Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem DRAGO VZDRŽEVANJE

DRAGO VZDRŽEVANJE

Zanima me,kateri avto je dražji za vzdrževanje(servisi).OPEL ASTRA,RENAULT MEGAN,TOJOTA COROLO,FORD FOCUS
LP. MATEJ

najdražji je tist ki se najbolj kvar

Se ne bi strinjal. Ce mi avto 5 let dela brez okvare, potem pa mi samo enkrat nekaj zalomi v motorju in sem ob 500ksit ali če se mi v petih letih 5 krat pokvari in stane popravilo nekaj 10ksit. To ni isto.

Pri nakupu Toyote dobiš zraven vse stroške servisov za nevem koliko let naprej, če se pokvari kaj drugega zamenjajo zaston. Mislim da za tri leta.

Odvisno od servisa. V lj imajo denimo Renault pooblaščeni servisi mastno urno postavko, da te že ob rednem servisu brez posebnosti zaboli. Najbrž je podobno tudi na drugih pooblaščenih servisih v LJ, pa tudi drugje. Včasih se celo splača pozanimat za predračun (je naredila moja prijateljica za VW) in je bila razlika za servis na 60.000 km kar 20 jurjev (LJ – podeželje).
Na takšno vprašanje je težko odgovoriti. Eni pravijo, da so deli za japonce dragi (ampak to je veljalo včasih, saj imajo itak vsi dobavitelje rezervnih delov po vsem svetu, tudi v Sloveniji).
Mogoče lahko narediš tako: rečeš, da imaš ta in ta avto, toliko in toliko km in bi ga pripeljal na redni servis, naj ti dajo predračun po servisni knjižici. Samo pazi, da boš vedel pravilne intervale, ker vsi avti nimajo enakih.

Šparati na ceni rednih servisov je bedarija. Če gledaš na avto samo kot na strošek, potem je najbolj poceni hodit peš.

Toyota Corolla (samo bos mel z njo ziher najmanj dela in s tem tud stroskov)
Renault Megane
Ford Focus
Opel Astra

Najdražji je absolutno Renault, pa tudi najmanj kvalitetnejši izmed vseh Priporočam Toyoto; mi jo imamo že 13 let in niti enkrat ni bilo najmanjše napake.

New Report

Close