Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kako bi se odlocili

Kako bi se odlocili

Nakup avtomobila do cca 3,5M. Opcija:
1. Audi A4(letnik 01,02)
2. Nov avtomobil (astra GTC, Focus,…)
Zakaj 1 in zakaj 2 in zakaj 1 ne in zakaj 2 ne?

Rabljen je večja loterija. Če imaš srečo in dobiš lepega se mogoče splača. Rabljen ima 100k kilometrov, nov pa 0. Izguba in stroški bodo večji pri rabljenem A4, kot pri novem!

lpk

Ja nakup novega bi bila razumska odlocitev, me pa vseeno zelo mika:)

Če ti je všeč zakaj pa ne. Naj srce pove svoje. Probaj peljati vse tri!

No v Audiju se je drugače peljati kot v Astri, ampak nova Astra je zelo cool, tako da…

Astra GTC

Najslabša izbira Audi. Zelo visoki stroški vzdrževanja.

Potem res drzi, da je Audi sele med 10 in 20 mestom po kvaliteti materialov?

In med prvimi po višini cene servisov.

Astra GTC, brez dvoma. Ampak tudi popolnoma drugačen avto kot A4.

Ocitno pri vecini vas prevladuje sigurnost(beri ni nepredvidenih stroskov, servisov), ki jih imas pri nakupu novega avtomobila.

Ja, ocitno se bo potrebno zadovoljiti z avtomobilom iz spodnjega srednjega razreda:) in se prepricati da je to best buy for me.

Jaz pa vem, da dokler ne kupiš takega avta, ki ga želi tvoje srce, ne boš nikoli zadovoljen,ko ga pa enkrat imaš, pa ni več take sile-čeprav se z leti postara in ni več lep in nov.

Vsaj za svojega moža vem, da dokler ne bo imel BMW-ja ali Mercedesa ali vsaj Audija ne bo čisto “srečen”.

Koliko časa boš pa ti zavlačeval uresničitev srčne želje? Stroški gor ali dol, ko enkrat izkusiš, šele potem te zanimajo stroški in uvidiš kakšen kreten si bil, ali pa tudi ne. Ti povej.

Je pa tudi res, da avto začne lepo teči šele po nekako treh letih-vsaj moje izkušnje so take.

Lp, Srči

Če ga misliš imeti nekaj let potem kupi 2-3 leta rabljen avto (tukaj največ dobiš za ugodno ceno) natančno takega kot si ga želiš, tko kot pravi srčika. Tak avto se ne kupi od danes do jutri ampak se spremlja prodajo občasno čez vse leto in ni hudič da ne bil enkrat naletel na odlično ohranjen avto prvega lastnika, ki pač menja avto samo zaradi tega, ker se vedno rad vozi samo v novem avto in zato redno menja avto vsaki 2,3, leta. Taka priložnost se ti pojavi takrat, ko najmanj pričakuješ in vedno prej kot v enem letu. Pri nakupu rabljenega avta najprej oceni lastnika in šele potem avto :))) In povem ti iz lastnih izkušen, da tako prideš najbolje skozi…avto utečen, nobenih problemov.

New Report

Close