Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem 2 vprasanji

2 vprasanji

Zdravo!

Nekaj me zanima:
1. Glede ABS-a: kako elektronika ve, da so kole zablokirale? Saj nimamo nobenega senzorja na profilu gum, da bi se ugotovilo, da drsimo po podlagi! Al pa ma to kaj veze z sprednjimi in zadnjimi kolami? Samo zadnje kole kolko vem tudi bremzajo istocasno, tak da na podlagi razlicnega vrtenja se po mojem ne da ugotovit… To mi ni jasno…

2. Glede polnjenja gum z plinom. Vsi pravijo, da ne smes mesat plina in zraka. Kaj pa ce slucajno zamesas in gres plinske kole preverit na crpalko? Kaj se lahko sploh zgodi (ti jo lahko raznese??), al je to samo tak za finto, da bi pac sel na servis, kjer ti za plin zaracunajo…

Hvala in lp.

Če ti pri ABS gume zablokirajo tako kot pri avtu brez njega – potem tole ni glih neki zakon ABS……:)))

Mislo sem, da gume zablokirajo, potem pa se vklopi abs, ki jih odblokira za delcek sekunde, potem spet primejo, pa spet zablokirajo, pa se spet vklopi abs…tak menda deluje abs, ne?
Kje dobi abs informacijo o tem, da so gume zablokirale??

Kaj pa drugo vprasanje? 🙂

ABS dobi podtke s posebnega senzorja ob vsakem kolesu. In primerja z ostalimi kolesi.
Plin in zrak lahko mesas, kolikor hoces. J epa res, da ko enkrat plinu dodas navaden zrak, izgubi svoje prednosti …

Jakaracman ma prav!
Itak ABS je tak naret da ne zablokira kolesa!

Kaj pa ce vsa 4 kolesa drsijo? Potem abs ne ve ali stojimo ali drsimo! 🙂
Saj bremze delajo na vsa 4 kolesa, ne?

zakaj bi ABS sploh mogo kaj vedet ce avtomatsko deluje po principu da ko zavorna sila na pedalo dovolj mocna se komaj vklopi in potem pac deluje kot deluje? torej po sistemu primi-spusti-primi-spusti…nevem kolko krat na sekundo.

je pa ABS sranje na snegu, cirka 25 % je daljša zavorna pot
sem včeraj malce sprobaval, kar gre in gre in gre
škoda da ni off stikala

Dulee, če že imaš ABS zavore potem je treba imeti tudi dobre gume saj le te določajo kdaj bo začel ABS popuščat. Torej, če imaš slabe gume bo prej prišlo do blokiranja koles in delovanja ABS-a. Drugače ga pa verjetno lahko izklopiš z varovalko.

Potem bi ti moralo pedalo bremze nazaj metat (tak jaz obcutim delovanje abs-a), ce bi recimo stal na mestu in bi ful pritisno na bremzo. Ni tak? 🙂
Pa se to ne zgodi…torej more abs vedet, da se vozimo, ce zablokirajo vsa 4 kolesa…

New Report

Close