MERIVA ALI SCENIC
Sam sem lastnik Grand Scenica 1.9 dci! Če primerjam s Touranom je 100 boljši! Vsaj po mojem mnenju!
kolikor vem je Touran veliko bolj plastični v notranjosti! Pa da ne govorimo o opremi, ki jo dobiš pri Scenicu !
Pa poraba 6.5 L /100
V glavnem jaz sem zelo zadovoljen in ne bi nikoli zamenjal za Tourana!!!
Vidim, da padajo mnenja o večjih avtomobilih – povsem brezveze. Sam imam tri majhne otroke (dvojčki) in ne potrebujem večjega avtomobila kot je Meriva, v avto brez problema spravim celo družino (otroci vsi na avto sedežih) in v pritljažnik voziček za dvojčke z vso potrebno opremo za na pot.
avto je za svojo dolžino (dobre 4 metre) zelo prostoren in prilagodljiv.
Glede na ceno je verjetno nekoliko cenejši od scenika, ima pa scenik večjo garancijo (4 leta) torej odločitev na vaši strani (priporočam nakup z garancijo)
Sam sem se odločil za Merivo 1.7 DTI (75 KM) predvsem zaradi gole teže Merive (1410 Kg) in sem predvideval, da bo poraba prevelika pri bencinskih motorjih.
Merivo imam sedaj slabe dve leti in sem zelo zadovoljen. poraba je med 5,5 – 6 l. Kar se pa omenjenega motorja tiče pa priporočam “chipanje” na 100 KM, kajti za to težo avtomobila je Meriva z 75 KM malo podhranjena.
Glede težav in servisov pa mislim, da ni velike razlike med Oplom in Renaultom.