Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem reno ali hindaj

reno ali hindaj

Kaj kupiti? R19 ali lantro?
Nagledane imam naslednje:

R19:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=328516
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=295352

lantra:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=325961
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=318769
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=307203
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=309002
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=318132

Lantra je novejsi letnik, manj prevozenih, pa vec konjev.
Ampak ne mislim kupit vec kot 100kw, zaradi zavarovanja…

Zanima me tudi, kak se kvarijo te masine. Kateri se bolj?
Pa cene rezervnih delov…
Aja, glede cene avta pa naj bo cim nizja, po moznosti manj kot 300 jurjev, ker pride potem se registracija od 123 do 167 jurjev (odvisno od kw)

lp

Jaz ti lahko povem moje izkušnje z Hyundai-jem Lantro 1,8 TOP K wagon, letnik 1996, ima 98 kw.
Kupila sem jo leta 1999, od prvega lastnika, imela je še garancijo. Do sedaj skupno prevoženih160.000 km, poleg rednih servisov na 15.000 km enkrat popravilo izpušne cevi (plačala cca 3.000 sit), enkrat menjava sprednjega levega “lagerja”, malo me občasno zabava daljinsko odklepanje, drugače pa vse OK. Pa seveda redni servisi oz. kar sodi nanje, olje, svečke, menjava zavornih oblog, jermena…pač po servisni knjigi. Tehničnega sem imela prejšnji teden, brez priprav na servisu pripeljala avto tja in naredila.

In avto pri meni NI garažiran.

Zelo zadovoljna. Že pred tem avtom sem imela Hyundaija, Pony-ja in verjetno bo glede na dobre izkušnje s tema dvema avtomobiloma tudi naslednji avto Hyundai.

LP in dober nakup!

Kolko pa ti kaj zere ta 1.8 masina?
Se dosti pozna teh 130 konjev proti 75 na pony-ju? 🙂
Mi smo meli tudi pony-ja, pa nam je pri 150.000 km crkno racunalnik in bi mogli dat 150 jurjev za novega, pa smo ga rajsi na odpadu kupli za 20 jurjev…

O, ja, konji se konkretno poznajo.

Pony prej je bil 1.3, računalnik nema nić, samo osnovna oprema, to zdaj pa :)))
Saj ne, da bi norela po cesti, duška si dam kdaj pa kdaj po avtocesti, drugače pa.. OK; priznam, omejitev se ravno ne držim, norim pa tudi ne. Predvsem pa avto skoči takrat, ko je treba; ko prehitevaš, ko speljuješ iz stranske ceste…, pelješ se udobno, varno.

Poraba? Tam med 7 in 8, odvisno, ali so letne ali zimske gume, prižgana klima, mestna vožnja ali avtocesta proti morju, skratka ni panike pri porabi. Sem že šla čez, pa tudi pod. Povprečje pa tu nekje.

mislm, da tukaj ni kaj izbirat,renault je vsaj pleh, tist je pa sam papir od avta

Glede na to, da je Tina nastopila s tako resnimi in trdnimi argumenti, mislim, da odločitev ne bo težka 🙂

Ha ha ha!!! Temu se lahko sladko nasmejim. Blage veze nimaš Tina. Če je že kaj papir od avta je to zagotovo francoz. Dosedaj sem imel že 3 francoze, pa me je pri vseh treh avtomobilih enkrat nekdo ruknil, dva sta bila korejca pa sta jo odnesla skoraj brez “poškodb”. Pa hitrost v obeh primerih ni bila večja od 40km/h.
Havba se mi je odprla pri meganu, medtem ko se pa pri accentu skoraj ni nič poznalo. Pa še accent je nižji razred od Hyundaija.

Toliko o kvalitetnem francoskem “plehu”….

Renaulti so sicer po testih varnosti dobivali oh in sploh maximalno zvezdic, po Adac-ovi statistiki pokvarljivosti pa so kiksi kar pogosti. Pač slučajno obstojiš na cesti :((
Hyundaijevih testov varnosti sicer ne poznam, po zanesljivosti pa so na drugem mestu, manj pokvarljive so samo še Toyote.

Mene v dobrih 11 letih še ni pustil na cedilu in (trkam na les!) in razen rednih servisov ne na zdajšnjem in ne na prejšnjem avtu nisem imela posebnega dela.

korejci pač še vedno izgubljajo na ceni…če ga boš kdaj želel prodat verjetno ne bo vreden prav nič več, medtem, ko boš za renoja dobil kar lepo vsoto…sicer je pa takole: z avtomobili ni prav nič narobe le mehaniki v slo niso sposobni za opravljanje svojega dela in to je to…

Kar se tiče cen je res da evropski avtomobili držijo ceno bolje kot “vzhodnjaki” vendar pa ni čisto res da ne boš dobil za korejca nič… prijatelj je imel accenta l.96, za katerega je odštel takrat 1.8mSIT, pa je po 6-ih letih zanj dobil nekaj več kot 700 tisoč,pa še brez klime je bil, prevoženih pa okol 80 tisoč km.(1,3mašina)
Tko da se mi ne zdi da je ravno malo dobil. Sicer pa se da naprimer na avto.net videt kakšne so jim cene…

Lep deževen dan.

Barca, od kje ti dobivaš podatke o zanesljivosti ? Sam imam drugačne, zato bi rad preveril tvoj vir.

ADAC-ova stran, test zanesljivosti oz.pokvarljivosti avtov ter pogostost asistenc pri avtih, starejših od 3 leta.
Pa tudi pri nas, v naših časopisih so bili objavljeni izsledki oz.povzetki teh statistik (naš AMZS baje ne vodi statistik po tipih avtov), nič bistveno drugačni od nemških pa niso bili ameriški rezultati.

V adacovi statistiki hyundai sploh ni zajet in toyota ni prva (oz. je potrebno gledati tudi razred modela).

linque :

oz. adacova stran:

Ne vem, pokaži mi, kje si našel oz. našla svoje podatke. Do takrat ne bom verjel, da je hyundai po zanesljivosti na drugem mestu.

In ravno za Renaulta v vsej Sloveniji skoraj ni mehanika, ki bi ga složno vsi pohvalili. Če kdo vpraša: iščem dobrega mehanika za Renaulta (pa jih ni malo), odgovora ne bo dobil.

Sorry, ampak res ne najdem več te strani … vem pa, da ko sem jo prebrala, sem bila zelo presenečena nad rezultati.

Kakorkoli, sama vozim Hyundaije vozim več kot 11 let, pa nisem imela nobenega problema, sem pa že obstala na cesti in z Opel vectro in z Volvom S40; pri Oplu elektronika, pri Volvu pa črpalka.
In še, dva v sorodstvu sta imela Laguno, pa sta jo prej kot v enem letu prodala (kupljena nova!), saj sta bila skoraj vsak mesec na servisu. Že, da je še kao garancija, si pa brez avta :((

Jaz samo upam, da ko bom kupo eno lantro 93-95 letnik za 300 jurjev, da ne bo cez par dni crknil kaki racunalnik oz. kaka elektronika. Potem so ziher dragi servisi in je vprasanje, ce se sploh splaca popravljat.
Vsi bojo meli od 120-150 tisoc prevozenih – torej bo treba kmalu (ce ze ne takoj) zamenjat katalizator – kako dolgo je tebi zdrzal na poniju oz. lantri?

Pa se to: kateri servis v MB priporocate? Serbinek ali Fiser? Da me ne bojo nategovali za razna popravila, ko sploh ne bojo potrebna…

No tank, moja lantra ima dobrih160.000 km, še prvi katalizator, pony je bil še brez.
Edino popravilo je bilo pri Riletu v Velenju na izpušni cevi, strošek (delo+material) 3.000 sit, katalizator OK, merjenje plinov na tehničnem ni preseglo polovice dovoljenega za moj letnik.
Glede servisov pa žal ne znam pomagati, jaz ga vozim v Levec k Zlatečanu ali pa v Cast-ovo podružnico v Mislinjo.

Redni servisi niso panika, če ni res velikega popravila (zamenjava vseh jermenov) me pridejo med 15 in 25.000, ko pa sem imela menjavo oba jermena, zavorne obloge in vse ostalo po servisni knjigi pa je bil servis cca 50.000. Bi morala pogledati po računih v servisni knjigi za točen znesek, ampak tudi ni bilo neke panike, je bilo manj, kot sem pričakovala.

Pa dobro kupuj in kakega avtomehanika vzemi zraven na “probefahr”, naj pogleda še malo pod havbo in pod avto.

Midva sma kupla avto ki ma prevozenih 170.000. Ni treba menjat katalizatorja ampak samo lambda sondo, ta pa za Bravo pride cca. 16.000. To je edini problem, ostalo vse spila.

Ne vem, pri nasem poniju je pri malo cez 100.000 crknil katalizator in avto je cukal, crkoval…skratka nikam ni vec sel.
Ko so na servisu pogledali, je baje blo vse prepereto in ni mogo nic drugega nardit, kot ga vun vzet in zasvasat prazno cev not. 🙂
Zdaj ga vozi na tehnicni en mehanik, da pridemo cez test izpusnih plinov…hehe

Res smešno, ja.

Kaj ti je smesno?

Meni nič, očitno pa je tebi. Zakaj misliš, da sprejemajo razne zakone oz. predpise glede varovanja okolja ?

Aja, mislis na izpusne pline…nauci se pisat pod pravi odgovor.

Mah, ne ljubi se mi klikati za vsak odgovor. Kar natipkam in pošljem. Če imaš nastavljen pogled na posamična sporočila, je res morda moteče, ampak si pa faca da se ti ljubi klikati na vsak posamičen odgovor ali pa imaš morda preveč časa.

New Report

Close