Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem vinjeta

vinjeta

Nalepljeno imam celoletno vinjeto za avstrijske avtoceste, sedaj pa moram zamenjati vetrobransko steklo. Ve kdo kako se varno ostrani vinjeta, ali pa jo je možno zamenjati za novo in kje? Hvala za odogovor

V primeru da imate stekla zavarovana vam stroške nove nalepke krije
zavarovalnica.Drugače pa bo bolj težka.

Predlagam ogled spletnih strani http://www.asfinag.at. Izbereš Maut, nato
Bemautung von Fahrzeugen bis 3,5 t, potem vignette, nato Vignettenersatz. Če na hitro prevedem: rabijo originalni račun delavnice, ki je zamenjala steklo, ostanke odtrgane vinjete, tisti del vinjete, od katerega ste jo odlepili in izpolnjen obrazec (v obliki pdf je na spletu). Po mojem je vse to treba poslati na centralo Asfinag v Salzburg, menjavo pa naredijo tudi na nekaterih mejnih prehodih (so našteti), s Slovenijo (kako zanimivo!) ni nobenega. Povprašajte še pri AMZS, morda vam lahko pot do nove vinjete ali vrnitve denarja kako olajšajo.

Hvala obema. Imem zavarovana stekla, vendar zavarovalnica vinjete na krije. Bom poslal vse potrebno v Avstrijo.

ojla

jest sem tud pred dvema letoma isto sitnost imel. z drugim delom vinjete, odlepljeno vinjeto(ostanek) ter s slovenkskim racunom za zamenjavo stekla sem sel v Villach na ÖAMTC, na salterju so v 5 min. vse uredili, brez kakrsnihkoli stroskov.

New Report

Close