Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem proton

proton

Zdravo!

zanima me kaj si milite o avtu proton 313 letnik 1997 (motor itn.) Ali je smiselno kupiti ta avto kot rabljen.

Hvala

lp,

Marko

NE

če je ohranjen in poceni ga kupi

Zakaj ne?

Drugače pa hvala za odgovor.

Lp.

Marko

Imela, bila zelo zadovoljna, srce se mi je trgalo, ko sem ga prodala.
Avto ima mitsubishijev motor, menjalnik in nekaj drugih sklopov, tako da glede vzdržljivosti in zmogljivosti ni večjih ugank.
Rabljeni so smešno poceni in za ta denar lahko dobiš res super primerek z veliko opreme za še enkrat manj kot kakega cliota.
Slaba stran: težko je dobiti rabljene dele zanje (če imaš nesrečo). So pa to nekomplicirani avti, poceni za vzdrževanje (redni servis okoli 20 jurjev), vzdržljivi in z dobrimi voznimi lastnostmi (so nizki in imajo dobro lego). Poraba ni ravno zgledna, ni pa tudi ne pretirana, v mestu zna biti kar kruta (okoli 9 litrov, sicer pa tam nekje 7,5).
Jaz sem vozila 313, pa bi raje 315. Poskusi nabaviti takšnega s klimo. Drugače je pa na http://www.avtomobilizem.com nekaj lastnikov protonov, pa tudi na mitsubishijevih forumih se najde kakšen.
Serijske napake: števci radi crkujejo ali vsaj nagajajo, tesnilo na glavi motorja (če je bilo zamenjano, ni več težav), včasih se zapackajo neke šobe in avto cuka (vendar se to da hitro rešit in je potem mir), mogoče tudi končna izdelava ni na ravni recimo japonskih avtov. Nujno mora imeti servo, ker že z njim ni ravno ultra okreten (pač tako kot ostali avti tega ranga). Za vozit je pa sicer fajn, tudi zadnja klop je razmeroma udobna, prtljažnik je tudi kar velik. Zadnji sedeži se sicer ne položijo popolnoma, ampak še vedno dovolj za prevoz večjih tovorov. Po mojem tega avta ne odsvetuje nihče, ki ga je vozil, ampak ljudje z določenimi predsodki. Jaz ga priporočam vsem, ki iščejo soliden avto za drobiž.

imam 415,vozim ga od leta1999,do sedaj sem menjal samo olje filter in enkrat svečke,letos je bilo potrebno zamenjati zobati jermen,kar je stalo vse skupaj z delom 18500 Sit.Bo pa potrebna zamenjava akumulatorja in zav ploščic ampak avto ima 90000 km.Jaz nimam pripomb, poznam se enega lastnika in tudi nima tezav.

New Report

Close