Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem O.corsa vs. R. clio vs. P. 206

O.corsa vs. R. clio vs. P. 206

Kaj naj kupim? Sem študentka ki mora gledati na vsak tolarček.. Kupila pa bi novega. Imam nekaj denarja našparanega pa so me prepričali za nov avto, ne rabljenega.
LP

jest bi corso….
clio pride nov, 206-ic je tolk da me je kr groza

Tudi jst bi Corso, se mi druga dva zdita mal slabs po kvaliteti

Osebno bi si izbral to “zadevo”:
Majhna poraba, dovolj zmogljiv, majhni stroški vzdrževanja, dobro založen z opremo ( avtomatska klima, radio s CD, ABS, el. šipe, cent. zaklepanje …).

Pa srečno vožnjo

Corsa ali clio, bi se pa pogajal za ceno (pri teh dveh znamkah lahko kar lepe popuste dosežeš, kose pogajaš za ceno).

trenutno bi rekel Corsa, jeseni, ko pride Clio III bod pa zelo ugodne cene Clia II (ki bo se ostal v proizvodnji, s ega bodo prodajali, a bodo naredili samo posamezne pakete opreme in samo nekatere motorje, pa ugodne cene)

Roba, ki se rada pokvari. Če bi že moral izbrati med temi tremi, bi izbral Clia.

a to ti iz lastnih izkušenj al samo tko : je reku prjatu od prjatla k je pr prjatlu slišou da njegov prjatu………

Mal mi grejo na živce take izjave……
Jest mam corso že (skor)tri leta……do sedaj sem zamenjal 2 prednji žarnici (H7 – katere rade crkujejo, koštal me je to 3 jurje……, opravil en redni servis in to je vse…..)
Prej sem 5 let vozil clia…….pa poleg rednih servisev ni bilo potrebno nobeno dodatno vzdrževanje, edino pri 125k KM je crknil prednji ležaj na kolesu, kar se meni zdi nekako pričakovano, aja pa izpušni lonec sem menjal……

Mat vozi P206 sedaj že drugo leto, same kratke relacije ker ga uporablja samo za prevoz do službe (cca20 km) in poleg tega da so v tovarni pozabili napolniti klimo s plinom ni mela nobenih težav……..

Ti povem kar iz izkušenj. Sem popravil že toliko avtov, da točno vem, katere so slabosti določene znamke. Pol pa folk jamrat hodi, tolko sem že zmetal v ta avto…, ja ni čudnega, če pa šrot kupuje, ki dela par let ali pa še to ne.

Vsaka znamka ima slabosti in prednosti. Se pa določeni modeli glede na modelska leta po kvaliteti lahko močno razlikujejo med seboj.

Zakaj si pa raje ne omisliš kakšne Toyote, naprimer Yarisa, ki je še najboljši in najbolj varen. Sam sem vozil Corso in sem jo po 3 letih prodal, sedaj imam Corollo in sem navdušen, ker ni nobenih problemov in nič, medtem ko pri Corsi jih je bilo malo morje, da ne govorim o slabem plehu, ki začne rjaveti po 1 letu in notranjosti, ki je vsa plastična. No ja pa še nekaj bom rekel čez P206, ki ga je vozila moja draga in je imela že v štartu z njim probleme, ker jo je parkrat pustil na cedilu in je obtičala že marsikje, tako da,…odločitev je tvoja, če pa že, bi se pa od teh treh odločil za Cliota, vendar vseeno ti dajem opcijo glede Yarisa, tako da razmisli.
Lp.

New Report

Close