Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem plačat kazen…?

plačat kazen…?

Kaj menite o UGOVORIH ZOPER PLAČILNI NALOG.

Za brisalci sem namreč dobila kazen za napačno parkiranje-10.000…plačaj po poslani položnici, pa so mi znanci svetovali naj jim pošljem ugovor?
Ima kdo izkušnje s tem

Pritoži se

Poskusi napisati tole – sem našla na enem drugem forumu in pri meni je delovalo:))

Jaka Racman
Fračji dol 2a
8435 Fračjiland

MESTNA OBČINA LJUBLJANA
MESTNA UPRAVA
INŠPEKTORAT – Mestno redarstvo
p.p. 2878
1001 Ljuljana

Ugovor na plačilni nalog št.:1654326/2004

Racman Jaka, rojen 23.07.1969, stanujoč Fračji dol 2a, 8435 Fračjiland, v ugovoru podajam izjavo v zvezi z očitano kršitvijo na plačilnem nalogu št.: 1654326/2004 z dne 12.04.2004 ob 13.44 uri.

Kritičnega dne osebnega vozila, znamke FIAT PUNTO reg. ozn. FR B7-568, nisem uporabljal. Možnost uporabe omenjenega osebnega vozila je omejena samo na družinske člane, eden izmed njih je vozilo uporabljal tistega dne, ob navedenem času..

V skladu s spremenjenim 215. členom Zakona o varnosti cestnega prometa (julij 2002), ki v 1. Odstavku člena pravi: » če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se za prekršek kaznuje lastnik oz. imetnik pravice uporabe vozila razen, če dokaže, da tega prekrška ni storil« .
Želim navesti dejstvo, da je storilec znan ter da ga je mogoče ugotoviti in je eden izmed mojih družinskih članov.

Kljub temu pa Vam ne morem sporočiti imena storilca, saj bi tako postal priča v postopku. Po Zakonu o prekrških (127. člen), pa priča lahko odkloni odgovor na posamezna vprašanja, če je verjetno, da bi s tem spravila sebe ali bližnjega sorodnika (1. -3 . točka 1. odstavka 125. člena) v hudo sramoto, znatno materialno škodo, v kazenski pregon ali postopek o prekršku.

Predlagam, da postopek zoper mene ustavite zaradi napačno ugotovljenega stanja in me o tem pisno obvestite.

Lep pozdrav!

Fračji dol, .12.2004 Jaka Racman

http://www.sioltv.info

Ja, to kar pravi Nina27 res deluje. Lahko pa tale obrazec pošlješ, je pomoje še tudi OK oz. zelo dober, pri meni je deloval že 4x.

MESTNA OBČINA LJUBLJANA
MESTNA UPRAVA
INŠPEKTORAT
Mestno redarstvo
Proletarska 1
1000 Ljubljana

ZADEVA: UGOVOR ZOPER PLAČILNI NALOG SERIJSKA ŠTEVILKA _____________ Z DNE ___________

Podatki: __________________
Naslov: ____________________
EMŠO: ______________________

Na podlagi šestega odstavka 241. člena o prekrških, spodaj podpisani _____________, vlagam v zakonitem 8-dnevnem roku zoper plačilni nalog, serijska št. ______________, ki sem ga prejela dne ______________ ugovor.

OBRAZLOŽITEV:

Z izdanim plačilnim nalogom sem bil spoznan za krivega oz. odgovornega, ker naj bi dne ______________ ob _____ uri napačno parkiral vozilo znamke _________ z registrsko številko ____________.

Žal plačilnega naloga tega dne nisem prejel in mi le–ta ni bil vročen v roke. Plačilnega naloga nisem prejel tako, kot določa zakon o prekrških in o splošnem upravnem postopku.

Mestni redarji nimajo nikakršne podlage za uporabo določb o kazenskem postopku pri vročitvi plačilnih nalogov, saj se po zakonu o splošnem upravnem postopku plačilni nalogi vročijo obvezno osebno.

Zato mislim, da je kazen neutemeljena in prosim za razveljavitev kazni. Upam, da sem dovolj podrobno predstavil problematiko samega postopka. V nasprotnem primeru pa se bom z veseljem odzval vašemu povabilu na razgovor.

S spoštovanjem!

Ljubljana, ______________

*** Pa čim manj plačuj kazen oz. še najbolje nikoli :)))))))))))))) *******

Mimogrede, fantje in punce, redarji tudi fotografirajo nepravilno parkirano vozilo. To, da kazen ni vročena v roke, pa ni ravno pameten izgovor. Nenazadnje: če plačaš v osmih dneh, plačaš pol manj, kasneje pa bo treba plačati celotno kazen in morda še kakšen strošek. Ali se splača tvegati?

Zakaj da ne?

Tukaj je luknja v zakonu in zakon pravi, da mora biti kazen izročena osebno.
Če to ni storjeno, potem ni potrbno plačati, saj se redar ni šravilno vločil kazni, zato je brezpredmetna.

Sme ze enkrat reko…PA KAJ VI RES MISLITE DA VAS BO REDAD PAR UR CAKAL PRI AVTU?:))))))) Optimisti…

Jure !

Zakon je zakon. Če kazen ni vročena osebno ni pravnomočna pa konec. Tko je. Vsak odvetnik mi je tko rekel. Nimaš kaj. Zakon tako predpisuje. Če zakon nebi tega predpiseval, potem bi jaz kljub temu obrazcu moral že 4x plačat, pa nisem.. in od tega je že 3 leta od ZADNJE kazni.

To kar si pa ti rekel: PA KAJ VI RES MISLITE DA VAS BO REDAD PAR UR CAKAL PRI AVTU?:))))))) To je njihov problem….

Plačaj. Kaj pa narobe parkiraš …

Nič plačat! Če pa resnično ni potrebno.

Vem da ni potrebno plačat ampak tud narobe parkirat ni potrebno …

Jaka! Zivis v svetu v katerem je vedno vec avtov! Tako tudo prostora zmajnkuje! Tudi cas te preganja! Ti pa moras nekje parkirat! Ce je prostor bom parkiral pa pika! Pa naj se redar pod nosom zbrise s tem listkom!

Vsak dan sem z avtom v centru Ljubljane – dopoldne, popoldne, zvečer. V zadnjih par letih nisem niti enkrat narobe parkiral. Imam v avtu par listkov za parkiranje, ali grem pa v garažno hišo … Nikoli nisem za parkiranje + pešačenje od parkinga zgubil več kot 5-10 minut …
Le upam lahko, da ne natikaš avta na parkinge za invalide.
Sicer pa ta ugovor sicer velja, ampak itak potem dobiš še pošto na dom, tisto pa moraš plačat.

Ja, ja … pomoje tut.

Če si pa res napačno parkirala, lepo prevzemi odgovornost in plačaj.

Vsekakor pošlji ugovor, če je bil zakon kršen z njihove strani!
Zakon velja za vse enako, kot za voznike, kot mestne službe in policiste.

Meni so pred leti, ko so se prvič pojavili redarji, neupravičeno dali listek na avto. Ujel sem ga pri delu in sem rekel zakaj mi je napisal kazen, če imam listek pravilno izpolnjen. Pa mi je zabrusil nazaj, da je pomembno kaj je on v svoj blokec napisal in ni hotel stopiti 2 m nazaj k mojemu avtu, da bi še enkrat preveril označen čas. Ker se nisem pustil odgnati, je svoj listek z bloka strgal in mi ga dal in mi rekel naj čimprej zginem. Enkrat sem bil tam tudi osebno zaradi ugovora, pa so se prav grdo obnašali do mene proti vsem zakonom. Sam za take stvari pač nimam dokazov.
Od takrat naprej in to je že nekaj let nikoli vceč ne kupim listka, ker nočem podpirati te nesramne golazni na redarstvu (mogoče je tudi kakšen pošten med njimi, ampak moje izkušnje so pač take). Če slučajno dobim plačilni nalog, vedno napišem ugovor in do sedaj še nikdar nisem plačal kazni!!!

Obrni se na http://www.mobila-pu.si ali tel 031 777 113. Meni so pamagali, pa še ceneje je kot plačati kazen.

Pozdrav, Ice

Piše da se je obenjena stran http://www.mobila-pu.si preselila na drug server. Ali mogoče veš na kateri

New Report

Close