Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem kakšen rabljen avto kupiti?

kakšen rabljen avto kupiti?

Zdravo,
tukaj ste verjetno sami strokovnjaki glede avtov, pa bi vas vprašala za mnenje.
Moji starši imajo star avto in sedaj morajo kupiti novega, oz. novega rabljenega.
Imata 400.000, ne bi pa kakšen velik avto. Kakšen avto priporočate, da je za ta (mali) denar vseeno ok in ne preveč star?
Kar kakšne predloge mi naštejte prosim. Rada bi jim pomagala, pa se na to ne spoznam ravno. Ampak vsaj, ko bomo vedeli, na kakšnega ciljamo, bo lažje iskati.
Sedaj sta imela Fiat, pa jaz pravim, da te znamke raje ne več. Se očitno veliko kvarijo.
Hvala, lep pozdrav!

Za primerljivo vsoto sm jst kupil VW GOLF II dizel. Je “ta drug” avto pri hiši in mora kašno slabšo cesto več prevoziti kot novejši. Doslej sem z njim več kot zadovoljen.
Mogoče te bo tudi motilo dejstvo, da je avto star 15 let, ampak kljub temu ima malo km (slabih 140.000 km) in je v odličnem stanju. Z njim v 2 letih kolikor ga imam ni bilo nobenih težav – redni servisi in potrošni material (gume, brisalci …. ), stroški vzdrževanja so minimalni (15.000 SIT servisi +18.000 dve novi gumi), poraba goriva je majhna (okrog 5 litrov oz prek 900 km z enim tankanjem).
Kar me moti je to da nima klime (sem razvajen od novega avta), ženske bi verjetno pogrešale servo volan, ampak za 15 let star avto je vse skupaj pač razumljivo. Potovat se da dovolj udobno in hitro, poleg tega je zaradi preproste tehnike zanesljiv zakar je malo možnosti, da me bo pustil na cesti, kot je to “v navadi” pri novejših avtomobilih.
Sicer pa si oglej ponudbo na tej strani , vnesi svoje zahteve (cena, letnik, km, oprema …. ) in iskalnik ti bo našel avtomobile po tvojih zahtevah oz kriterijih. Pa srečno – izbriro in vožnjo !

LP

Hvala!!!
Jaz sem imela takega golfa pred leti. In mi je blazno žal, ker sem ga takrat prodala. Imela sem ga 3 leta in praktično mi ni bilo treba nič vlagati vanj…
LP

alfo 155 dobiš z vso opremo pa še udobno se bosta vozila. To da se golf2 ne pokvar ni nič čudnega-kaj pa se lahko pokvari če nima nič opreme, motor pa dosega obrate klopotca.

Izkušnje z Golf II 1.6 D so dobre, edino poraba olja je bila katastrofalna, s tem da smo bili mi prvi lastniki, uporabljali pa smo ga 12 let.

Glede zanesljivosti in kvalitete priporočam:
Nissan Sunny letnik 92-95
Toyota Corolla letnik 92-93,
Mitsubishi Lancer letnik 92-93

Pri Sunnyu se cena giblje do 400.000 sit, medtem ko Corolla in Lancer prideta okoli 200.000 sit in za ta denar že dobiš zelo dobro ohranjen avto.

Srečno

fiat bi tudi pri meni odpadel jaz bi kupil kakega polota ali cliota imaš seveda tudi korejska vozila samo jaz jih tudi ne maram

lp dr.lucifer

New Report

Close