crkavanje avta
Zdravo vsem,
ker sem obupala nad servisom, vas prosim za vaše mnenje in izkušnje. Imam Ford fiesto staro 9 let. Dogaja se mi namreč, da mi motor crkne ko ustavim (pred semaforjem naprimer). Seveda ne vedno, samo včasih in ne nujno vsak dan. Do sedaj so mi že dvakrat menjali ventil za prosti tek pa je pomagalo samo za par mesecev, pa so čistili kontakte, pa je spet bilo isto, pa so menjali svečke, pa spet isto. Skratka, kot da se tega ne bi dalo za trajno popravit. Včasih stojim pred semaforjem, pa se začne motor “zaletavati”, ne močno, a vendar, potem pa se ujame in spet enakomerno teče. Včasih med vožnjo imam občutek, kot bi bil dovod plina malo zamašen. Bojim se da gre za isto težavo. Ali bi kdo vedel za kaj gre in kaj naj naredim? Spominjam se da sem pri svojem prejšnjem avtu jugotu v začetku, ko je bil nov, imela podoben problem (kolikor se sedaj sploh lahko spomnim) pa so nekaj naštimali vrtljaje in je bilo v redu. Ne vem pa če gre za isto stvar. Potem bi mi jo najbrž na servisu že znali odpraviti. Je pa res, da imam v glavnem kratke vožnje, saj do službe nimam tako daleč, čez viked pa se tudi ne vozim prav daleč, vsaj pogosto ne. Tudi če je to vzrok, kaj se sploh da narediti?
V upanju da ima kdo kako podobno izkušnjo, vas lepo pozdravjam,
lp Romi
smo imeli isto pri škodi felicii 97, motor se je zaletaval, kot da bi hotel crknit, pa je nato spet zalaufal, vendar crknil ni…
smo mislili, da je narobe kaj z frgazarjem, pa smo ugotovili, da ena svečka ni prave sorte, ne da ni delala, vendar ni bila “kompatibilna” z ostalimi…poskusi preveriti še to…
Jz sem imel pooben primer pri Stilotu, potem pe je bilo samo še slabše. Že med vožnjo sem čutil, da včasih ne teče vse lepo in začel je težko vžigat. Potem smo našli luknjo na gumi pri vplinjaču (“frgazar”). Preveri še to, to i lahko bil eden od vzrokov, da včasih potegne preveč zraka in crkne.
Javi kaj je bilo, ko odkriješ.
Zdravo vsem,
najlepša vam hvala za vse mogoče ideje. Nameravam s tem seznamom na AMZS in jih prosit, da vse to preverijo. Ne vem sicer kdaj bom lahko, a bom sporočila, če mi bodo kaj našli.
Hec je v tem, da zdaj, ko je mrzlo, ne crkava, bo pa začel spomladi, ko se bo spet otoplilo. Kako je z motorčkom ne vem, je pa prva leta vse v redu delalo. Hec je bolj v tem, da kakrkoli so mi zadnji dve leti naredili na servisu, je držalo par mesecev potem pa vse po starem. Meni to nekako bolj deluje, kot da se nekaj iz neznanega vzroka sčasoma začne mašiti. Avto je sicer res že star nima pa veliko kilometrov (60000).
Še enkrat vsem hvala, če pa bo kdo imel še kakšno idejo, se priporočam.
lp Romi
Zdravo Zzzz,
ne vem, zakaj te motijo kilometri? Do službe imam 10 min vožnje (z mestnim avtobusom bi rabila 1 uro), čez vikend pa tudi ne vozim kam daleč (večinoma), na leto naredim cca 6-7000 km, torej?
O kompresiji in batnih obročkih ne vem nič, se bom pa pozanimala, vseeno hvala za idejo.
lp Romi