Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem ali je to ugodno – Nissan Terrano?

ali je to ugodno – Nissan Terrano?

Možnost imam kupiti avto Nissan Terrano.

Ker nikoli nisem imela v glavi, da bi kupila terenca, tudi nimam pojma o njih.

Je star 3,5 let, prevoženih 70.000 km, 5 vrat, dodatno oprema, prva lastnica, vse ok z njim, redno servisiran (prodaja prijateljica, ker si je kupila nov terenc – Mercedes).
Cena cca 15.000 EUR.

Je to ugodno, ali je to običajna ponudba?

Mogoče ni odveč podatek, da sem mamica samohranilka, nimam pri hiši moške roke, kar pomeni, da bom morala sama rihtati avto (je kaj posebno drugače “obvladovati, servisirati” itd terenca, ali je to podobno kot osebni avto)?
Med tednom nam ni potrebno uporabljati avta (imamo šolo, službo “na peš”), predvsem bi ga vozili ob vikendih – morje, hribi, izleti.

Mogoče so komu moja vprašanja smešna, samo meni bo res vsak koristen odgovor prišel prav.

Hvala za pomoč

A

Najprej se moraš vprašati, ali sploh potrebuješ terensko vozilo. Več kot pol terencev je prodanih ljudem, ki tega sploh ne rabijo.

Ok, če se odločiš, da je to stvar, ki jo potrebuješ (ali pa tudi ne; konec koncev je meni vseeno, za kaj boš porabila svoj denar), moraš vedeti, da je vzdrževanje terenca dražje, saj ima npr. dražje gume, dražje servise, tudi deli so dražji. Nenazadnje porabijo tudi precej več goriva, kot navadni avti (pa pustimo luksuzne ob strani :-))

Glede cene pa ti ne morem kaj dosti pomagati, saj nisi navedla niti motorja niti paketa opreme. Tako, na hitro, je cena ok.

Makarony je lepo napisal, za vec vprasanj in odgovorov si pojdi pa se malo brat stare teme na tale forum . Tam lahko tudi zastavis isto vprasanje – fantje (in tudi kaksna punca) zelo radi pomagajo.

Zakaj sploh imet terenca – tudi zanimiva tema na .

Pa veliko srece pri odlocitvi, kakrsnakoli pac bo. Ti sama pac ves, kaksen avto rabis, pa kaksnega si zelis (kar pogosto ni eno in isto), pa koliko denarja si pripravljena odstet za nakup in vzdrzevanje.

pozdravcek,

proxima

Hvala obema,

se bom se malo pozanimala in potem bo odlocitev padla!

LP
A

Vse kar sta ona dva rekla :))

New Report

Close