Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Moj predlog za vozniški izpit

Moj predlog za vozniški izpit

Ko gledam takole naše ljube mladičke, kako brezglavo in prepotentno drvijo po naših ubogih cestah z dvakrat preveliko hitrostjo, v avtomobilih in motorjih, vrednih nekaj desettisoč evrov, katere so si najbrž z muko prigarali in dobesedno odtrgali od ust, se mi je utrnila naslednja ideja glede opravljanja vozniškega izpita:

1. Starostna meja za pridobitev vozniškega dovoljenja bi morala biti vsaj 18 let, ko človek pravnoformalno postane sam odgovoren za vsa svoja dejanja.
2. Kandidat bi moral opraviti pisni in ustni izpit iz prometnih predpisov ter teoretični izpit iz prve pomoči, nekako tako kot zdaj.
3. Nato bi kandidat opravljal praktično vožnjo s poklicnim inštruktorjem. Nekako tako kot zdaj.
4. To praktično vožnjo bi opravljal toliko časa (vsaj eno uro na teden), dokler ne bi med to vožnjo postal neposredna priča neke hude prometne nesreče. In takrat bi moral na licu mesta opravljati praktični izpit iz prve pomoči, t.j. poskrbeti za ranjence, medtem pa poklicati policijo in reševalce, nato pa ranjence spremljati v bolnico in ostati pri njih neprekinjeno vsaj 48 ur in jim streči kot medicinska sestra oz. bolniška negovalka.
5. Če pa bi v nesreči kdo umrl, bi se moral kandidat namesto strežbe ranjencem udeležiti obdukcije in tam pisati obdukcijski zapisnik.
6. Po tem bi lahko inštruktor in zdravstveni delavci predlagali, da kandidat opravlja praktični izpit iz vožnje, ki bi moral obsegati eno uro vožnje po mestu in eno uro vožnje na relaciji. Seveda, če bi že imel opravljeno minimalno potrebno število praktičnih ur vožnje in uspešno opravljene vse praktične vaje iz vožnje.

In tako bi kandidat po uspešno opravljenem izpitu iz praktične vožnje dobil orožni list, t.j. vozniško dovoljenje.

Obilo uspeha!

Kr En napisal:

> …
> 4. To praktično vožnjo bi opravljal toliko časa (vsaj eno uro
> na teden), dokler ne bi med to vožnjo postal neposredna priča
> neke hude prometne nesreče. In takrat bi moral na licu mesta
> opravljati praktični izpit iz prve pomoči, t.j. poskrbeti za
> ranjence, medtem pa poklicati policijo in reševalce, nato pa
> ranjence spremljati v bolnico in ostati pri njih neprekinjeno
> vsaj 48 ur in jim streči kot medicinska sestra oz. bolniška
> negovalka.
> 5. Če pa bi v nesreči kdo umrl, bi se moral kandidat namesto
> strežbe ranjencem udeležiti obdukcije in tam pisati obdukcijski
> zapisnik.

>
> Obilo uspeha!

Hja?!!! a nej pol en dve leti se gura po cesti gor in dol da bo naletel na eno nesrečo, da se bo lahko “izkazal”?!
Bolš, da pošljejo vsakega kandidata v bolnico al pa v mrtvašenco pogledat kaj se zgodi z ljudmi, ki doživijo prometno nesrečo. s tem da gredo v mrtvašnico tisti, ki so že enkrat pali na izpitu 🙂

jaz mam izpit dobrih 6 let, nardil sem cca. 300.000km pa se vedno nisem bil prica prometni nesreci s smrtno zrtvijo, niti s hujsimi telesnimi poskodbami tak da je ta tvoj predlog cisto mimo;)

V redu – potem pa naj ti bo. Pa še naprej tako previdno!

Obilo uspeha!

ej Kr En ne bit razočaran, vsaj poskusil si s predlogom. 🙂

a si resen al si pozabu tablete vzet?

New Report

Close