Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem prevrtavanje kilometrov

prevrtavanje kilometrov

Živjo!

Odločam se za nakup Yarisa. Na nekem forumu sem zasledila precej ugodno ponudbo ravno takega Yarisa kot si želim. Je pa problem,ker gre za uvoz iz tujine in mi vsi govorijo, da zna biti pri takih avtomobilih problem,da so kilometri prevrteni. Zanima me, če se da to s kakšnim pregledom ugotoviti oz. kako se naj zavarujem pred morebitnim nategom?

Že vnaprej hvala za vse vaše odgovore:))))

Cisto vsi avti iz tujine nimajo zavrtenih kilometrov. tudi sama sem lastnica avta, pripeljanega iz tujine, z malo prevozenimi kilometri. Vendar je avto imel potrjeno servisno knjizico, na motorju listek z datumom servisa in menjave olja… Kupila se avto )zaradi ugodne cene), a ga potem vseeno peljala na uradni servis v Ljubljani, kjer sem prosila, ce lahko preverijo realnost kilometrov. In resnicno je bilo z avtom vse OK, kot mi je zagotovil prodajalec. Tudi pred tem smo imeli pri hisi avto iz tujine, z veliko prevozenimi km )bil je dizel), pa je bilo z njim ves cas vse OK. Torej, ce ima avto potrjeno servisno knjizico za vse servise, ce je cena ugodnejsa kot pri nas, ne vem zakaj bi okleval. Moje izkusnje so pozitivne.

poglej splošno ohranjenost avtomobila. Znucan volan, stopalke in prestavna ročica zagotavljajo da avto nima samo 100 000km, tud havba ki je obtolčena z majhnimi kamenčki pomen veliko št kilometrov( servisna knjižca ni zagotovilo da je z avtom vse ok-ponarejanje)

Tudi vse našteto preprodajalci menjajo, tako da pri rabljenih avtomobilih ne moreš biti nikoli 100%.

Ugotoviš lahko s posebnim testerjem ali pa ključem (za BMW je to poseben ključ). Ker tisti, ki hoče prevrtavanje km zakriti in če to zna, lahko tudi to naredi. Drugače se pa obrabljenost vidi, tako kot ti je napisal sukhoi (čeprav obtolčenost havbe od kamenčkov ni ravno pogoj – sem imel že primer, da je bila havba res obtolčena, avto pa ni imel veliko km – v tujini je to dokaj pogosto, ker imajo veliko avtocest, ki jih pozimi posipajo s peskom, potem pa so zaradi velike hitrosti in vožnje direkt za ritjo, havbe lahko zelo napikane). Obrabljenost se hitro vidi tudi po jermenih in motorju ter po stanju podvozja (roke, amortizerji…).

New Report

Close