F O R D —-!!??-MACEK V ZAKLU !!!!
spoštovani!
Dne 04.05.2004 sem v avtohiši Kadilec, Šenčur, Kranj, postal veseli lastnik novega vozila FORD FUSHION 1,4 tdci.
Žal me je veselje zapustilo po slabem letu dni, saj so se začele kazati napake, ki jih pri NOVEM vozilu nebi smelo biti. kljub temu sem prosil, če mi avto popravijo, vendar zame ni bilo ne posluha in ne časa, ne v Kranju in ne v Ljubljani na Summit-u. Ko mi je dokončno prekipelo sem se odpravil kleparja, ki pa mi je svetoval naj se odpravim do sodnega cenilca, to sem storil, in šele tedaj sem spoznal, da imam NOV AVTO, KI JE BIL ŽE PREŠTRIHAN V CELOTI. Po vsem tem mi ne preostane drugega, kot da grem po pravni poti, saj sem premajhen človek, da bi me g.Kadivec in uvoznik sploh obravnaval kot kupca, ki reklamira nov avto, v garanciji!!
Lepo prosim za objavo, kajti želim si obvestiti tudi druge kupce novih vozil, da naj bodo pozorni, kaj kupijo oziroma so kupili!
p.s.
Za bivši BALKAN so očitno taka vozila NOVA!!!
hvala za objavo in lep pozdrav
TONI KAJBIČ
MLAKA 3
4290 TRŽIČ
041-225-520
04-59-22-310
kajbic@siol.net
lp Tony
Novi avti so kar velikokrat prebarvani. Med transportom se pogosto zgodi, da se poškodujejo (praske, udtrtine…). Sam osebno poznam prodajalca vozil, ki je kar velik, ki je pri prevozu poškodoval 10 vozil. Vseh 10 vozil je dal prebarvati in jih je prodal kot nove, nepoškodovane. Moje mnenje je, da bi moral prodajalec kupca opozoriti, da je bil avto barvan in mu zato tudi ponuditi ustrezno nižjo ceno.
Ob prebiranju kar nekaj tem na temle forumu, sem se zamislil. Večinoma – NE trdim, da vedno – se problemi in težave pojavljajo pri ljudeh, ki so navajeni avtomobile kupovati le, če dobijo mega popust in podobno!
Jaz se pri vsem sprašujem, od kje prodajalcem taka razlika v ceni??? So morda privarčevali pri kvaliteti?
Ne trdim, da sem poznavalec, vendar, pri Renaultu si lahko tudi, ko nimajo akcije izpogajaš 10% popust (najmanj). Hkrati pa vem, da nekatere kakovostnejše znamke pri določenih modelih sploh nimajo tako visokih marž, kaj šele, da bi dobili popust višji od 100.000 SIT.
Vsi, ki torej kupujete avtomobile s popusti od 400.000 do 800.000 SIT ali več, torej ne jokajte. Itak kupujete popuste in ne avtomobilov, torej vzemite v zakup, da je možno, da z avtomobilom doživite kakšno neprijetnost, odkrijete napako,…
Ne ne. Avto je bil že trikrat na reklamacijskem servisu zaradi tresenja, vibracij. Po zakonu so mi pa nujno dolžni ob neuspešnem servisu avto zamenjati ali vrniti denar. Nekaj časa sem jih še čakala, zdaj pa so na vrsti zakoni.
So centrirali, poskušali še druge gume, govorili so o menjavi rok. Neuspešno.