Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem smrt motorista

smrt motorista

Kaj menite o zadnji prometni nesreči, v kateri je umrl mlad motorist. Vem, kriv je traktorist, to je jasno. Se pa ob tem vprašam še nekaj. 50 m zavorne poti, 20 m drsenja po cesti, potem pa smrt zaradi udarca. Kakšna je bila hitrost motorista. Po moje mnogo prevelika, da je lahko sploh kar koli ukrenil. Menim, da bi morali motoristi takrat, ko pritisnejo na plin, pomisliti tudi na nenadne ovire (otrok skoči za žogo, divjad na cesti itd). Ko pa se pelješ, pa ugotavljaš, da v glavnem motoristi izsiljujejo, divjajo itd, ob tem pa mislijo, da jim je voznik avtomobila, kolesa,ali česarkoli že dolžan omogočiti prosto pot. Mednim, da ni vsak voznik ves čas vožnje prilepljen na vzvratno ogledalo, to pa pomeni, da lahko prehitrega motorista spregleda in je hitro lahko nova smrt na cesti. Ponavljam, ne obsojam vseh motoristov, so tudi dobri in spoštujejo prometne predpise. Nič nimam proti takim, ki pelje kak kilometer več od dovoljenega. Obsojam pa divjake, da ne rečem norce, ki jim v glavi manjka kakšen kolešček in ogrožajo ne samo svojo, temveč tudi tuje življenje. Sprašujem se, kako se bo takšen čudak počutil, če s svojo zverino poškoduje, ali bog ne daj ubije otroka. Če je količkaj človeka v njem, bo trpel do konca svojih dni. Sicer pa sem poznal tipa, ki se mu ni izšlo in je v prometni nesreči umrl. Vsi smo ga poznali kot osebo, ki dobesedno izziva smrt. In kaj mislite, da so potem govorili njegovi starši. Ja, da on je bil pa ja tako previden, nikoli prehiter in sploh oh in ah. Pa je sedaj mrtev.

Lep pozdrav vsem!

Stanujem ob cesti, po kateri se proti morju vozi ogromno motoristov in na katero se priključujem s stranske ceste, včasih jo tudi prečkam zunaj prehoda (ker je najbližji oddaljen več kot 500 metrov). Hitrost je omejena na 70. Ko se vključujem na glavno cesto, pogledam seveda levo in desno, točno vem, kje mora biti avto, da se lahko lepo vključim in nikogar ne izsilim, tudi če pelje nekoliko več od omejitve. In enako najbrž marsikdo naredi tudi pri motoristu, čeprav ta pelje veliko več od omejitve. In tako ga “izsiliš” in si krvi za nesrečo, pa se ne bi zgodilo čisto nič, če bi vozil vsaj okvirno normalno, če že ne po predpisih. To je meni glavna nočna mora, ker so enostavno prehitri, a na srečo sem se zdaj nanje že toliko navadila, da sem res pozorna. Zgodilo se mi je tudi, da je bila vse do ovinka (okoli 300 metrov proč) popolnoma prazna cesta in sem z otrokoma šla čez, pa bi nas skoraj podrl motorist, ker se je dobesedno vzel od nikoder. Potem si lahko predstavljaš, kakšno hitrost je imel, če je 300 metrov prevozil v nekaj sekundah. In bi bila kriva jaz, ker sem nenadoma, neprevidno zunaj prehoda za pešce prečkala cesto… Cirka po predpisih po mojih izkušnjah vozijo skoraj izključno tujci. Žal. Vem, da klub motoristov nekaj flanca o spoštovanju predpisov, pa tega še nisem doživela.

Tako, zdaj se bo pa vsulo po nama.

Kljub temu, da sem sam motorist, se z vama popolnoma strinjam. Nekateri se obnašajo, kot da bi bili sami in edini na cesti, kot da se jim ne more nič pripetiti. Marsi katero nesrečo bi lahko motoristi preprečili, če bi hitrost vožnje prilagodili. z nižjo hitrostjo ko voziš, večje vidno polje imaš in prej opaziš, če se ti iz stranske ceste približuje ali celo vključuje voznik. Pri veliki hitrosti pa tega ne vidiš in že si v avtu, traktorju itd.

Ni lepšega v počasni vožnji s motorjem uživati lepote narave.

Se popolnoma strinjam z vami!

Tudi sama sem pri vključevanju iz parkirišča na cesto že komaj obstala, ko se mi je motorist vzel “od nikoder”. Ampak v časopisu bi pisalo, da sem izsilila prednost.

Nikakor me motoristi ne motijo na cesti, dejstvo pa je, da jih veliko močno pretirava. In vsa čast tistim , ki se vsaj približno držijo omejitev.

LP!

Res je da večina motoristov z močnimi športnimi motorji voz kot na dirki.Merkat pa mormo tako avtomobilisti kot motoristi. Spomnite se lanske nesreče pri Belci ko je voznik kie “vzel” prednost motoristu. Danes sta oba pod rušo -žal, tko da pamet v roke.

zakaj bi se vsulo po vama, če sta pa povedala golo resnico :)))
Po vama lahko tolče samo eden od takih “norcev motoristov”, ki mu niso mar predpisi in ki ogrožajo vse po vrsti in tudi sebe.

…poleg vseh kršitev je tudi zlo moteče, če vozijo motoristi z dolgimi lučmi nasproti al za teboj …če mi kdo vozi nasproti z dolgimi lučmi, jih tudi jaz prižgem, pa naj motorist sam vidi, da so dolge luči za vse voznike moteče :)))

Bravo gato popolnoma se strinjam s tabo, tudi sam sem motorist in sovražim divjake. Tudi mene kdaj prime da včasih malo bolj pritisnem na gas ampak nikoli v naselju.
Moje mnenje je sledeče?? Pri nas v Sloveniji policaji dobesedno pobijajo motoriste!!!! zakaj? Zato ker jih enostavno ne ustavijo ko prekoračijo hitrost, pa tudi če se dobi kakšen pameten policaj in hoče divjaka ustavit mu ta lepo pomaha in odpelje mimo. zakaj??? zato ker pri nas v SLO imamo tako majhne regestrske tablice da jo policaj nemore prebrati in zato mu ne preostane drugega kot da ustavi kakega Nemca ker oni pa imajo zelo velike in čitljive registrske tablice. pa tudi vozijo bolj po evropsko ne kot mi po balkansko.

ps: Motoristi so za na cesto divjaki pa za na Grobnik

lp:tony

No, in ravno včeraj, kot nalašč, grem okoli pol tretje skozi LJ po Tržaški in se iz smeri center proti Dolgemu mostu s hitrostjo vsaj sto na uro pripeljeta dva brez čelad… Ni lepšega, kot veter v laseh ali kako že? Mimo mene, stoječe pred rdečim semaforjem, pa se gladko (in seveda hitro) odpelje motorist….

Bom napisal, kar bi odgovorila tista polovica motoristov, ki jim ni mar življenje: To sem storil povsem varno, saj sem bolj okreten in hiter, kot ostali udeleženci. Če bo šlo pa na tesno, so mi pa tako ali tako dolžni omogočiti varen prehod. Rdeča da je bila. Ja pa kaj, saj se mi je tokrat povsem izšlo.

Jaz pa mislim tako. Enkrat se ne bo izšlo, pa srčno upam, da bo takrat nastradal samo povzročitelj, ne pa tudi nedolžni. Pa naj bo to katerikoli udeleženec v prometu. Samo s strpnostjo in vsaj osnovnim spoštovanjem predpisov bo mogoče ostalo kakšno življenje več – saj nas je slovencev vendar že tako vsak dan manj.

Lep pozdrav in srečno vožnjo vsem skupaj!

To kar počnejo motoristi, ni nič v primerjavi z taksisti pri nas v Trbovljah. Policija pa nič. Se vidi da so skorumpirani vsi po vrsti.
Pred kakšnim mesecem se peljem od prijatelja domov po cesti v enem naselju, cesta je sicer tako široka da greta mimo lahko tovornjak in avto. No in tega dne je bil na nasprotni strani parkiran na cesti tovornjak. Jaz lepo peljem po cesti, ko naenkrat zagledam divjaka (taksista), ko začne prehitevat tovornjak, nahitro stisnem premzo, on isto in se ustaviva drug od drugega le dobrih 10cm. On nič, gleda mene povsem hladnokrvno kot da se ni nič zgodilo in čaka da se mu bom še umaknil. Haloooooo??? Jaz da se umaknem iz svojega voznega pasa??? Višek predrznosti. Ko je vidu, da se nočem umakniti, se je sam umaknil vzvratno za tovornjak, jaz lepo peljem počasi mimo, on pa iz odprtega okna reče meni: Jebat ću ti mater domobransku!!!
Da vam povem, da so vsi taksisti v Trbovljah tako nesramni, da si človek misliti ne more. Ampak pustimo zdaj moj primer. Posvetimo se ogrožanju varnosti. Kje v Sloveniji še lahko človek vidi da taksisti divljajo mimo šol, ko so otroci na pločniku, povrhu tega pa še ležeči policaji. Bil sem že po celi sloveniji a tega nisem videl nikjer. Celo “mladi”, tisti ki radi pohodijo na plin, pa jih vidim kako lepo se vedejo v prometu ko se pelje mimo šol. Motoriste v tem primeru lahko pohvalim. Pa da ne boste mislili da sem samo jaz takšnega mnenja tu v Trbovljah.

No, da ne bomo samo pljuvali po motoristih – včeraj je skozi naše naselje povsem po pravilih in potrpežljivo za tovornjakom (ki je vozil predpisanih 70 km) vozil motorist z LJ registracijo. Pa bi ga lahko prehitel, ker nasproti ni bilo vozil, vendar je šel po predpisih. Sem ga imela non stop na vidu, ker sem imela namen zaviti levo. Hvala mu, da bi bilo čim več takih.
In seveda je nujno treba dodati, da tudi vsi avtomobilisti nismo ravno perle.

” Pa da ne boste mislili da sem samo jaz takšnega mnenja tu v Trbovljah.”

V Trbovljah je verjetno največja koncentracija “južnih sosedov”

IT !

Maš prav, res je tukaj velika koncentracija teh. Takoj za jesenicami.

New Report

Close