. Na koncu te avto mesečno pride toliko, da glava boli.
Kupi si cenejši avto. Če ga zdaj kupuješ na kredit, upoštevaj, da čez nekaj let , ko bo zrel za zamenjavo ne bo denarja za keširanje novega in kreditiranje se nadaljuje. Računaj, da šparaš za dva naenkrat, če hočeš, da bo naslednji le tvoj ne pa od banke ali leasing hiše. Obstaja seveda možnost povečanja dohodkov itd., tako da se še kaj spremeni. Dobro premisli, kolikšen imaš mesečni prihodek, kolikšen bo obrok, servis, bencin, kasko zavarovanje v primeru kredita mislim da je obvezno ker – kdo bo plačeval kredit, če ti morda – bog te varuj – z avtom vred izgineš v nesreči…
seveda se splača kredit,ostal denar raje daj v vrednostne papirje, npr v srbijo se ful splača,tko da kdor kupi avto na gotovino more bit tud čudak ej.Pa tud odvisno na kolk let kredit, moj mož ga je vzel na primer 2 leti, gotovino daj raje v naložbo,res.Nekateri donosi so tud 30 procentni,pol pa si kar mal zmnoži pa boš vidla kaj se splača in kaj ne.LP
Banke v ZDA se pri presoji odobritve kreditov za avtomobile obicajno drzijo pravila, da bi naj obrok kredita ne presegel 16% bruto place.
Sicer pa vsak najbolje pozna sebe in svojo situacijo. Ni vsakemu avto enako pomemben in nima vsak enakih zmoznosti. Eni prevozijo 5000m2 na leto, drugi so vsak dan par ur na autocesti. Enim je avto le za to, da jih pripelje iz tocke A do tocke B, drugi v voznji predvsem uzivajo. Prvim bo najbrz vsak avto dober in jim bo pomembno predvsem to, da na njem minimalno zgubijo. Drugi so obicajno dosti bolj izbircni in za avto pripravljeni nameniti vec denarja in kje drugje bolj zategniti pas.
Skratka, sploh ni pomembno kaj drugi delajo. Ti naredi tako, da bo za tebe kar najbolj prav.
Mnenje!
Vsi , ki vlagate v avtomobile in se kazete v njih ste eni navadni bedaki.
Za avto je skoda vloziti tudi 3 miljone…saj je njegova vrednost cez pol leta
manjsa….
Moja racunica je taka: avto kupiti star 3 leta , ga voziti 4 leta in ga prodati.
Tako najmanj zgubis. Denar je treba vlagati v nepremicnine ne pa v pleh…kateri je lahko ze jutri opraskan.
Meni avto pomeni izkljucno samo prevozno sredstvo, seveda pa kupujem
izkljucno nemske avtomobile, kateri zdrzijo in je vzdrzevanje poceni.
Ta izjava ne velja za tiste , ki imajo visek denarja….se razume.
lp
Nobeden ni rekel, da ste bedaki, tisti ki ne vozite nemskih avtomobilov, ampak nisi podrobno prebrala, da so za mene vsi bedaki ki vzamejo toliko kredita za pleh!! A razumeš zdaj kaj sem hotela povedati, sicer je pa jasno vsem, da so nemski in japonski avtomobili zakon.
Neumno se je zakreditirati za avto, ki že jutri ni več nov in katerega ti lahko ukradejo ali se poškoduje.Nesreča pač nikoli ne počiva……
Drugič pa preberi bolj natančno!
lp
Tole si napisala…
Vsi , ki vlagate v avtomobile in se kazete v njih ste eni navadni bedaki.
Za avto je skoda vloziti tudi 3 miljone…saj je njegova vrednost cez pol leta
manjsa….
Jaz pa mislim takole…
Če vložil malo več zato, da je avto bolj udoben in varen se mi zdi dobra naložba. Če pa vložiš denar zato, da se z avtom postavljaš, se pa tudi meni zdi neumno.
Ljudje avtomobilov ne kupujemo za pol leta in tudi nihče ne pričakuje da mu bo cena zrasla.
In sploh ne razumem zakaj bi bilo 12.500€ kredita preveč. Nekdo, ki ima nekaj 1.000 ali celo nekaj 10.000 plače si bo zlahka privoščil tudi dražji avto.
Denar je očitno še vedno zelo občutljiva tema. Vendar naj napišem razloge zakaj bi vzela toliko kredita za avto. Avto mi pomeni nekaj več kot samo prevozno sredstvo. Zakaj je tako ne vem, vendar tako čutim. Vedno sem imela rada svoj avtomobil in sem dobro skrbela zanj. Rada imam malo »boljši« avtomobil, ker je varnejši in ker bi ga kupila za daljše obdobje (8 let sigurno). Seveda dobro vem, kaj predstavlja »naložba« v avtomobil. Vem, da je to najhitreje zgubljen denar, vendar če bi vsi razmišljali samo tako, se bi vsi vozili z avtomobili starejšimi od 5 let. Predvsem pa – koliko pa stane nov VW ali nova Honda?
Bojanam!
Da bi na tvojo odločitev vplivalo primitivno zmerjanje z bedaki s strani forumovk z očitnim sindromom pms, bi bilo pa res smešno. Za avto je enkrat treba dati denar, a ga našparaš pred nakupom ali po njem, je pač tvoja odločitev. In stvar tvojih zmožnosti. Da bi bil bedak tisti, ki vozi avto na kredit?! Moj znanec ima fiatovo zastopstvo. Od 100 fiatov kupljenih tam, so 3 v celoti plačani z gotovino, ostalih 97 pa z večjim ali manjšim kreditom ali lizingom. Toliko o bedakih. Jaz ne bi imela hiše in še marsičesa, če ne bi bilo kreditov. In če mi bo zapasalo vzeti avto na kredit in si bom to lahko privoščila, ga bom vzela. Pri vseh neumnostih, za katere ljudje mečejo stran denar, je varen avto mogoče še najmanjša. Za čike, visenje na šanku, za mobitele, zato, da se teden dni pacajo na kakšni nagužvani plaži, za gore nepotrebnega futra (samo pogledaš v nakupovalne vozičke…), vlagajo denar na neke kupe v neke sklade in niti ne vejo, če bodo ta denar resnično kdaj videli (sploh v količinah, kakršne so jim obljubljene)….
Ma, živi za danes, ker ne veš kaj bo jutri.