razlika v SIT
Joj, nisem kaksne ekspert glede cen, lahko pa povem svojo teorijo.
Za preprodajalce bi bili mogoce bolj primerni slabsi (170kkm in vec) ki pa se vedno dobro zgledajo. Za tak avto odstejejo manj denarja, prevrtijo km nazaj, kaj malega zamenjajo in prodajo za vec denarja. (ISCEJO RAZLIKO)
Ce bos iskal med navadnimi kupci, bo prisla do izraza ohranjenost avtomobila, tvoja spretnost pri prodaji,ampak zavedaj se da veliko vec kot za ceno ki si jo napisal, ne bos prodal. Ne vem kdo bi za 7 let starega golfa odstel slaba 2 miljona.
Predvsem pa je pri prodaj pomembno iz kere roke je avto. Večina ljudi, ki se pred nakupom rabljenega avtomobila posvetuje s strokovnjakom, ki jim svetuje nakup od prvega lastnika. Tako vsaj veš pri čem si… Avto dealerji so vsi nategovalci!!!
In to je tudi poziv uredništvu avto.over.net! Napišite članek o nategunih!!!
tako kot pravi bravehart, odvisno od modela in znamke avta.
Tisti avtomobili, ki so najbolj iskani in so tudi bolje ohranjeni in imajo tudi nekaj dodatne opreme(klima) boš občutno več iztžil, če ga sam prodaš, kot pa preko posrednika.
Določene modele in znamke in tudi bolj redke avtomobile na naših cestah, pa tudi zelo slabo ohranjene avomobile, boš pa sam zelo težko prodal tudi za manjšo ceno od eurotaksa, za takega pa bodi vesel, če ti ga sploh vzamejo v račun!
Moj primer: pred dvema letoma sem šel gledat rabljene avte v avtohiši renault. Videl sem popolnoma enak avtomobil kot je moj (isti letnik, barva, oprema…) vendar prevoženih skoraj 200.000km na videz slabo ohranjen, tudi malo zdrajsan, je bila cena 1.350.000 SIT. Zaradi radovednosti sem vprašal koliko dobim za svojega (zelo dobro ohranjen, ALU-feltne, 90.000 prev. km…) pa mi je rekel, da mi ne dajo več kot 800.000 SIT!!!
Na moje začudenje, kako to malo in zakaj tako velika razlika (provizija), mi je dejal, da zato, ker oni moj avto servisirajo (zamenjajo nekaj delov in še nekaj je nakladal). Dejal sem mu, da nimajo kaj servisirati in menjati, če je redno sproti servisiran na pooblaščenem servisu. On se je samo nasmehnil in rekel, da se mi ga niti najmanj ne splača prodajati njim :)))
Kot vidiš, če bi pripeljal isti avto tja vendar ves sklumpan, nikoli servisira tik pred izdihom, bi ravno toliko dobil zanjga 800.000 sit in le v tem primeru, se mi bi ga splačal tam prodat, ker bi drgač sam težko najdu kupca.