Zafira ali Picasso
Mi imamo Picassoja, pol leta. Je fajn avto, mi smo zadovoljni. Največja napaka pa je slabo obračanje. Je res muka in smo kljub previdnosti izkušenosti senzorjem itd. že kar popraskali karoserijo :((((
Zafira je v prednosti za 2 sedeža, ki sta resda mala in bolj neudobna, vendar pridejo prav, ko greš recimo na skupen izletek z drugo družinico in imate npr. oboji po enega otroka in morate z dvema avtomobiloma. Zafira pa je malo širša in pri nas ni prišla v poštev, ker bi jo težko spravili v garažo (imamo malo prostora za manevre).
a misliš Picassota? Mi imamo 2.0 Dizel, sem pa slišala, da tudi 1.6 bencin ni slab (poglej malo z brskalnikom). Pa tudi poraba ni bistveno višja od dizla. Po mojem je odvisno, kod voziš – če voziš po ravnici, so vsi avtomobili bolj šparovni kot če si v nekih hribih.
Za Zafiro-starejši model pa so bencinski motorji problematični – po besedah Oplovih mehanikov. Se nek jermen (ali ne vem več kaj) raztrže in moraš motor generalno popravit, dizli pa so ok. Tolko približno.
Tudi sama sem bila med izbiro Picaosja in Zafire in se definitivno odločila, da Zafire ne bomo kupili in tako smo nabavili nekaj čisto drugega, Mazdo5, ki je res enkratna in najboljši avto, kar smo jih dosedaj imeli. Edini problem tega avta je to, da je cenovno kar v visokem rangu, rabljenih pa še ni veliko, saj so na tržišče prišli šele oktobra.
Odsvetujem Opel Zafiro, saj imajo prijatelji z njo same težave, popravila kar naprej.
Picasoja imajo drugi prijatelji in so zelo, zelo, zelo zadovoljni, res je menda malček neroden za obračanje, ampak vse ostalo je pa samo en velik plus.
Verjemite opel ni vreden svojega denarja, to vidim pri prijateljih pa tudi sama sem ga nekoč imela. Sami stroški.
Veliko veselja z izbiranjem avta in srečno vožnjo. Pa modro izberite.