Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Jermen

Jermen

Zanima me koliko približno stane menjava jermena za R Twingo. Baje ga je potrebno zamnjati pri 60.000, jaz jih imam pa že 65.000.
Zanima me tudi ali na servisu vidijo da ga je potrebno zamenjati ali ne? Ker sem imela pred kratkim opravljen servis pa niso nič jermena omenjali.

Potem pa zanima še koliko približno stane menjava sprednjih ležajev in kako opazim da jih je potrebno menjati.

Sem mel twingota, ampaks em pozabil cene. Spomnim se le, da je bla menjava lezaja zelo poceni, tako, da sem bil kar presenecen …

Kako pa to opaziš, da jih je treba menjati?? Pri teh km…

Glavni jermen ti bodo na servisu menjali za cca. 30ksit, ker bodo menjali tudi napenjalce in vodno pumpo.
Vendar da ne verjamem, da je to potrebno tako kmalu, razen če ni avto starejši od 5 let (starost jermena), pač pa pri nekje 100 kkm…

Ja, avto je 99 l. (tako da je na žalost starejši od 5 let) in v navodilih piše, da je potrebno menjati pri 60.000.

Glede ležajev pa ne razumem kaj misliš “pri teh km”? A prekmalu zganjam paniko ali bi jih že mogla menjati?

To je moj prvi avto in še nisem z vsem seznanjena, ne bi pa rada da se kaj zgodi in me potem še bolj po denarnici useka.

Najbrž je mislil, da je 65.000 km malo za delat paniko, kar je tudi res.

To je malo km.
Vprašal sem, kako veš, da je treba menjati ležaje. Namreč, ležaji se menjajo, če tulijo, če so pa tiho, pa lahko tudi 300 kkm zdržijo. Preventivna menjava je zato brezvezna.
Če pa v navodilih piše, da se jermen menja, ga je pač treba menjat, čeprav sem meni ne bi glih mudilo…

New Report

Close