začetek veljave novega zakona o varnosti v prometu
Pa je začel veljati. Ko se takole pelješ, dobiš občutek, da ga skoraj 100% spoštujemo. Me zanima, kako dolgo bo to trajalo, namreč, da bodo tudi tisti hitri imeli živce za vožnjo po predpisih. Tega namreč v času veljave starega zakona ni bilo. Ali je res samo denar tisti, ki nekatere prisili, da pomislijo tudi na druge udeležence v prometu. Jaz osebno mislim, da bi moralo biti to v naših glavah. Tako pa žal bereš v kakšnem forumu, kako se posamezniki hvalijo z “driftanjem” v ovinkih in podobnimi neumnostmi, ki gotovo sodijo kam drugam, kot pa na cesto. Če bo novi zakon rešil kakšno življenje, ga moramo samo pohvaliti in ne, kot v zadnjih dneh, ko letijo samo kritike. Če prideš sedaj na cilj 10 minut pozneje, boš pač teh 10 minut prej odšel, to je vsa logika. Pa da ne bo panike. Ne zagovarjam tistih, ki vozijo prepočasi, ali pa bog ne daj tistih, ki so se odločili, da bo 60 prava hitrost tako v naselju, kot na odprti cesti. Ti so zame še slabši, kot prehitri. Upam, da bo policija tudi tej kategoriji namenila isto skrb, kot prehitrim.
Srečno in varno vožnjo vsem!
Lep pozdrav!
Pač prilagajali se bomo, kaj pa nam drugega ostane. Tudi leta 1998 je bilo nekaj časa podobna napetost, ko je začel veljati nov zakon. Mislim pa da bi morali veliko več pozornosti polagati na predkaznovanost. Sedaj je enako ali voziš 20 let in nisi bil nikdar kaznovan, ali se v prekršku vsak teden.
In kar me najbolj moti in se mi zdi prava TRAGEDIJA je, da po TV in kar je še večja hujše tudi policijski inšpektorji med vzroke prometne nesreče štejejo tudi NEUPORABA VARNOSTNEGA PASU???????????
LP!!!