Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Nasvet – Volvo S80 T6

Nasvet – Volvo S80 T6

Glede na to, da se na temu forumu zbirate avtomobilski zanesenjaki, bi vas prosil za vaše mnenje. Letos na začetku poletja imam namen zamenjati avto. Sedaj vozim Hondo Civic sedan 1.6 VTI (160KM) letnik november 1997, želja pa je Volvo S80 T6. Predvsem me pri tem pritegne razmerje cena/kvaliteta. Za toliko denarja kot sem ga pripravljen dati za avto (cca. 4.5 Mio), dobim pri tem daleč največ. Na spletu spremljam cene in za ta denar dobim letnik 2001/02, z okoli 100.000 km, avtomatik, usnje, navigacijo, ESP, ASR, ASD, PDC (saj niti ne vem, kaj vse to pomeni :)) in 273KM (navkljub letom – 38, še zmeraj rad vozim mladostno hitro). Nikjer pa žal ne najdem primerjalnega testa Volva z podobnimi avti drugim znamk (BMW 5, Audi A6, Peugeot 607, Jaguar S-type… ). Prva dva sta pri enaki opremi vsekakor za cel milijon ali dva dražja, toliko pa ne dam za avto. Luksuz, ki pa ga dobim pri Volvu za ta denar, me pa zelo mika. Še najbližje sta Peugeot in Jaguar. Kaj mi lahko svetujete? Kako se kvari Volvo? Kakšni so stroški vzdrževanja? Slabe lastnosti, dobre lastnosti? Je padec vrednosti takih avtov v naslednjih štirih letih pri vseh enak 50%? Hvala že vnaprej.

Nekdo Nekje: težko bo najti koga, ki bi ta avto sploh poznal. Po podatkih, ki jih imam, je bilo konec 2004 v Sloveniji registriranih natančno 10 takšnih volvov. Se ti ne zdi, da je zelo malo možnosti za res tehten odgovor na tem forumu?
Predlagam, da si ogledaš kakšen test (lahko tudi tuj) tega avtomobila, ali pa v iskalniku poiščeš še kakšen tuj forum.
Sicer pa: upam, da se motim in bo kateri od lastnikov pisal tudi sem, a bojim se, da se bodo spet razvneli boji, ki ne bodo imeli zveze s tvojim vprašanjem :-(( Na koncu ti bo nekdo itak predlagal, da kupi japonca ;-)))

Šofer: Hvala za odkritosrčnost. Verjetno imaš prav, ampak nepoboljšljivi optimisti pravimo: počakajmo kakšen dan ali dva in se pustimo presenetiti. Ideja o tujih forumih in testih ja pa dobra. Če poznaš kakšen web naslov iz prve roke mi lepo prosim javi.

lp

Najprej k tvoji dilemi – zakaj je konkurenca dražja (MB E, BMW serije 5, AUDI A6)? Enostavno, ker so bili dražji ob nakupu in to za ceno novega avtomobila nižjega srednjega razreda (GOLF in “druščina”).
Nekaj o vožnji (mladostno hitro) – VOLVO vsekakor ni od muh, vendar se v tem poglavju bolje odrežeta BMW in AUDI. VOLVO je s svojimi lastnostmi bliže MB-ju.
Okvare – po podatikih nemškega ADAC-a VOLVO ni ravno slovel po zaneljivosti (izjema so letniki 2003). Sicer pa več tu

Cena servisiranja – informiraj se na pooblaščenem servisu in vprašaj za strošek (npr cene servisov za nadaljnih 100.000 km oz kolikor predvidevaš prevoziti) servisiranja.
Med dobre lastnosti lahko šteješ predvsem: bogata oprema, zmogljiv motor, varnost med slabe pa porabo in majhen prtljažnik (glede na veličino vozila).
Ohranjanje vrednosti je na splošno minus večji avtomobilov (velik avto, velika poraba, stroški registracije …), kar je za nekoga, kateremu omenjeni stroški ne predstavlajo težav oz jih na nek način “razume” skozi vse kar takšni avti nudijo, pravzaprav plus. Nekaj let stare limuzine dobiš za smešne cene, voziš pa se neprimerno boljše kot recimo v avtomobilu nižjega razreda s primerljivo ceno.
Velja omeniti še nekaj tehničnih poslastic tega avtomobila; motor ima “samo” 2,8 litra delovne prostornine iz nje pa “izstisne” spoštljivih 272 “konjev”. “Štos” je v dveh turbinah in enakem številu hladilnikov polnilnega zraka. “Štos” je toliko večji, če se zaveš, da je konkurenca v času lansiranja modela za tako moč potrebovala agregate s prek 4 litre delovne prostornine.
Voščim še srečo pri nakupu in vožnji.

LP, Škorpjon

Check:

http://townhall-talk.edmunds.com/direct/view/.ee9e6e3

Najlepša hvala. Se bom danes posvetil branju.

Vem da je volvo med varnejsimi, koliko sm se jst zanga zanimal so mi prodajalci rekli da imajo volvi stare audijeve motorje (to sem gledal za XC-70, ne me vzeti za besedo) ki pa so tako ali tako preizkuseni…
Po ceni je nizji tudi zaradi tega ker je manjsi, in seveda ker si volvo ne da toliko v svojo znamko. Jst jih vidm ogromno, kr ne zivim v Sloveniji in zdi se mi da je vreden svojega dnara z vso to opremo.

Ampak to je vse skupaj samo nekaj kar se meni zdi
LP in uspeh

Kupi… Jaz bi takoj, če bi imel dovolj denarja… Imamo doma že od leta 1986 same Volve, tako, da vem kaj je avto.
Popravil takorekoč ne bi smelo biti – servis pa tudi ni ne vem kako drag.
Kar se pa varnosti tiče, pa tak ne bi mogel izbrati boljšega (mogoče kakšen Saab).

New Report

Close