Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem neukrepanje policije

neukrepanje policije

Včeraj sem šel okrog osme ure zvečer tankat na našo bencinsko črpalko na Polskavi. Nisem še dobro namestil ročke, ko na črpalko pricvili en star neregistriran avto. Spredaj je imel narisano tablico, zadaj pa sploh ne, notri pa trije mlečnozobci. Tako kot jaz, so tudi oni tankali, ko se na črpalko pripelje policijska patrulja z Mercedesom Vito. Policisti upočasnijo in vsi pogledajo proti tistemu neregistriranemu avtu, potem pa odpeljejo dalje. Nisem mogel verjet svojim očem. Vseeno sem pričakoval, da jih policaji čakajo nekje za ovinkom, a temu ni bilo tako. Iz črpalke sem peljal za tem neregistriranim avtom, a mu nisem dolgo sledil, saj je vozil zelo zelo hitro in izredno objestno. Razočaran sem ugotovil, da policaje boli k***c za takšne norce. Kaj če bi se ta mulc zaletel v nekoga, ki nima avta zavarovanega kasko? Žrtev bi se lahko obrisala pod nosom za odškodnino. A potem pa bo nekdo vozil 50, tam ko je omejitev 40 in bo plačal, pa čeprav s tem ni nikogar ogrožal, tile norci pa, ki prav kličejo nesrečo, odidejo nekaznovani. Groza!

V policiji je tako, da vodstvo policeji forsira samo ukrepe, ki so vzrok prometnih nesreč (hitrost, alkohol, varnostni pas, stran in smer vožnje itd.) Kazen za neregistrirani avto, pa ni cenjen med šefi, saj ga strategija ne zajema. policisti jih dostikrat poslušajo na ta račun, češ, da se naj posvetijo strateškim ukrepom, zmanjšajo pa naj brezvezne ukrepe, ki nimajo nič s prometno varnostjo (če je vozilo neregistrirano, s tem nobenega ne ogrožaš). Se strinjam s tabo, da bi policisti morali vsaj vozilo ustaviti in preveriti psihofizično stanje voznika, morda pa sploh ni imel vozniškega dovoljenja.
Sama strategija pa je v policiji zasnovana tako, da mora 70% od vseh ukrepov, vseh kazni, vsebovati strateške ukrepe, 30 % pa je lahko ostalih ukrepov. Sedaj pa se zamisli, če bi blo obratno. Dobili bi popolno prepoved ukrepanja po ostalih kršitveh.

Upam, da bo kdaj bolje.

Ojej! Groza! Tudi jaz upam, da bo kaj bolje. Strinjam se, da je potrebno lovit pijance in divjake, ampak tudi neregistrirani avti so neke vrsta nevarnost na cesti, saj dvomim, da je avto, ki ima na karoseriji luknje od rje in razbite zadnje luči, toliko izpraven, da ne ogroža drugih udeležencev na cesti. S tem, ko niso ukrepali, so zbijali tudi moralo vsem ostralim prisotnim na črpalki, ki zmečemo pravo bogastvo za vzdrževanje in registracijo svojih jeklenih konjičkov.

Drži se!

Pozdravljeni

Pa še nekaj je. Policaj bi si z ustavitvijo takšnega avta nakopal samo delo in težave še posebaj, če so bili vnjem mladoletniki. Cel kup raznih papirov in poročil bi moral pisati.

Svojo normo lahko izpolni na lažji način. Postavi avto z radarjem v Polskavi takoj za tablo in lovi neprevidne voznike, ki prkoračijo hitrost na pregledni cesti za 10km.
V centru Polskave pa ni nikoli nobenega pa čeprav bi imel v sobotnih dopoldnevih cel kup nepravilno parkiranih avtov, v sobotnih popoldnevih pa cel kup mladine, ki se sredi glavne ceste izživljajo z obračanjem z ročno zavoro.

Igor

A se šefom ne zdi, da tako trpi ugled policije – ti fantje bodo zdaj povsod raztrobili, s kakšnim avtom so se vozili, pa jih butasti policaji niso niti povohali, so najbrž imeli polne hlače, štirje taki junaki, in potem gas naprej, smo bili ziher, da nas bodo nekje čakali, pa nič…. Bili smo pijani ko krave… Ej, kakšna fora, ti policaji so pa res… Pa zgodbo še trikrat napihnili, seveda. In kar se Janezek nauči, to Janez tudi zna.

Suhi, če povzročitelj nima zavarovanega avta, se ti škoda povrne iz rezervnega (ali nekaj podobnega) sklada, ki ga imajo zavarovalnice. Tako da glede tega ni panike, verjetno imaš pa nekoliko več komedij z zavarovalnico in policijo.

Potem takem se bom jaz tudi zacel voziti z neregistriranim avtom,saj ne pijem in tudi po omejitvah se bom vozil!
Neumni policaji!

New Report

Close