Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem jermen

jermen

Zanima me, ce ima kdo izkusnje, kako je z garancijo pri pogonskem jermenu, ce se ti ta strga brez kakrsnega koli vzroka (druge napake) nekje v sredini garantirane vzrdzljivosti (npr. 55000 km, drzal pa naj bi vsaj 120000km). Jermen je bil menjan na pooblascenem servisu.
Avto sem jim odpeljal nazaj, seveda imam pa zvite tudi vse ventile in sedaj se pogovarjamo o vsaj delnem povracilu skode. Jermen je bil menjan 15 mesecev nazaj.

Dela in rezervni deli, ki so bili opravljeni na pooblaščenem servisu, velja enoletna garancija. Če ti bodo priznali polovico boš lahko vesel.

Točno poglej, koliko časa velja garancija za jermen. Meni je recimo šlo tesnilo na glavi in so na servisu vse naredili brezplačno (čeprav pravzaprav ni bila njihova krivda). Pojdi pa še na kakšen drug forum, kjer je več takšnih, ki se bockajo s servisi. Če si vztrajen, dosežeš zelo veliko. Če vprašaš mene, bi ti morali popraviti zastonj.

Če ima jermen garncijo 120.000 km (uradno! grancijo), mora vse stroške kriti pooblaščeni servis. Če nima, potm si ga naj…. Morda se ti uspe zmenit za popust lai kaj podobnega.
Je pa odvisno: a je avto še v garanciji oziroma koliko čez je, je bil redno vzdrževan. Morda bi ti priznali kulanco …

Jermen nima garancije 120.000 km, ampak toliko, koliko jo je ima avto.
Jermen je delikatna zadeva, ker ga nepravilna vožnja tudi obrabi, da se strga pri krajši dobi.
Naprimer: voziš v peti 120 km/h in pri prehitevanju menjaš v tretjo in grdo spuštiš sklopko tako celi avto zaniha in pride do močnih obremenitev (iz nižjih v višje obrate) na jermenu. Zato treba dvigniti in izenačiti vrtljaje med prestavljanje navzdol – cvišengas.

Tako ne smejo voziti oplovi in VW TDI šoferji, ker če ne gredo jermeni hitro en zob naprej in adijo ventili.

New Report

Close