Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Renault laguna – izkušnje?

Renault laguna – izkušnje?

Zanimam se za nakup rabljene lagune in me zato zanima mnenje lastnikov lagun. Kupil bi laguno 1,9 diesel 120km.

jaz je ne bi kupila…za kateri letnik se pa zanimaš?

V enem prejsnjem postu je blo razlozeno, zakaj dizli niso dobri za pozimi, pa na splosno za po mestu.
Tak da jaz bi rajsi bencinsko laguno kupo, saj tudi ne zerejo tak dosti, ce vozis z obcutkom… 🙂
(pa se cenejse so od dizlov)

imam senika 1.9 dci 100000km, l 2002…sej ne vem točno a je kriv avtomobil ali mehaniki, ki niso sposobni najdit napake..vem samo to, da odkar smo pripeljali avtomobil domov ni vse vredu z njim…lahko pa greš malo po forumih in boš sam videl, da nisem edina s temi problemi..isto je za lagune, senike in tudi za citroene in pižoje na splošno..res ti odsvetujem nakup dci francoza..

tudi jaz sem slišala samo slabe stvari za francoske avtomobile.
jaz ti priporočam da si nabaviš kakega dizelca pa nemškega. pa ne forda.
res da je so dizelci mal dražji sam je pa poraba dosti manša kot bencinarji.

Kaj pa se s fordom narobe?? 🙂

Nic ni s fordom narobe, tako kot ni s francozi v splosnem nic narobe. Ocitno je tanjaaa se iz stare garde, ko je bil edini avto nemski avto.

Jaz sem kupil pred sedmimi leti 2 leti staro laguno (letnik 95 1.8 RT bencinar) in do danes nisem imel z njo niti najmanjšega problema. Nikdar me ni pustila na cesti in nobenih izrednih stroškov nisem imel z njo. Uradni servis me pride v glavnem med 20.000-30.000 SIT. Če pa je potrebna menjava ploščic ali jermena ali kašnega drugega potrošnega materiala pa malo več. Do sedaj sem največ plačal nekaj čez 60.000 SIT za servis (menjava jermena in še nekaj zraven…)
Seveda pa ne smeš peljati avto v avtohišo real na vodovodni v LJ, ker ti tam prej kaj pokvarijo kot pa zrihtajo.
Take so moje izkušnje z laguno. Z novimi modeli lagune in pa z dizli pač nimam izkušenj. Vem le, da bi vzel, če bi se sedaj odločil bencinsko laguno ali novega megana caravan, ki je lep in prostoren.

Laguna 1.8RT, l.’96

dela ko urca, edino avspuh je problematičen (rjavi), tako da sem pri švasarju vsake pol leta….

jaz sem do sedaj 2x zadnji lonec menjal, ostalo je še vse prvo…ampak ne na orginal servisu, ker je tam predrago ampak v stegnah zraven stare panadrie

Jaz sem s staro laguno (1995-2001) prevozil 160.000 km in v tem času nisem imel vecjih problemov.
Zdaj imam pa skoraj leto dni novega Scenica (podoben dizel motor, kot ga ti omenjas) in sem zadovoljen.
Poznam pa cloveka, ki ga je nov Audi pustil na ljubljanski obvoznici :-)))

Hojla! Zanimam se za letnik od 2003 dalje. Zakaj pa je ne bi kupila?

No kar se tiče francozov imam odlične izkušnje. Trenutno vozim xsaro (citroen) in sem v 6,5 letih naredil 187.000 km. V vsem tem času se je pokvaril en senzor. V osnovi se samo vozim in tankam benzin, nič drugega. Jo pa seveda redno servisiram in lepo vozim. Skratka zelo sem zadovoljen. Zanimam se tudi za C5, ampak lagune so kar cenejše in še bolj ohranjene se dobijo.

Hojla! Kateri servis za renaulte pa ti priporočas?

Tudi mi smo imeli prej laguno ( bencinca) pa je bilo res vse super..tile motorji dci l.02,03..imajo pa resne probleme..dobro se pozanimaj kaj te čaka in se sam odloči..

Mogoče tole vprašanje ne sodi sem, bom pa če bo potrebno odprl novo temo.
??? in JERNEJG – omenila sta težave s DCI motorji. So vas kakorkoli obvestili z RENAULT-a oz njihovih predstavnikov v SLO o tej težavi?
Bral sem zanimiv članek o vpoklicih oz reklamiranju napak na vozilih, in vaša napaka (verjetno pa nista »osamljen primer«) »diši« po t.i. serijski napaki, za katero bi moral poskrbeti RENAULT oz njegov predstavnik.
Enostavno me zanima, ker v članku piše v stilu »Oh in sploh, češ kako oni dobro skrbijo za ubogega potrošnika« – na tem in še drugih forumih pa bereš povsem drugačno zgodbo.

LP, Škorpjon

Preden sem kupil laguno, sem imel tudi renaulta in sem kar sam menjaval olje, filtre, svečke, kaj bolj zapletenega sem pa rezervni del sam kupil in peljal k mehankarju in sem plačal samo delo.

Z laguno (tukaj je le dosti bolj zapletena mašina) sem pa peljal njaprej 2x v avtohišo real. Vedno sem rad zraven na servisu, da vidim kaj delajo. Tukaj mi je najprej skoraj škodo naredil, ko je avto dvignil, ker pač roke ni nastavil na pravo mesto. Namesto olja “elf”, ki je dražji in ga tudi plačaš mi je nalil notri enga domačga pocen (mislim, da je bil proton takrat). Na moje opozorilo, ga je iztočil in spet hotel istega naliti nazaj. Pa sem ga še enkrat opzoril in šele potem je od zadaj prinesel elf olje. “x koje olje nalival, je zlil tudi po mašini. Sicer je vse to kasneje tudi spucal, ampak vseeno. Kaj drugega se tudi dotagnil ni, kaj šele da bi kaj preveril. Tako je bilo 2x na servisu na 20.000 in 30.000.

Od takrat vozim k pleškotu na brezovico. Sicer ta lastnik Pleško mi je totalno antipatičen in zoprn in tudi svojega gnarja vreden. Saj sem kdaj pa kdaj tudi preden sem laguno imel, šel k njemu kaj povprašat za originalne dele. Nikdar ni imel časa, kar odganjal je stranke. V tistih časih je zgleda služil dosti s servisi novih avtomobilov. Dela pa se je otepal.
Danes pa ima ta človek zaposlene vsaj prijazne ljudi, z njim osebno pa nimaš opravka. Lahko tam počakaš, če želiš (ob predhodnem naročilu), včasih te tudi sami povabijo, da stopiš v delavnico. Skratka, tam ti sedaj res pregledajo cel avto, od tekočin bremz, namažejo tečaje vrat skratka vse kjer je kaj za podmazat. In še povejo kaj te čaka v prihodnosti. To kar lahko pričakuješ od dobrega servisa. Ni pa to garancija, da bo tudi jutri tako. Skratka jaz takoj zamenjam servis, če me kdo hoče naokoli prenest ali če dobim kakšno slabo izkušnjo. Renault servisov je k sreči dovolj za vsakim voglom, samo redki so pa res dobri.

Ne.. nobenega obvestila nisem dobil. Nikoli. Ko za vikend ponoči (še dobro, da le v Piranu) ni hotela vžgat, so mi potem drug dan v Kopru mehaniki povedali, da obstaja tehnična nota, torej obvestilo tovarne servisom, da se zamenja kabel in senzor zgornje mrtve točke. Zgleda, da strank ni potrebno obveščat, dokler jim avto ne crkne 🙂
Za informacije o avtu iz prvih rok pa priporočam še naslednjo stran: http://www.laguna2.de

da je padla dol cev od turbine je bila tovarniška napaka..so jo pritrdili nakar je padla dol še na drugem koncu (lenuhi niso niti poizkusili pregledat če je vse OK)..so jo spet pritrdili nazaj..to je bilo iz njihove strani vse..to, da pa sedaj toči turbina, da se je zaradi tistih pritiskov stresla in je vprašanje kako dolgo bo še držala, pa ni več njihova stvar, avtomobil pa tudi ni več v garanciji…toliko o njihovi skrbi za svoje stranke :(..pa ja..sem se pritožila na Renault Slovenija in zamenjala servis..žal ne kaže nič bolje..

New Report

Close