bencinar ali disel in mik avto koper
ali kdo pozna tega prodajalca MIK AVTO KOPER uvoženih avtomobilov in ali se da preverit če je res to s realnimi km in kako.ali je bolje rabljen avto kupiti v kupljen v slo je mogoče bolj gvišen? na dan nardim cc 50km se mi pol splača disel ali ne ? pot nazaj je zelo strma in mi moj sedanji avtiček na porabi kaže povpr.kar 13 l saj pol se mal zmanjša ampak dejansko vozim enih 20km vsak dan s tako porabo bo z dislom bolje? kaj moram pazit pri rabljenem dislu?in kaj pomeni 3 mesce garancije je to dovolj za odkrit morebitne navite km? hvala za pomoč in prosim realne komantarje.
Sam sem kupil avto pri MIK Koper. Imam ga že 6 mesecev in ni nobenih problemov z avtomobilom.
Kar se tiče prevoženih 50 km je za dizla malo, namreč dizel se počasneje ogreje in bi recimo 1/3 poti vozila z mrzlim vozilom.
Res pa je, da bi dizel bolje potegnil v klanec, ampak poraba ne bi bila nižja od bencinarja – močno dvomim.
Lep pozdrav
Najprej glede MIK avto KP: pred dobrim letom sem pri njih kupil avto. Sicer je bila dobra cena in je bil avto s 3 mesečno garancijo (kao nepoškodovan, nezaleten) in mi je dejansko dobro služil, ko pa sem ga prodajal, je kupec preveril avto z napravico za merjenje debeline laka, pa je bilo tako, da ni bilo kosa na avtu, da ne bi bil barvan! Čeprav mi je en prodajalec avtomobilov v LJ rekel, da če je bil avto kupljen pri MIK-u, da je ziher dober, ker da oni že vrsto let delajo z njimi. Zahtevaj račune opravljenih servisov, avto pa lahko tudi pelješ na najbližji AMZS, kjer ti za cca. 16.000,00 SIT avto pregledajo, tudi lak, tako, da vsaj malo preveriš avto. Čeprav ti lahko tudi nov avto nagaja. Meni je že.
Glede diesel / bencin pa mislim, da se ti pri 50 km na dan že splača diesel. Saj to lahko izračunaš. Vendar pa upoštevaj tudi dražje vzdrževanje za diesla.