Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kaj se bolj splača diesel al bencinar?

kaj se bolj splača diesel al bencinar?

Smo pred eno dilemo, ko kopujemo avto. Na leto naredimo kakšnih 20.000-25.000 km. Premišljujemo, če bi kupili dieselaša al bencinarja.

Kaj pravite, kaj se bolj splača. A res že zdaj dieselaša preplačaš?

Hvala za odgovore

hja, za te kilometre se pa verjetno niti ne splaca. Dizelas je v osnovi precej drazji, ima pa manjso porabo (cena goriva je pa prakticno ista). Glede na stevilo km se ti racun ne bi izsel.

ravno zadnjič je moj kolega za svoj avto izračunal, da mora naredit 71.000 km….potem bo šele na nuli…ob primerjavi disla in bencinarja……

Moj izracun je bil tudi zelo podoben, pri 91.000 km bi sele prisel na isto.

Pri teh kilometrih nima pomena kupovat dizla, če računaš na to, da bi kaj privarčeval na gorivu. Res je, da je dizel dražji, vendar ko ga boš prodajal, boš tudi nekoliko več dobil zanj. Voziti dizla je nakaj posebnega. nek užitek, ko dizel prede, ko je navor motorja večji od benzinarja, ko ti ni treba stalno pretikat prestave. tudi hitreje se lahko vozišča z manjšo porabo goriva. iz teh razlogov imam dizla, naredim pa okoli 40.000 km na leto. če ti je vožnja z dizlom v užitek, ga kupi, pa ne oziraj se na to, kaj ti drugi pravijo.

Jaz prevozim letno 12.000 km. In pri bencinarju letno izgubim 120.000 SIT na gorivu. V štirih letih sem tako na istem in vsekakor navijam za dizla, ker je z njim vožnja vsekakor boljša. Navor pač naredi svoje.
Morda počakaj kakšno akcijo, kjer dobiš dizla za ceno bencinarja.

bencinar vzemi

Ne poslušaj sukhoi, kupi dizla. Sukhoi je alergičen na nas dizlaše.

Kupi kar hočeš.
Jaz pa pravim, ni ga čez bencinarja….

Dizli sam smrad povzročajo na cesti. Jaz bi jim tak davek in kazen nabil, kdor bi spuščal tak smrad al pa mu cev napeljal v kabino pa naj sam voha, kar spušča za seboj :)))

New Report

Close