Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Akumulator

Akumulator

Ko prižgem hladen avto (se pravi če je en dan stal pri miru) se sliši kot da bi se malo matral pri vžiganju. Saj vžge na prvo, ampak se liši kot da bi hotel crkniti, ampak potem vseeno zalaufa. Včeraj pa ko sem ga prižgala, sem tiščala sklopko, pa ene parkrat dodala gas, pa mi je kar crknil (pa nisem nič spustila sklopke) in prižgala se je lučka za akumulator. Ali to pomeni, da bo šel akumulator? Ali se to da preveriti pri mehankarju in kolko računajo za to?

Koliko je star tvoj akumulator ?

To pa ne vem točno, jaz sem avto kupila pred letom in pol. Ali se da to kje prebrat na akumulatorju od kdaj je?

Vsakič, ko avto crkne, se pržge lučka v obliki akumulatorja. In to ni nič narobe. Je pa nekaj narobe, če po dnevu stanja težko vžiga. Moj avto je stal 3 tedne, pa je pri -7 vžgal takoj …

Tudi meni crkne samo kadar recimo en dan stoji pri miru. Ampak se mi zdi da če crkne se prižgejo vse tiste kontrolne lučke, tudi za bencin pa akumulator. Jaz pa držim sklopko čisto do konca pa mi crkne in prižge se samo lučka za akumulator. Če pa se recimo peljem nekam in potem parkiram in grem po opravkih ali pa na predavanja, pa pridem čez dve, tri ure nazaj, potem pa normalno vžge.

To o akumulatorju je blo že tisočkrat na forumu. Lučka v obliki akumulatorja oz. baterije je lučka ki v bistvu ponazarja alternator in ne akumulator. Če gori se elektrika ne proizvaja.
Gori dokler se alternator ne vrti z dovolj visoko hitrostjo ali če se jermen utrže(potem sploh nebi ugasnila). In pa seveda če skuri katero od diod in pride v kratki stik potem gori tudi ko je avto ugasnjen, ker lahko pride zaradi pregretja akumulatorja do požara.

New Report

Close