Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Prekoračitev hitrosti med prehitevanjem

Prekoračitev hitrosti med prehitevanjem

Mi lahko kdo pove, ali je dovoljeno med prehitevanjem prekoračiti dovoljeno hitrost??

npr. na cesti je omejitev 90 km/h, avto pred menoj vozi 80 km/h, sam pa imam takoj, ko končam prehitevanje, ko se že vrnem na svoj vozni pas hitrost 98 km/h.

Ali je to prekršek?? Malo prej so me namreč policisti ustavili zaradi te situacije. Tu je bilo še, da sem bil ob izmerjeni hitrosti cca. 50 m naprej od znaka, ki omejuje hitrost (izven naselja) na 60 km/h.

Dejstvo pa je, da sem začel prehitevati ko je bila omejitev 90 km/h in da tudi nisem mogel kar takoj, ko sem avto prehitel zavreti skoraj na črto da bi zmanjšal hitrost v skladu z znaki.

Mi lahko da kdo kakšen nasvet??

Hvala.

LP

Mislim, da je po zakon tako, da je pri prehitevanju dovoljena višja hitrost, ne vem pa, za koliko procentov. Tudi ne vem, če je kje določeno, najkasneje kdaj po prehitevanju je potrebno preiti na “normalno” hitrost. Zakon v roke in brati (je dostopen tudi preko interneta). Drugega ti ne morem svetovati.

Ne podpišeš da si storil kazen in se kasneje pritožiš.

Prekršek je več kot očiten, ker si šel prehitevati tam kjer je bilo očitno, da bo tvoja hitrost po prehitevanju previsoka. Saj je tudi tisti, ki si ga prehiteval vozil dovolj hitro, če je bil takoj pred njim znak za omejitev 60.
Mislim, da imajo v tvojem primeru policaji prav. Jaz bi ti seštel oba prekrška.

Mislim, da ima Kolesar1 prav. Če znak 60 ni bil v vidnem polju (ovinek) tak ne bi smel prehitevati, če pa si ga videl, si pa sam storil napako.

se mi pa ob tej priliki poraja naslednje vprašanje.
kaj je s situacijo, ko je na cesti z 90kmh omejitev zaradi del na 40kmh, pa ni predzanaka 60kmh. Namreč za vožnjo pod 50% je kazen.če hočeš pred zankom zmanjšati moraš torej voziti VEČ kot 50% manj (tistih nekaj metrov)??

če je kje kak policist, odgovor prosim?? pa še to kako to da NE upate tam ljudi na radar lovit?

Ko sem začel prehitevati je bila omejitev 90 in ne 60. Tisti, ki sem ga prehiteval je vozil le 80, čeprav je omejitev 90. Med celim “manevrom” prehitevanja pa pri tej hitrosti prevoziš npr. 300 m. Kako pa naj bi vedel, da je čez 250 metrov omejitev 60 in kaj naj bi naredil, če sem bil vzporedno z avtom, katerega sem prehiteval, ko sem zagledal znak z omejitvijo 60?? Večkrat se peljem po tej cesti in vem, da je tam nekje neka omejitev ne more pa od mene nobeden pričakovati, da sem Nostradamus in uganem, kaj me čaka nekje naprej ob cesti. Tudi ne more nobeden pričakovati, da bom opazil znak 250 metrov naprej, če sem takrat skoncentriran na prehitevanje avta pred seboj.

LP

Jst se pa strinjam z Erickom. Prehiteval si tam kjer je omejitev 90, un pa je vozil 80.

Pritožba ;))))))

Tudi med prehitevanjem ne smes prekoracit omejitve …
Butasto (in nevarno) dolocilo, a resnicno …

ne vem, ali je to res. Malo sem šel gledat zakon in nikjer nisem zasledil, dqa lahko med prehitevanjem prekoračiš hitrost na tistem delu ceste. Piše pa, da je potrebno prehiteti brez oklevanja!! Kaj sedaj to pomeni?

Če nebi smel iti hitreje kot je tam omejitev in bi hotel prehiteti vozilo, ki vozi npr. 85 km/h, potem bi sel manever trajal npr. pol minute in bi lahko kar na prste ene roke preštel odseke v Sleveniji, kjer vidiš toliko 100 metrov naprej da bi vedel, da bom lahko speljal ta manever.

Kako je potem s tem – ima kdo konkrezne izkušnje in kaj narediti in kako dokazati svoj prav?

LP

Da voziš z več kot 50% manjšo hitrostjo od dovoljenje ni prekršek. Prekršek je le če pri taki hitrosti ne uporabljaš vklopljenih smernih kazalcec. Taka dela so v večini primerov neustrezno označena, znaki pa so postavljeni tik pred samim delom. Znaki bi morali biti postavljeni tako, da 150 do 250 m stojijo opozorilni znaki za nevarnost ( delo na cesti), nato pa prometni znaki ki postopoma omejujejo hitrost Zaradi teh pomankljivosti policisti ne kaznujejo oz ne merijo hitrostii. Odgovorne v takh primerihi sicer opozorijo na nepravilnosti in jih tudi predlagajo sodišču.

Za 5 km jaz ne grem prehitevati, ker ne bom nič prej na cilju!!!!!!!

Če bi blo med prehitevanjem dovoljeno voziti več od predpisanega, bi vseskozi prehitevali… včasih počasne voznike, včasih lastno senco.

Tisto o 5 km/h razlike v hitrosti sem dal le kot primer. Si pa dostikrat v situaciji, da če je malo bolj ovinkasta cesta, kjer je omejitev 90 km/h nekdo vozi pred teboj npr. 65 in ga že 10 min. nimaš možnost prehiteti, potem pa pride ravni del, kjer voznik pred teboj potegne na teh 85 km/h, veš pa tudi, da za to ravnino spet sreli 10 kilometrov ovinkov, kjer bo spet ta voznik vozil le 65km/h.

Se ti ne zdi smiselno, da ga na tej ravnini prehitiš????? In ali ga boš šel prehitevati s hitrostjo 90 km/h in upaš, da se ti po pol minute trajajočem manevru nebo kdo pripeljal nasproti, ali pa boš potegnil v nekem trenutku tudi na 110 in čim hitreje zaključil manever???

LP

Zdaj si povedal korektno. Za prehiteti nekoga, ki pelje 80 na uro ne moraš videti neskončno naprej. Dovolj je dati eno prestavo nižje, pohoditi gas in si že okoli. Zato ne verjamem, da je tisti znak kar naenkrat prišel pred tebe.

Se ti ne zdi, da si v trenutku, preden greš z vozilom v prehitevanjem dosti bolj skoncentriran v desno vzvratno ogledalo, da nebi tisti za tabo tudi prehiteval, potem na trenutek, ko bo avto vozeč iz nasprotne smeri mimo in nenazadnje kakšna je hitrost vozila pred teboj kot na znake, ki so 200 metrov spredaj in to na levi strani ceste??

Kdo lahko zahteva od mene, da sem nostradamus in vem da je nekje spredaj nek znak in kaj je gor narisano??

BOLJ KOT TO POJASNJEVANJE MOJE SITUACIJE IN OČITANJE, KAKO IMAJO POLICAJI PRAV ME ZANIMA NASVET VAS BLALCEV, ČE JE BIL KDO V PODOBNI SITUACIJI, IN KAJ TOČNO NAVESTI V PRITOŽBO,…

LP

Popravek: pri pojasnilu zamenjal levo in desno stran.

LP

Sploh ne vem na kaj ali na koga se misliš pritožiti.
A so policaji naredili prekšek, da se misliš pritožiti na njih?
Ali boš opravičeval svoje prekrške?

res ti ni treba biti nostradamus da bi uganjeval znake.če se pa večkrat voziš po tisti cesti bi lahko ta znak že kdaj prej opazil.

pred prehitevanjem preveriš če je nasprotni pas prost za prehitevanje, pogledaš v vzratno ogledalo, nato levo stransko in potem še obrneš glavo in preveriš mrtvi kot.šele potem greš prehitevati.

nisem čisto prepričan, se mi pa zdi da pri prehitevanju lahko prekoračiš zakonsko določeno hitrost.

Dejstvo je, da si na obmocju, kjer je omejitev 60 vozil mnogo prevec in zato ti pripada predpisana kazen. Ali si z veliko hitrostjo pridrvel v to obmocje zato, ker veliko prehitevas ali zaradi cesa drugega pa zal ni pomembno.

New Report

Close