Avti iz uvoza
Imam vprašanje za vse tiste ki stalno nabijate……raje daj kaj več in kupi avto prodan v sloveniji, iz uvoza je bolj tako…….
Zanima me samo….ali poznate vse avtomobile v sloveniji al ste samo slišal od prjatlovga prjatla k je njegov prjatu od prjatla kupu avto iz belgije in mu je čez 14 dni crknil levi žmigovc……..
Resno….zakaj mislite da so avti iz uvoza slabši kot avti (novi) prodani v sloveniji !
lp
Mi smo leta 2004 kupili rabljen avto iz uvoza (uvožen iz Italije) pri slovenskem prodajalcu avtomobilov (pooblaščen oplov trgovec). Edino, kar smo reklamirali (so imeli več avtov s tovrstno napako – tudi “slovenskih”) je bila neka programska napaka – ko so naložili nov program je bilo vse v redu. Avto je imel predvsem več opreme kot “slovenski” in nižjo ceno.
Obstajajo pa tudi trgovci, ki na veliko uvažajo sklumpane avte, s prevrtenimi kilometri, nerealno ceno, …
Kaj pa v tej smeri ste ze kaj razmisljali, da je v tujini mogoce dobit enak avto onkretno cenejsi kot pri nas in da kot pri vseh drugih stvareh je moznos dobit v tujini vecjo kvaliteto izdelka? Ce dan samo banalni primer pralnih praskov in cokolade Milka…mislite da v avtomobilski industriji temu ni tako? Zakaj naj bi pricakoval clovek, da je avto kupljen pr nas boljsi od tistega ki je kupljen v Avstriji, Nemciji? Jaz mam Astro kupjeno v Austriji, 15km od meje (Leibnitz) in dela b.p. ze dobra 4 leta. Naj se javi se kdo ki ima dobre ali pa tudi slabe izkusje pa bomo pol dobili neko realno oceno…v koncni fazi pa tako kot lahko pri nas naletis na dobrega ali slabega lahko tudi zunaj, zato pozornost in avtomehanik zraven nista nikoli odvec;) Pa dosti srece pri nakupih.
Midva sva iskala v Sloveniji avto pribl. 2 meseca in se odločila, da ga uvoziva sama. Ko sva gledala avto najine izbire so imeli ti uvoženi avti dokaj nizko ceno in ko sva primerjala na Nemških straneh, sva videla, da se po tej ceni prodajajo le avtomobili s 300 000 prevoženimi. To pomeni, da so avtomobili imeli kar precej prevrtene števce, sicer ne vem, kje so jih tako poceni dobili, plus poplačali vse stroške uvoza. Veliko avtomobilov sva pregledala in pri veliki večini je imel že motor rahel prizvok (mož se zelo spozna na avtomobile), ali je menjalnik štekal ali ropotal, sicer pa se veliko prevoženih km vidi tudi v obrabi sedeža in menjalnika…..Avto s tem prizvokom in ropotanjem menjalnika še morda lahko zdrži kakšno leto, kakšen laik ga sploh ne sliši, ampak ker midva kupujeva avto za dlje časa, sva iskala kaj boljšega. Večina avtov, ki pa so uvoženi, predvsem iz Italije, so bili poslovni najem, tako da je v bistvu res bil samo en lastnik…..
No, na koncu sva avto uvozila iz Nemčije in ga kupila preko dobrega znanca, katerega najboljši prijatelj ima avtotrgovino in servis te znamke. Avto je bil zelo ohranjen, garantirano dober (kupljen je bil v uradni trgovini), pri tem prodajalcu so bili vsa ta leta narejeni servisi…… Z avtom sva zaenkrat zadovoljna ima pa za Nemce zelo malo prevoženih km in to skoraj 100 000 v dveh letih!, potem vam je takoj jasno, koliko km imajo prevoženih ti avtomobili, ki se uvažajo preko posrednikov. Nemci trdijo, da je to zelo malo….pri nas pa imajo vsi uvoženi starejši avtomobili ok. 100 000…..
Pa še izkušnja, od sestrične mož je kupil zanič uvožen avto. Po nekaj mesecih zropotala mašina….
lp,
N.
Nats, ali so km prevrteni, je zelo zelo težko ugotoviti, če je sploh možno. Sem kupovala rabljen avto, s kolegom, ki je mehanik, in je rekel, da se on s tem sploh ne obremenjuje, temveč gleda le, v kakšnem stanju je avto. In tako mi je odsvetoval nakup deset let starega avta s 140.000 km, ker je bil na splošno preveč zmahan, in sem raje kupila enako starega z 200.000 km, ker je pač v super stanju, zunaj in znotraj, pa se je z njim vozila družina z dvema majhnima mulcema.
Po obrabi sedežev, volana, pedal…. je bolj lari fari. Kolega ima avto z več kot 300 jurji km in je notri skoraj kot nov, pa ima žametne sedeže, ki se res hitro obrabijo (brez prevlek!!!!). Volan ima pa nov, ker je imel z avtom nesrečo. No, taisti avto je uvožen iz Nemčije in dela b. p. Drugi kolega ima pa prav tako avto, uvožen iz Nemčije (oba sta dizla, iz iste tovarne), pa stalno neke probleme, uradno ima na števcu nekaj čez 200 jurjev km.
Še en primer: sem šla gledat avto s kao 150.000 km na števcu, pa je bil notri tako zmahan…. Imamo doma avto iste znamke s 180.000 km in star 13 let, je bolj “šihtarski”, se pravi, da ne skrbimo ravno zgledno zanj, pa je videti lepši in bolje ohranjen.
Vsekakor je pa v Nemčiji ali Italiji veliko večja izbira in avti imajo več opreme. In ja, nekateri pravijo, da tudi pri avtih delajo razliko med zahodnim in vzhodnim trgom. Žal se to zdi zelo verjetno.
Imam avto, uvožen iz Nemčije. Avto je tako super, da bi dol padli od zavisti. Dejstvo je, da je na večjem trgu večja izbira. Če pa ste se pustili nategniti avtohišam, ki so uvozile totalno razsute in iztrošene avte, nataknile nove prevleke in vam ga prodale kot zelo ohranjenega, pa sebi pripišite neprevidnost.