Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Ne razumem !!

Ne razumem !!

Tole bom prekopirala iz 24 ur.com :

Kazni :

Enako kot pri hudi prekoračitvi hitrosti v naselju je tudi za vožnjo pod vplivom alkohola nad 1,5 grama alkohola na kilogram krvi oz. 0,71 grama alkohola na liter izdihanega zraka predvideno prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja. Drugače pa bodo lahko imeli vozniki tudi v prihodnje v krvi do največ 0,50 grama alkohola na kilogram krvi, vendar pod pogojem, da pri tem ne bodo kazali znakov motenj v vedenju. Za 0,50 do 0,80 grama alkohola na kilogram krvi bo kazen po novem 40 tisočakov in štiri kazenske točke, do vključno 1,10 grama alkohola 60 tisočakov in pet kazenskih točk, nad to količino alkohola v krvi pa bo kazen najmanj 120.000 tolarjev in najmanj deset kazenskih točk.

———————————————————————————————–

A mi prosim lahko kdo razloži…1,5 g alkohola na kilogram krvi , oziroma 0,71 grama alkohola na liter izdihanega zraka :

Že pred časom sem brala članek v Večeru, kjer je pisalo, da je bila sedaj velika napaka v prejšnem zakonu, saj je pisalo , da preneha vozniško dovoljenje takrat, ko imaš več kot 1,5 g alk. na kg krvi. Izdihan zrak baje v zakonu ni bil omenjen.

Hvala za odgovore.
Lep pozdrav
Speedy

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Speedy moram te popraviti ! V novem zakonu piše več kot 0.50 grama alkohola na kilogram krvi dovključno 0.80 grama na kilogram krvi ali več kot 0.24 do vključno 0.38 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Povdarek je namreč v mililitrih in ne v gramih kot si ti napisal. Razlika je v tem, da se grami na kilogram uporabljajo v primerih ko policist uporablja do sedaj znane aparature (alkotesti drager in alcoquant), kateri izmerijo količino alkohola v gramih na kilogram krvi, saj je aparatura tako narejena in to zagotavlja proizvajalec. Ker pa tehnika napreduje, so oz. bodo nove naprave za ugotavljanje alkohola, katere se bodo imenovale altilometri. Proizvajalec le teh pa določa, da se rezultat beleži v mililitrih alkohola v litru izdihanega zraka. Razlike med enim in drugim pa ni. V zakonu je že naprej predvidena uporaba novih naprav, ki ji tuje policije že uporabljajo.

Hvala za obrazložitev. Napako so naredili očitno novinarji pop tv-ja ( prekopirala sem od tam ) in res mi ni bilo jasno.

lep pozdrav

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Zato ker zrak ni bil omenjen v zakonu, si lahko napisal ugovor, čeprav si napihal 2 promila :))) in seveda nisi bil kaznovan. Kaznovan je bil lahko le tisti, ki so mu vzeli kri!

New Report

Close