Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem MERIVA ALI SCENIC

MERIVA ALI SCENIC

Z možem imava enega majhnega otroka. Spomladi načrtujeva nakup 2-3 leti starega osebnega avtomobila. Razmišljava med Opel Merivo in Renault Scenicom.
Kakšne so vaše morebitne izkušnje, glede prtljažnika, velikosti, primernosti za otroka ter same kvalitete in vzdrževanja?

Hvala za odgovore in LP!

Meriva: manjša, znotraj bolj resna, a kakovostno narejena
Scenic: večji, bolj igriv, za odtenek bolj plastičen

Z enim otrokom se boste lahko peljali v obeh, iz lastnih izkušenj pa vam povem, da bo največja težava voziček. Imejte ga s seboj, ko si boste ogledovali avtomobil …

Imel sem Scenica,sem ga prodal in si kupil Tourana.Ni primerjave,kvaliteta izdelave,trdnost avta,skratka pozabi na Renault.To ti je avto za 100000 km potem ga prodaš saj se začne šraufanje.

Sam sem lastnik Grand Scenica 1.9 dci! Če primerjam s Touranom je 100 boljši! Vsaj po mojem mnenju!
kolikor vem je Touran veliko bolj plastični v notranjosti! Pa da ne govorimo o opremi, ki jo dobiš pri Scenicu !
Pa poraba 6.5 L /100
V glavnem jaz sem zelo zadovoljen in ne bi nikoli zamenjal za Tourana!!!

vw caravele je ornk kombi, vsi ostali so kr neki

Vidim, da padajo mnenja o večjih avtomobilih – povsem brezveze. Sam imam tri majhne otroke (dvojčki) in ne potrebujem večjega avtomobila kot je Meriva, v avto brez problema spravim celo družino (otroci vsi na avto sedežih) in v pritljažnik voziček za dvojčke z vso potrebno opremo za na pot.
avto je za svojo dolžino (dobre 4 metre) zelo prostoren in prilagodljiv.
Glede na ceno je verjetno nekoliko cenejši od scenika, ima pa scenik večjo garancijo (4 leta) torej odločitev na vaši strani (priporočam nakup z garancijo)
Sam sem se odločil za Merivo 1.7 DTI (75 KM) predvsem zaradi gole teže Merive (1410 Kg) in sem predvideval, da bo poraba prevelika pri bencinskih motorjih.
Merivo imam sedaj slabe dve leti in sem zelo zadovoljen. poraba je med 5,5 – 6 l. Kar se pa omenjenega motorja tiče pa priporočam “chipanje” na 100 KM, kajti za to težo avtomobila je Meriva z 75 KM malo podhranjena.
Glede težav in servisov pa mislim, da ni velike razlike med Oplom in Renaultom.

New Report

Close