Kak nasvet okrog avta?
Saj ne vem, koga naj vprašam, bliža se december, čas ko poteče registracija mojemu avtomobilu, ki ga že od februarja letos vozi fant od moje sestre na drugem koncu Slovenije. Že zdavnaj bi mi ga morala plačati, a se bojim, da ne bom denarja nikoli dočakala. Kaj zdaj?
– Avta nočem nazaj, saj je bilo rečeno, da ga bosta odkupila.
– Če ne dobim denarja, kaj naj naredim – registracije ne mislim podaljševati, saj se bojim, da bom prejela še kakšno kazen, če bo avto še naprej pisan na moje ime. Kako naj avto odjavim, če nimam niti tablic? Niti ne vem, kje točno se nahaja moj avtomobil.
– Če dobim denar, ali je boljše da avto prepišem na sestro kot darilo ali ga lahko tudi njemu kar darilno pogodbo prepišem – ker ga bom že tako dala pod ceno nočem s prepisom imeti nobenih stroškov.
PROSIM NUJNO POTREBUJEM NASVET, pa pustimo dejstvo, kako neumno je bilo moje ravnanje, da sem jima avto sprva posodlila, nato ”prodala” brez vseh papirjev… zdaj vem in ne bom nikoli več….
Lep pozdrav,
mojca
Ja ko ti poteče registracija ga pač ne registriraš in potem ti bosta vrnila tablice, ker jih ne bosta mogla uporabit dalje ..razn če sta taka parazita, da te bosta izsiljevala z njimi ..seveda v tem primeru še vedno ostane prijava na policiji..
Prijava policiji je itak mogoča že zdaj. Čeprav se mi zdi, da v kolikor je vse podpisano, itd …ti ostane samo še tožba. Kolikor si zapisala.. je avto pri fantu brez papirjev? Če je tako, je avto pravno formalno tvoj in ga greš lahko mirno iskat in si ga pripelješ, oz. to lahko zate stori nekdo drug.. tudi v spremstvu policije.