Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem nakup novega avtomibila – pomoč prosim

nakup novega avtomibila – pomoč prosim

Kupujem nov avto, pa se ne morem odločiti. Tisti ki se spoznate na avtomobilsko sceno prosim pomagajte mi, saj bom avto imela za daljše obdobje. Odločam se med suzuki wagon, hyundai atos in renault modus. Kakšna je razlika med suzuki wagon in in opel agila. Kakšna je prednost servo volana, ki ga ima modus. Koliko je modus boljši od wagona in atosa, kaj so tiste prednosti, saj je tudi dražji.
Hvala vsem za kakršenkoli nasvet

Tebi, pa tudi vsem ostalim: zelo težko je nekomu povedati, kaj in zakaj je nek avtomobil boljši/slabši od drugega. Vsake oči imajo svojega malarja, pomembna so čustva, pripadnost določeni znamki. Skratka moje mnenje je lahko diametralno nasprotno mnenju kakšnega drugega. Zato se v podrobnosti ne bom spuščal, omenjene avtomobile si oglejte, peljite se na testno vožnjo, potem pa izberite po občutku. Res, druge rešitve ni.

Tule pa samo gola dejstva:
– suzuki wagon in opel agila sta praktično dvojčka, torej skoraj povsem enaka, se pa razlikujeta v nekaterih podrobnostih, opremi, najbrž tudi ceni
– suzuki wagon in hyundai atos sta manjša avtomobila kot renault modus, zato sta cenejša, nekoliko slabša (pa ne zelo) je tudi kakovost plastike (najbrž bo tule znal kdo oporekati, zato dodajam, da je tudi to stvar okusa); odloči se torej glede na potrebe, velikost se pozna zlasti pri prtljažniku in na zadnjih sedežih; in še nekaj: modus je vendarle nekoliko sodobnejši, tudi varnejši, ponuja več možnosti prilagajanja prostora (denimo več prtljažnika, manj prostora na zadnjih sedežih in obratno)
– servo volan ti precej olajša vsakdanjo vožnjo, še posebej v mestu, brez serva moraš kolesa obračati zgolj z lastno močjo, servo pa pomaga, da je to mogoče “z enim prstom”, kot nekateri radi pretiravajo. Vsekakor priporočam avto s servom.

Pa veliko sreče in prijetno vožnjo z izbranim avtomobilom!

Hvala za tvoj odgovor in nasvet, mislim da tudi razumem, vsaj glede čustev in različnosti okusov. Saj sem do sedaj vozila katrico in je bila meni in mojemu stilu pisana na kožo. katrica je sedaj v nevoznem stanju in je popravilo predrago.

Rada pa bi te vprašala še za par podatkov, ki so napisani v prospektih za navedene avtomobile. In sicer glede pritljažnika in pnevmatik kaj pomenijo posamezne številke.
Hyundai ATOS pritljažnik 253/990 l , pnevmatike 155/70R13
Suzuki Wagon pritljažnik 250/600 l, pnevmatike 165/60R14
Modus Reno pritljažnik 198/621 l, pnevmatike 165/65R15

Ali pomeni, da ima atos večji pritljažnik kot modus?
Pa te številke za pnevmatike, ali pomeni da imata waagon in modus večje kolo, ali je to samo oznaka za pnevmatike.

Upam da boš prebral tudi to sporočilo in vprašanje in mi tudi odogovoril.

Hvala za odgovor.

večje številke – večji prtljažnik (merjeno od dna do rolete/police za pokrivanje prtljažnika)
na desni strani znaka “/” je velikost prtljažnika v primeru podrtih zadnjih sedežev…..a še vedno samo do višine roloja/police….

Gume:npr: 155/70R13

155 (mm) širina gume
70 = debelina gume je 70%širine
13 – premer “feltne” v colah

uporabi matematiko in izračunaj, saj ima Wagon npr. tanjšo gumo ob večjem premeru…..

Ne zanašaj se samo na tehn.podatke…..preveri v živo, saj se recimo da pri nekaterih zadnjo klop premikati, potem pa nisi več ziher, kateri podatki držijo….

Če boš imela avto za obdobje, daljše od garancije, preveri po forumih še, kako se obnesejo rablj.avti teh tipov, kakšni so servisi, preskrbljenost z deli,…

Veliko ti je odgovoril Kawaa, jaz dodajam samo, da je pri modusu najmanjša prostornina prtljažnika pogojena s tem, da je zadaj vidno več prostora za potnika. Ko dvigneš srednji del zadnje klopi, jo lahko porineš močno nazaj. Sicer potem lahko na njej sedita le dva, a zelo razkošno za to velikost avtomobila. In, ja, prtljažnika ne ostane prav veliko …

Še glede gum: 13-palčna je seveda manjša od 15-palčne (to so tiste številke na koncu), danes je pač tako, da vse raste, tudi gume. Mimogrede: večja guma je dražja, je pa res, da pri manjših težko najdeš res kakovostno.

Še enkrat: sedi v avtomobile, pozanimaj se o vseh podrobnostih, sprašuj, kar ti pade na pamet, vsaj prodajalcu ne bo dolgčas 😉 Naj ti ne bo nerodno, navsezadnje mu boš pustila najmanj dva milijona. Kar naj se potrudi. In bodi neizprosna pri zbijanju cene za izbrani avtomobil. Privarčevati se da več sto tisočakov. Predlagam, da se malo sklicuješ na druge prodajalce (češ, oni od Renaulta mi da pa več popusta in podobno).

Tehnični podatki pa naj te res ne zanimajo prav veliko, saj nobeden od teh avtomobilov ni biser, hkrati pa so vsi za nekaj stopenj nad katrco.

Hvala, hvala za pomoč in prijazne nasvete.

Glede servisov in rezervnih delov bom sama pogledala še na druge forume, vendar vem samo za http://www.najdi.si – avtomobilizem. Kawaakija prosim, če mi napiše še za kakšnega.

Bo pa kar držalo, da moram sedaj v prodajalne avtomobilov in se peljati na testno vožnjo. Je pa zame vsse bolj zapleteno, ker sem doma iz podeželja, imam majhnega otroka in brez prevoza.

Upam, da mi bo uspelo.

http://www.avtomobilizem.com
http://www.avto-magazin.si

Da ti še malo povečam muke: podoben avto je tudi nova fiatova panda….
Jaz osebno bi npr. vzela suzukija, ker imamo do hiše strupen breg in je ob snegu težko priti do doma… Ne bi vzela pande, ker se fiatov ne dotikam niti s palico (ampak to je čisto moja osebna kaprica, izkušenj s fiati drugače nimam).

New Report

Close