Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Računalnik

Računalnik

Pozdrav !

Zanima me nekaj. Če mi crkne računalnik v avtu, lahko dam računalnik od nekega starega avta, ki je isti tip kot moj z istim motorjem? Ne bi smel pa dati recimo računalnik od istega avtomobila, čigar software je prilagojen za mašino 1.4 16V, moja mašina pa je vbistvu 1.9dci?

Zamenjan računalnik bi potem normalno diagnosticiral napake v avtu kot prejšnji in tudi program delovanja motorja je isti. Pričem je pa recimo npr. pri mašini 1.4 (bencinar) drugi software? Imam prav? Vsaj logično bi bilo, če se ne motim.

Kaj je potem s prevoženimi kilomtri. Ti se itak zapisujejo v posebno spominsko celico v števcu, torej to ni direktno povezano s tem, da mi potem ne bi kazalo realno število prevoženih kilometrov.

Morda kdo ve kako so kaj standardizirani ti računalniki? Bral sem članek da imajo nemci v vseh svojih vozilih iste, medtem ko pa recimo pri francozih in drugih znamkah ni tako.
No ja, standardizirani so priključki. Od leta 1996 imajo vsi OBD2 (on board diagnostic 2)

Rabil bi par mnenj, čeprav nisem na tem področju čisti laik.

Če maš dizla pol ne morš kr od bencinarja dat ECU notr. V računalniku je “zapisano” delovanje motorja in ne moreš kar meni nič tebi nič vstavit rač. po meri. Računalnik se mora ujemat s prejšnjim po serijski številki. Glede št. kilometrov pa tole: “prenosni računalniki delajo čudeže”. 😉

To vem ja, samo za serijsko številko nisem vedel.

Kar se tiče prenosnih računalnikov delajo čudeže res, če maš adekvatno programsko opremo 😀

New Report

Close