star avto?
imam 15 let starega yugeca 55. baje so yugecovi motorji zelo ok in bolj le rjavijo kot kaj druzga.
1.
a je možno, pa ne le pri starem (yugecu) avtu, da se NE zasveti rumena luč, ki kaže, da je že malo bencina?
2.
in ker mi ne kaže oz. ne dela cajger za tank, da bi pokazal, če je polni tank al na sredini itd., si zapisujem km… torej, če ga natankam do polnega, si moram zapisati prevožene km in dodam npr. 150 km in potem na podlagi tega izračuna vozim oz. spet tankam. to je pa zelo relativno, seveda se bojim, da kdaj ostanem na cesti, zato tud vozim s sabo še rezervni bencin v kanti.
2a)
pa me zanima koliko litrov rezervoarja ima sploh yugo koral 55?
2b)
in če ga natankam do vrha kolk km si naj zapišem, da lahko vozim komot oz. kolk litrov ponuca sploh tak avto? npr. kolk km lahko napravim s polnim tankom?
2c)
kolk litrov ponuca na krajše razdalje? npr. za 1,5 km kolk litrov odide in kolk za 30 km? in al je res, da več bencina gre tud z vsakim vžigom? kolk časa (minut) pa naj bo raje prižgan avto kot vgasnjen? torej kolk mi porabi, če ga vsakič prižgem?
3
je možno, da zato cuka, ker je že premalo bencina?
4.
ali se v tak avto tanka 95 ali 98? seveda z dodatkom ventil plus. keri je boljši?
5.
kako naj nastavim, da mi ne piha vroč zrak? vem, da je treba spredaj pozimi oz. spomladi prevrteti tisto stvar za zrak, a vseeno je odvisno v avtu ko nastaviš na modro oz. rdečo črto za pihanje. pa je možno, da še kje drugje lahko nastaviš to kot samo tam v avtu oz. spredaj v haubi; kar zna le avtomehanik nastaviti? npr. kot to, da zna nastaviti ročno zavoro, da mehkejše deluje ipd. in kar ti sam ne veš nastaviti, je kaki trik? ker full mi segreva, ne glede na to, kam obrnem tisto stvar v haubi in poleti bo prava savna.
6.
in nekaj mi smrdi samo pri vožnji kot po gnoju. kolega je še rekel, da njega ta vonj spominja na pišolino. nismo pa našli v haubi nikakršno crknjeno žival, npr. miš ali ptico in niti nismo hodili z umazanimi čevlji ali kaj takega vlačili v avtu. kaj bi to naj bilo? vem, da včasih zna smrdeti oz. dati nekposeben vonj/smrad tud kuplunga ali da ga skuriš ipd., a jaz voham kot da je gnoj, kot na njivah.
upam, da mi odgovorite s praktičnimi primeri na VSA vprašanja, za kar najlepša HVALA, saj ste mi vi edina rešitev.
pa lp.
Sem bil zvest uporabnik jugeca kar nekaj let, tako da…
1.Zastave so imele to bogo hibo, da se jim je hitro skvaril plovec..Ne vem kako ampak meni so je v tanku dvakrat deformirala plastika na kateri je bilo navitje za merjenje goriva v tanku..Pojdi na odpad in ti bojo dali uredu polvec za drobiž
2.Nikoli ni slo notri vec kot 35 litrov
Porabe nikoli nisem spustil pod 10 litrov…Potratno vozilo za danasnji cas…v vsakem primeru menjajs polvec…
3.Ko zacne cukat zaradi premalo bencina , crkne po parih metrih, tako da imas po vsej verjetnosti zamazan vplinjac( frgazar)
4.Sem vozil oba oktana…En od jugecev mi je brez problemou dalal na 95, drugi pa se je matral tako da sem mu tankal samo 98…probaj v vseh rezimih delavanja motorja in potem uporabljaj tisto kar se izkaze najbolje…Ne pozabi pa ventil plus…brez njega hitro poje ventile…
5.Mehkobo rocne( bolj hod) se nastavlja po avtom…Gretje….grem stavit da se ti je sel vzvod, ki odpira in zapirta loputo pri prezracevanju….Naj ti kdo preveri pri tisti crni skatli poleg rezerve
6.Ha…lahko se ti je v prav to skatlo “polulal” kaksen stvor..Malo povohaj…
Ajd …se naprej prijetno voznjo z jugecom..