scenic
Smo štiričlanska družina in se odločamo za nakup Megane Scenica 1,5 dci 80KM. Zanima me, če se res toliko bolje vzeti 100 KM (gre nam malo na tesno s financami), v kar nas prepričuje trgovec. Gre nam predvsem za to, da bi pokurili čimmanj bencina, pa tudi pri registraciji malček prišparamo.
Na Renaultu so nam rekli, da se začnejo v maju neke nove akcije in me zanima, če kdo o tem kaj ve. Ali je bolje avto naročiti do 31. maja, ker nam lahko garantirajo zdajšnjo ceno.
Kako ste zadovoljni z njim tisti, ki ga imate in ali res odsvetujete črno barvo (nam je ravno črna najbolj všeč)?
Prosim za čimveč informacij! Hvala!
100 konjski je bistveno bolj živahen ob enaki porabi, glede na to da bo družinski avto ga boste tudi obtežili, kar se krepko pozna pri moči (seveda boste vzeli s klimo). Črna barva je zelo zahtevna za vzdževanje (umazanija, razne buške, ..) je pa čeden ko je opran. Za akcije je pa najbolje zadnji teden vprašat, ko trgovci že vejo zanje (če vam hočejo povedat). Kakšna pa je cenovna razlika z vsemi popusti med 80 in 100 konjskim?
lp
Prav res huda dilema. Kot služben avto sem imel po nekaj mesecev Scenic z obema motorjema. Prvi je bil na vrsti 80 KM, ki me je zaradi mojih skromnih pričakovanj prijetno presenetil. Je pa res, da je tak primeren za bolj umirjeno družinsko vožnjo. Poraba se je gibala od slabih 6 l/100 km ob preudarni a ne počasni vožnji po navadnih cestah pa do dobrih 8 l/100 km v mestu ali avtocesti. Potem sem dobil močnejši motor s 100 KM, ki je bil opazno bolj živahen, poraba pa je bila v vseh razmerah skoraj enaka kot pri prejšnjemu. Predvidevam, da bo Scenic z močnejšim motorjem čez nekaj let lažje prodati. Po drugi strani je pa tudi res, da večini izmed nas 220.000 tolarjev ne pade z neba in morda je za nekoga tak denar bolj smotrno vložiti v boljšo opremo. Kakorkoli se boste odločili, vam želim srečno vožnjo.
Moč: če se boste veliko vozili po avtocestah ali s polnim avtomobilom, se splača dodati za močnejši dizel, tudi poraba bo manjša. Šibkejši se namreč pri hitrejši vožnji bolj “muči”, zato porabi več, pa naj se sliši še tako čudno.
Barva: črna je super, res je avto lep, ko je opran, a se na njej pozna vsak madež, v vročem vremenu pa se bolj segreje in mora zato klima bolj delati.
Akcije: so vseskozi povsod, naj vam prodajalec še malo zniža ceno, zagotovo bo stisnil še za kakšnih 100 tisočakov. Ne bo? Potem pojdite k drugemu, Renaultovih je po Sloveniji celo morje …