čiščenje avta
Zdravo vsem,
lepo prosim za nasvet. Kupili smo nov avto s kovinsko barvo. V navodilih piše dvoje, priporočamo pranje v dobrih avtopralnicah brez kartač in občasno poliranje.
Zdaj pa ne vem, vedno sem prala avto v avtopralnicah (tudi najnovejših), ki imajo velike vrteče krtače, ali so mišljene te? Naj grem raje v ročno avtopralnico?
In kaj mislijo s poliranjem, moram kupiti pasto in ga ročno drgniti ali je to isto kot voskanje, ki ga naredijo v avtopralnici?
pozdrav Romi
Jaz ga nikoli ne vozim v avtopralnice, ker se vedno poznajo bolj ali manj razne raze od krtač, pa kamorkoli ga pelješ, ali ti kaj odleti (brisalci…), pa nikdar ni tako in ne more biti opran tako kot ga lahko opreš ročno. Alu feltne so še zmeraj umazane, prav tako pod pragom je še zmeraj svinjarija….
Najbolje je avto oprati ročno tako kot pravi škorpion. Če pa te možnosti nimaš, potem pa pojdi v avtopralnici z ročnim pranjem.
Jaz svojega avta že 2 leti nisem opral (laguna kovinske sive barve), opere ga samo dež! :))) Pa mu nič ne manjka. Saj zgleda tako kot prej en teden po pranju.
Če pa hočeš imeti zmeraj kot novega v polnem sijaju, ga pa moraš itak prati vsak teden, kar je pa kar velik strošek in še dosti časa ti vzame.
Zdravo vsem,
hvala vsem za nasvete. Načeloma imam možnost za ročno pranje (vodo imam, nimam pa elektrike), problem je pomanjkanje časa in pozimi mraz seveda. Že notranje čiščenje mi požre popoldan (za sesalec pa nimam možnosti, moram na avtopralnico, tisti ročni na akumulator so pa zanič), še zlasti, ker imamo eno parcelo, kjer vrtnarimo in kar naprej kaj prevažamo (tudi veje, če je treba). Še nikoli v življenju avta nisem prala vsak teden, a presneto se vidi, ali si ga opral pred enim tednom ali pred dvema mesecema, sploš če kdaj zapelješ še na kak makadam…(tega imamo kar v službi na parkirišču z lužami vred).
Pa lep pozdrav,
Romi
Pozdravljena!
Avto si operi kar sama lepo na roke uporabi kvalitetna sredstva za čiščenje ne kar neke xyžlmnj šampone.Jaz osebno nikoli ne perem avta v pralnici,ker ga za moje pojme v nobeni ne operejo tako kot je treba.V večini primerov je usluga povprečna nekje pa tudi živ obup.Sicer pa je odločitev tvoja tako kot tvoj avtomobil.
LP!