Avto brez rezervnega ključa
Živjo!
Imam eno vprašanje. Od posrednika sem kupila rabljen avto, ki pa ni imel rezervnega ključa (opazila sem čisto na koncu, ko sem že vse plačala in uredila…). S posrednikom sem se zmenila da pokliče bivšega lastnika in da mi ključ naknadno pošljejo po pošti… Sedaj je od tega minilo že 14 dni in baje da rezervnega ključa bivši lastnik nikjer ne najde. Gre za Renaulta- kartico, s katero baje lahko na uradnem servisu vse urejam imam jaz.
Sprašujem se, kaj naj naredim v tem primeru, da dobim rezervni ključ. Ali mi ga je posrednik dolžan priskrebeti- ali se lahko obrnem na kakšno inšpekcijo in prijavim posrednika, ali naj sama pokličem bivšega lastnika…
Fantje, kaj svetujete, kakšne so vaše izkušnje in moje pravice?
Najlepša hvala za odgovor.
Lp,
Andreja
To so osnovne stvari, na katere bi morala biti pozorna že pred nakupom!
Na papirju in po zakonu imaš vse pravice.
V praksi pa ti je itak znano, da se tako urejanje stvari preko sodišča zavleče pa še dosti stane…
Če uradno naročiš no ključ pa stane kar veliko denarja, glede na to, da gre konec koncev samo za ključ.
Tko, da naprej poskušaj poklicati prvotnega lastnika, kej je ta rezervni ključ. Mogoče boš imela srečo in ga ima o še vedno pri sebi dom, le da ga je pozabil dati, ker pač na taključ ni bil nihče pozoren takrat, kot tudi ti nisi bila pri nakupu. če pa ključa ne dobič, pa poskušaj od posrednika dobiti odškodnino, ker moraš naročiti nov ključ ali pač kako drugače stavr urediti…
Zanimivo tudi jaz nisem dobil ključa rezervnega lastnik je rekel da je nekje pod avtomobilom in da je pozabil nanj kje je skrit in poglej ga zlomka jaz avto mau popedenal zrihtu in našel ključ čist nov med tem že v avto dal alarm in varovalne mehanizme in glej ga zlomka da mi je avto čez par dni tulu se pravi je možno da je bivši lastnik kaj poskušal a se je premislil
Take so moje izkušnje in so me pripeljale do tega če kupuješ avto je najbolje da si daš kaj dodatnega varovanja seveda če gre za dražji avto
lep pozdrav dr. lucifer
Če bi se ga dalo kam fixno pritrdit pod avto, potem bi lahko odlično služil v primeru, da nisi doma, pa si ravno izgubil ključ. Tako te pod avtom vedno čaka rezerva. :)) To je taka nedolžna verzija zgodbice.
A bi mi znal kdo povedat, kje najceneje naredit nov zakodiran ključ?
Nekje so mi razlagali, da moram na moj pooblaščen servis po kodo in ti potem pri malo boljšem izdelovalcu ključev naredijo duplikat. Kakšne so varijante za izdelavo duplikata?