Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Opel meriva 1,4

Opel meriva 1,4

kupujem… pa me zanima vaše mnenje:
Novo prodajajao po 2,8 mio SIt, rabljeno 2 leti s 30 tisoč km pa bi lahko dobila za 2,5 mio SIT. Kaj kupiti? Je izguba cene realna…ali bi morala glede na novo pasti nižje in kako se bo to odvijalo v prihodnje?
Hvala za kakršnakoli mnenja in sugestije!

Kje si dobila to ceno? Laično rečeno, bi jaz osebno raje dala 300.000,00 več za popolnoma novo. Ostalo naj povedo strokovnjaki.

oba podatka iz http://www.avto.net, sem pa rabljeno iz neta tudi testno vozila.

Ni dileme, absolutno novo merivo, če je razlika 300k. imaš dve leti garancije,
novejši twinport motor in novejšo bolj svežo obliko. Res pa je, da je omenjena
cena verjetno, če vzameš avto na lizink (kar mene ne moti) in nisi lastnik vozila dokler ga ne odplačaš.
Drugače pa je avto za keš okoli 8% dražji.
Govorim iz lastnih izkušen, imam 15 mes. staro Merivo 1.7 DTI kupljeno
na lizink predvsem zaradi omenjenega popusta zato mogoče tudi manjša razlika med rabljeno in novo Merivo.

hvala, ja lizing varianta je, zato tak popust za novo, pa bi potem šla na enoletni lizing s čim manjšim možnim zneskom, samo zaradi formalnosti. No, ka rje še rpi novem, da nima avtoradia, ampak tudi to ni tak hud znesek…

Bi šlo, z največ 80% pologa in 20% na lizing za dobo 13 mesecev z 12% obrestmi (okoli 30k) in obveznim zavarovanjem proti kraji (okoli25k)
Kar se pa radia tiče, jaz sem dobil v paketu s klimo za 200k avtoradio na CD z obvolanskimi komandami in usnenim volanom (uporabno)
Nasvet; avto je precej težak in velik zato je mogoče tudi motor 1.4 bolj primeren za manjše in lažje avtomobile, tudi sam sem si pomagal pri svojem 1.7DTI (75km. in 170Nm navora) z chipanjem, ker je bil motor enostavno premalo močan za Merivo.

Sam bi raje kupil novega Nissan Note-a 1.4, ker je Meriva že nekoliko zastarel model in tudi Nissan je razred pred Opli po kvaliteti. Moje mnenje. Lp.

New Report

Close