Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Katastrofa-smo brez avta!

Katastrofa-smo brez avta!

Živio!
A se je komu že naredilo, da mu je pooblaščena trgovina z avto deli prodala posebej naročen del za servis (podatki prepisani iz prometnega dovoljenja), potem pa je zaradi tega dela “zaribala mašina” in je nastala škoda cca 300.000 SIT.
Nam se je pravkar. Ali si lahko kako pomagam (poleg tega da napadem prodajalca)

LP

Lahko bolj natančno opišeš za kaj se je šlo (kakšen avto, kaj točno si kupil in kdo ti je to menjal) ? Gre za neoriginal ali original avtodel ? Po mojem mnenju lahko terjaš denar za popravilo od te trgovine, če se da dokazati, da je kupljeni del kriv za nastalo škodo. Koliko časa nazaj pa je bil del kupljen oz. vgrajen v vozilo ?

Po možnosti tudi navedi trgovino in serviserja, da se jih bomo že na daleč izogibali 🙂

Glede na to, da ti morajo del naročiti glede na številko šasije, se pravi, da se točno ve, ne samo, katero leto, ampak tudi, kateri dan je bil avto izdelan, in da potem v računalniku glede na ta podatek dobijo tudi točno šifro ustreznega dela, bi rekla, da ga je posrala trgovina z deli. Verjetno je za takšne stvari tudi odgovorna, saj TI NITI SLUČAJNO NE MOREŠ PREVERITI, ali so ti dejansko prodali pravi del, najbrž tega ne vedno niti na vsakem servisu (odvisno od opremljenosti). In zagotovo je torej potem nekdo za takšno napako odgovoren. Če imaš račun za del (na katerem mora biti navedena tudi njegova šifra), lahko hitro ugotovite, ali je napako naredil prodajalec, ali je napaka nekje na višji ravni (sicer ne vem, kdo ureja te podatke in knjige, predvidevam, da v matični tovarni) ali pa svojega dela ni opravil mehanik. V pomoč ti bodo morda tudi na zvezi potrošnikov.

Pozdrav!

No, danes je situacija malo drugačna, pa še vedno ne vem, ali prav domnevam. Na servisu so mi rekli, da je kriv oljni filter, ki bi naj imel vgrajen nek ventil in po mnenju pooblaščenega serviserja bi naj ta bil kriv za skoraj totalko mašine. Nakar sem skoraj ponorel v trgovini, kjer so mi zagotovili, da filter absolutno ni mogel biti vzrok za škodo, ker za ta tip obstaja pač ta filter (diesel TD). Po pogovarjanju z kar nekaj mehaniki, ki jih na srečo imam v ožjem krogu poznanstva in jim dokaj zaupam, smo prišli do zaključka, za se je zlomil en del (ne vem, kako se mu že reče) pač zaradi dotrajanosti, na servisu pa so me napeglali, da bo potrebna skoraj generalka, čeprav imam občutek, da je že na začetku takoj videl, kaj je vzrok. No cifra je bila pa taka, kot da bi moral razstaviti cel avto (poleg tega, da si je vedno na novo zmišljeval, kaj bi še lahko bilo narobe)!

Samo še za primerjavo: ista šifra dela, ki mi jo je napisal na servisu, stane v trgovini dvakrat manj. delov, ki so najdražji, pa mi na kvazi predračun sploh ni napisal.

Imam občutek, da me NATEGUJEJO!

Poročam naprej! Danes imam namen avto vzeti iz servisa, ker kao da tako nimajo delov na zalogi!
Se mi zdi, da me bo popravilo prišlo vsaj enkrat manj!

LP

Evo odgovor!

Gre za navaden servis z menjavo olja in filtra, ki sem ga delal že neštetokrat sam. Z filtrom, ki ni original, ampak naročen po prometnem dovoljenju za moj tip avtomobila (TD Diesel). Po povpraševanjih včeraj, to ni bil vzrok, ampak pač dotrajanost enega dela, ki se je pač zlomil in od tega je avto začel nenormalno ropotati (je pa še peljal do servisa cca 3 km). Na servisu so mi natvezili pravljico, o škodi, ker sem že včeraj imel občutek, da me dobesedno nategujejo. Danes imam namen avto vzeti ven in ga dati mehaniku, ki mi bo menjal dele, za katere bom siguren, da so potrebni menjave. Na servisu pa tega dejansko ne vem, ker jim več ne zaupam.
Ne morem si kaj, da ne bi imel občutka češ: Sam je menjal filter, ki ni original, ker je pač škrt in ni dal jurja več za original, zdaj pa naj plača škodo idiot!

LP

Povej še kateri servis je to bil, prosim..A ti je šel EGR ventil? ponavadi je po tolikih kilometrih res potrebno narediti en dober, obsežen servis avtomobila in če ga narediš pri originalnih zastopnikih tvoje znamke imaš enoletno garancijo za vse dele in na njihovo delo..seveda ti pa morajo predložit vse račune, preden pa začnejo z delom ti morajo izstavit predračun, ki ga ti podpišeš..če imaš čas je dobro biti zraven na servisiranju avtomobila..

Ne, to ni bil noben ventil. Je bil običen oljni filter, ki se menja na določeno število kilometrov, skupaj z oljem. Naj bi pa imel vgrajem nek ventil, ki preprečuje iztekanje olja iz tega filtra. Serviser mi je pa povedaj pravljico, da ta ventil ni spuščal olja v mašino, od tega pa naj bi “zaribala” cela mašina in še turbo bi naj bil fuč. Pišem naj bi, ker nič od tega ni res. Zlomil se je res en del (zaradi dotrajanosti), nikakor pa škoda ni takšna, kot so me zavajali na servisu, niti ni vzrok oljni filter.

Avto smo danes zjutraj že vzeli iz tega servisa. Ne bom pisal kateri servis je to, ker ne želim delati slabe reklame, čeprav si jo zelooo zasluži. Lahko samo rečem, da mojega avta tam ne bodo več videli!

LP

ja napiši kater servis je no, da se ne bomo tja po pomoti odpravli!!!

Rečem samo to, da je Opel servis.

LP

Nam se je to zgodilo na Golfu IV 1.9 TDI – mašina je zaribala sredi vožnje, ker se je en delček nekega ventila odlomil in “zašel” v mašino. Škode je bilo za (na koncu) nekaj več kot 1 milijon tolarjev. Smo pa uspeli, da nam je 70% škode krila tovarna, 20% serviser, 10% pa smo morali kriti sami.

Tudi nam so najprej hoteli natveziti, da se je to zgodilo, ker naj bi “kao” porivali avto, ker je crknil akumulator (akumulator sploh ni crknil!). Potem so nas hoteli prepričati, da se je to zgodilo, ker je avto prestar (star je bil 5 let in pol), vendar smo ugovarjali, ker je imel le 70.000 km.

No, po “pregovarjanju” in preverjanju pri mehanikih in sodnih cenilcih se nam je uspelo dogovoriti za 90% povrnitev stroškov. Tako da imamo zdaj novo original mašino notri.

Poskusi, če tebi uspe tudi kaj podobnega.

New Report

Close