Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Honda accord ctdi proti vw passat tdi

Honda accord ctdi proti vw passat tdi

Kwa naj kupim ???.Oba dobim cca za 5.700.000 , dizlaša, 140 konjev. Novi passsat je malo večji , honda ima mal več opreme …. Na ceni pa itak zgubljaš tu in tam.

pasataaaaaa

Po mojih izkušnjah je Honda zanesljivejša, pa tudi malo športnika je v njej (tista 2,2 iCTDi pa pospeši zelooo dobro – passat se z njo ne more primerjati).

Dr. Lucifer, si že vozil Hondo? Iskreno odgovori…

Vsekakor Accorda, Passat je proti njemu milo rečeno traktor. Ni zaman Accordov dizel prejel naziv dizelski motor leta 2005 v svoji kategoriji.

pelji se z obema pa boš videl, jaz bi vzel hondo

No takole, jaz sem pred kratkim kupil passata tdi. Ampak samo zato ker sem ga dobil za ugodno ceno. Imam veliko opravka z ljudmi v avtomobilih in jih mimogrede vprašam po zadovoljstvu z njihovimi avtomobili. VSI ampak res vsi so neverjetno navdušeni nad accordom diesel in so mi mnogi izmed njih zatrjevali da so imeli in avdije in passate pa mercedese da pa je accord diesel zakon. Mislim da sem ti vse povedal. Srečno vožnjo z accordom ti želim, aja pa še tole ne sprašuj koliko ti dajo pri hondi garancije ker je enostavno ne boš potreboval.

Jaz vozim Accorda že štiri leta; sicer drugo mašino. Vsaj kar se zanesljivosti tiče pa lahko potrdim, da je avto zakon. Pa ne gre le za moje mnenje. Isto kažejo rezultati vrste raziskav po svetu. Ko si že sam ugotovil dobiš za isti denar tudi nekoliko bolj bogato opremo.

Passat ni slab avto. V nekaterih subtilnih ozirih je recimo boljši od Honde. En tak primer je gotovo izolacija potniške kabine. To je gotovo Accordova slabost.

Kar se velikosti avtomobila tiče, je treba biti pazljiv. Passat “zgleda” večji od zunaj, ampak tako na oko, je znotraj Accord enako velik.

Predlagam ti da si oba ogledaš in preizkusiš, pa ugotoviš po lastnih željah in pričakovanjih kaj je zate boljše.
Sicer pa je cena, ki si jo navedel nizka, v primeru, da gre za novo vozilo – po cenikih in ponudbah sodeč bi moral odšteti vsaj 200 tisočakov več za PASSAT-a, za ACCORDA pa slabih 400 tisočakov več – očitno si dober pogajalec.

LP

Ja hvala za tale razmišljanja. V bistvu ste prepričali prepričanega. Itak sem že probal oba in sem se odločil za accorda. Moti me edino malce več hrupa v notranjosti , čeprav je zunaj motor dosti bolj tih kot VW. Ampak lega na cesti, sedenje, pretikanje… to je pa proti VW poezija… Tud pospeški so hudi!!

Pozdrav vsem

Čisto mimogrede: Passat je tišji samo pri mestnih hitrostih, tam nekje od 90, 100 naprej je Accord tišji … Limuzini. In Passat je prostornejši, posebej pri prtljažniku …

Ej ti si ga pa že kar prisil v nakup Accorda. Verjetno je prisotna Slovenska foušija, da sosedu ne privoščiš enakega avtomobila kot ga voziš sam.

lp

Js vozim hondo accord letnik 2004… res dober avto.. ne grem več s honde… moj brat pa ima hondo civic letnik 2004 tut full dobra… oba pa sta diezel.. tako ti jaz priporočam hondo… ni primerjave s pasatom

New Report

Close