Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Drugi avto

Drugi avto

V družini smo prišli do spoznanja, da moramo nabaviti še en avto. Namenjen bo prevozu otrok v vrtec in prevozu na delo. Znamka, barva, dodatna oprema – vse to je nepomembno. Kriteriji, na podlagi katerih pa bomo izbirali pa so naslednji:

– zadnji sedež mora biti dovolj širok, da je nanj mogoče montirati tri otroške sedeže
– ker so otroci majhni, ni potrebno da je avto velik, saj ne bo namenjen dolgim vožnjam
– zelo zaželjeno bi bilo, da so vsi tri varnostni pasovi zadaj tritočkovni, vendar ne vem ali ni to značilnost samo novih modelov. Po mojih izkušnjah ima velika večina avtov zadaj dva trotočkovna pasova, sredinski pa se zapira samo preko spodnjega dela trupa. Tak pas za pripenjanje otroškega sedeža ni dovolj.
– avto mora obvezno imeti štiri ali pet vrat, tri otroke in njihove sedeže je absolutno nepraktično spravljati v avto skozi sprednja vrata
– moč motorja in s tem posledično poraba – dovolj bo motor okoli 1,2 l. Ne bomo z njim vozili po avtocestah, benzin pa je drag.
– cena – nižji cenovni razred. Z možnostjo nakupa na obroke, leasing, kredit
– starost- nismo se še odločili. Načeloma iščemo rabljenega, ki pa mora biti v zelo dobrem stanju (torej praviloma do nekaj let star, nekaramboliran, vozen, potreben manjših popravil). Lahko je tudi nov, ampak ob tako veliki ponudbi na trgu, sploh ne vem, kje začeti izbirati.

Mi lahko prosim pomagate pri oblikovanju okvirnega seznama? Zelo bom vesela, če predlagate znamko, model, navedete okvirno ceno, kdo ga prodaja (lastnik ali zastopnik) in kakšnega linka, kjer lahko pogledamo lastnosti avta.

Hvala za pomoč.

Zelo težko ti je odgovoriti – hočeš veliko prostora znotraj – zunaj pa “naj ga bo” čim manj, za majhen denar, z majhno porabo …
Edino, kar ti lahko priporočam je RENAULT KANGOO – ta ima motor 1,2. Njegov konkurent CITROEN BERLINGO ima najnižjo delovno prostornino 1,4 l.
Tukaj si lahko pogledaš slikce.

Mislim, da je to daleč najbolj praktičen avto za “nalaganje” otrok – vrata v bistvu ne odpreš ampak povlečeš – imaš celo odprtino na voljo, pa tudi v višino je veliko prostora. Ti pa priporočam iskanje motorja 1,4 bencin ali 1,9 dizel. Tak avto mora imeti predvsem zaradi velike notranje prostornine klimo – bo tvojemu naraščaju veliko bolj prijetno. Klima pa za normalno delovanje “pobere”, kar nekaj moči in motor 1,2 l bo hitro opešal.
Druga možnost so kompaktni enoprostorci – RENAULT SCENIC, OPEL ZAFIRA in podobna druščina. Samo tu tudi ne najdeš motorja 1,2 bencin – je min. 1,4
Poglej si malo ponudbo na >http://www.avto.net>, pa izberi.

LP

Popravljam zadnji link

LP

Pozdravljena

Razmisli še malo o rabljenih enoprostorcih.
Dobre lasnosti:
– nizka cena (sploh če je bencinar)
– poraba ni pomembna saj se ga bo uporabljalo le na kratke razdalje
– zaradi tega je lahko precej star,
– nizki vzdrževalni stroški ob malo prevoženih km
– je pa zelo udoben za pogota vstopanja in iztopanja

Slaba stran:
– draga registracija
– neroden za parkiranje

Sestra ga uporablja ravno za takšno vožnjo. Z njim napravi 5000km/leto.

Igor

Predvsem se moraš najprej odločiti glede cene in starosti vozila. Za nekaj 1000km mestne vožnje letno nam povsem zadošča R5 (bolj zadnji letnik, ki ima že 3 pasove zadaj). Če želiš malo starejši majhen avto s tremi 3točkovnimi pasovi zadaj, potem nimaš veliko izbire. Opel corsa, mogoče R clio.

Rabljena honda jazz.

Ravnkokar kupil kot drugi avto fiat pando

Cena: 1,7 mil.
klima…..

5 vrat, dovolj velik prtljažnik, majhna poraba 5,5 …

Nedvomno je to lahko rabljen mali avto, samo dobrega boš težko našla. Na tvojem mestu pa vsekakor ne bi kupovala avtomobila, ki je tehnološko in predvsem varnostno, zastarel. Ne mi zameriti, samo Renault 5 in katrca in podobno, so nedvomno zastareli. Malo poglej, kako daleč se lahko “stegnete”, malo poškili na http://www.Euroncap.com, pa verjetno imaš tudi sama kakšne ideje. Mislim, da je pasivna in aktivna varnost, ki ti jo nudi avto, še posebej, ko voziš toliko otrok “samo” do vrtca, pomembnejša kot liter bencina gor ali dol.
Lp,

Hvala za vaše ideje. So pa nekateri predlogi kar daleč od mojih zmožnosti. Npr. Kangoo, Berlingo. Sicer so krasni, prostorni, idealni za prevažanje otrok, ampak za nas predragi. Sicer imam okvirno idejo, koliko stanejo novi, ne vem pa, kako je z rabljenimi.

Kar se tiče porabe – je kar pomembna. Do vrtca sicer ni daleč, do moje službe pa več kot 70 km v eno smer. Pri takšni dnevni kilometrini pa benzin ni zanemarljiv strošek.

Resnično pa nam je najpomembnejše, da je zadaj dovolj prostora za tri otroške avtosedeže. Nekako se mi zdi, da avti velikosti R5 tega prostora nimajo. Tudi velikost prtljažnika ni bistven kriterij, ker se s tem avtom ne bomo vozili na počitnice.

Cenovno lahko okvirno rečem – do 2 milijona za novega. Brez dodatne opreme v stilu električno odpiranje oken, avtomatsko zaklepanje, klima,… Kakšne so potem cene rabljenih v tej kategoriji?

Vem, da se najcenejše (nove) avte dobi že od dobrega 1,5 milijona naprej. Vendar so ti premajhni za tri otroke. Potrebujemo nekaj večjega, širšega, četudi v povsem ˝goli˝izvedbi.

Mi 3 otroke prevažamo v P206. 1 sedež je do 18kg, 2 sta jahača.

Za probat, ali bood sli 3 otroski sedezi na zadnjo klop, bo treb av salon. Lahko ti pa pomagam s tem, da imajo najvecjo notranjo sirino zadaj v razredu manjsih avtov Chevy Kalos, Opel Corsa, Fiat Punto in Toyota Yaris (v tem vrstnem redu). Rzalike med najsiursimi in najozjimi je tudi vec kot 10 cm …

Rabljeni BERLINGO, KANGOO računaj dober miljon – star okrog 6 let. Če najdeš kakšnega lepo ohranjenega, redno vzdrževanega bi ti za nadaljnih nekaj let moral služiti brez težav.
Recimo kaj takega (sodeč po slikah zgleda OK)

Kot rečeno prostora na zadnjih sedežih po mojem preprišanju za tvoj naraščaj – v vse smeri veliko.
Če ostanemo pri npr. CITROENU imaš še dve možosti in sicer;
nekaj takega

ali takega

Tako ponudbo ima še kar nekaj proizvajalcev, odpravi se do njihovih zastopnikov – “oborožena” s tvojimi naraščajem in sedeži. Preizkusi zadevo – pa naj se še prodajalci malce razmigajo in ti pomagajo pri monitranju sedežev. Naj malce garajo za tvoj denar.
Pa srečno izbiro.

LP

@jaka.racman – do 10 cm razlike v istem razredu? kar malo dvomim. Po tovarniških podatkih za Ford, je notranja širina Fieste 130 cm, starega Focusa 135cm in Mondea 138 cm. Torej 8 cm razlike med dvema velikostnima razredoma.

@Nepoznavalka – mislim, da raje poglej kakšen rabljen avto. Za 2 miljona pri novih ni nevemkakšna izbira. Če se voziš dnevno 70km v eno smer, kupi avto s klimo, mogoče celo dizel. Za okoli 1,5 miljona dobiš npr. mondeo karavan l.2000 (stari model) ali dobro ohranjen kangoo/berlingo.

@svejk: seveda je razlika 10 cm. recimo: Chevy Kalos 1460, P206 1360 …
Notranja sirina (vsepovsod sem napisal notranje sirina pri zadnji klopi!) fieste zadaj (ne prepisana iz tovarniskkih podatov, ampak izmerjena z metrom) je 1380 …

New Report

Close