Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem zelena karta

zelena karta

Ali mi lahko kdo obrazloži čemu služi zelena karta??Je obvezna ali ni obvezna??Koliko pa stane??
Hvala za odgovor

Zelena karta je dokazilo v tujih državah, da je vozilo zavarovano. Torej, če se misliš vozit samo od Karavank do Kolpe potem lahko prihraniš tisočaka.

Aha,torej v sloveniji ni obvezna.Če se pa furam po tujih državah jo pa moram naredit.

Z mendanordnim sporazumom zelena karta ni več obvezna za Italijo, Avstrijo, Madžarsko, Nemčijo in še za nekatere države. Zelena karta služi kot dokazilo, garancijo, da ima naša zavarovalnisa sporazum, da v primeru škode, povrne odškodnino zavarovalnici tuje države v kateri je povzročena škoda.

Kaj pa na Hrvaški je obvezna??
Če me ustavi hrvaški policaj in nimam zelene karte kaj bom plačal kazen??
Ali pa če imam prometno nesrečo v Hr in imam zeleno karto.Je to kaj meni v dobro ali je isto kot,da je ne bi imel??

S Hrvaško je sklenjen sporazum, tako, da ne rabiš zelene karte. moraš pa imeti zavarovalno polico.

Kaj pa je zavarovalna polica??

Zavarovalna polica – tisti list papirja, ki ga dobiš na zavarovalnici ali tehničnih pregledih ob registraciji vozila in se ga spodaj držijo kupončki (no vsaj večina zavarovalnic ima tako obliko) in ki predstavlja največji strošek ob registraciji vozila.

Na nobeni zavarovalnici te ne bo nihče pojedel, če greš vprašat. Kolikor vidim, potrebuješ popolno razlago, za kaj je kakšno zavarovanje sploh dobro.

New Report

Close