Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem tankanje kurilca

tankanje kurilca

Prosim za nasvet. V sluzbo imam kar dalec 45 km.Prijatelj mi svetuje, da is kupim golfa 5 tdi in da tankam kurilca.A ima kdo kaj izkušenj s tem??ZAdeva sploh gre?in riziko , da me ustavijo??

Ne delat tega!!

1. Ker če si lahko privoščiš golf 5 tdi ti ni problem za benz

2. Euro dizel in Kurilno olje se precej ne razlikujeta. Vendar ker ne moreš točit kurilca na bencinski ga moreš nakje drugje. Recimo doma-v kanistrih cisternah… S tem se ti poveča možnost da bo v gorivu kakšna smet, usedlina , voda od kondenza itd. Mogoče atmosferski dizli(brez turbine) še grejo na to ampak pri novih pa je najmanj kar te čaka če boš tankala umazanega kurilca je čiščenje turbine, šob in podobno kar pa nikoli ni bilo poceni sploh pa pri novih avtih. Smeti se ti zataknejo v šobo ali pa v črpalko in potem sranje.

3. Pozimi je tudi problem ker je dizel narejen da zdrži nižje temperature(-15) kurilc pa kvečjemu do -5. Kar spet pomeni okvaro črpalke filtra ali še česa ker se bo gorivo strjevalo.

4. Če te dobijo da tankaš cviček so kazni precej visoke od 100.000-450.000SIT za fizične osebe!! Na leto naključno pregledajo 5.000-6.000 avtomobilov.

Kurilno olje ti nikakor ne priporočam, če bi mel rad svoj avto več kot le kakšno leto! 🙂 En moj prof. na faksu je prav iz tega naredu doktorat in sem zato marsikaj o tem slišal in ti ga lahko le odpriporočam! Nikakor ne verjemi tistim, ki pravijo, da je razlika le v barvi! To enostano ni res!! Če ga že uporabljaš, ga nikakor ne smeš pri novem avtu. Če pa res ne gre drugače pa moraš vsake tolko obvezno tankat dizel! Razen če je vprašanje o kakem 15 let starem avtu, potem ni panike… 🙂 LP, B.

kup kater kol drug avto dizel sam golfa ne če se mosliš vozit na kurilca.Večina golfov je dizlov tko da jih tud največ ustavljajo.

Mislim da ti je Marko vse povedal!
Odsvetujem ti kurilca!!!!! SE posebej v novem avtu!

Kdo pravi, da ga ne moreš tankat na črpalki? Na naši črpalki ( Istrabenz Zg.Polskava) si ga redno tankajo direkt v avto. Sem že pisal enkrat o tem, pa so me popljuvali, tak da se tudi vi pazite, ko bodo kurilkoti to prebrali 😉

100000 do 450000? Zakaj takšen raspon? 100000 za ženske drugo za moške al kako to gre?

jah…med vsemi temi ki jih ustavijo se najde tudi kaksen tovornjakar, a ne…..

To je statistika za osebna vozila za kamione je posebaj….

Iz prve roke: Tankati kurilca v star avto ni problema, npr. Golf 2 diesel, nobenih problemov kar se tiče mašine, le naftni filter je treba menjati bolj pogosto, praktično zanemarljiv strošek, če vemo da je treba naftni filter zamenjati pri 50-60.000 km ga s kurilcom zamenjaš pri 40.000 in je! Pri novejših ni priblema z golfi 3 in 4 tdi, velja enako kot zgoraj napisano, za ostale pa ne dam roke v ogenj ker ne vem iz prve roke.

Kar pa se tiče ustavljanja pa pazi! Ustavljajo največ stare dizelce in to predvsem na lokalnih cestah , redko če sploh na magistralkah in nikoli na avtocestah. torej če se voziš v službo po avtocesti ni problema, če pa po lokalnih potem pa te bodo 100% ustavili 1x na leto. In pa še ta podatek, ustavlja te carina in te oglobi za utajo trošarine, torej paziti je treba na hrvaški meji, včasih so ustavljali predvsem na meji z Ita zdaj pa so se ti preselili v notranjost na lokalne ceste.

Kazen je prvič od 100-300 ksit, naslednjič pa od 300-450 ksit za fizične os.
Ustavili in čekirali so že praktično vse ki jih poznam in imajo golfe 2 in 3, en je tudi nasrkal=beri plačal 100 + 10 ksit povprečnine. no, mene še niso ampak pri nas objavljajo na lokalnem radiu in se lahko izogneš.

Jaz osebno ne tankam več kurilca me pa že zelo mika ob cenah nafte 205 sit/liter

Lp

Ne skrbi glede kurilca. Imam eno leto staro alfo JTD v katero že od samega začetka tankam kurilca, pa se še ni pokvarila. Glede golfa V je tako, da ima vgrajen senzor, ki zazna napačno gorivo. Prižge se ti opozorilna lučka, ki te opozarja na neustrezno gorivo. nekatera vozila pa imajo senzor, ki zaznajo napačno gorivo tako, da motor ne vžge. V teh primerih pa ne moreš uporabljati kurilca.

Glede carine pa tako, kje piše, da jim moraš ustaviti, malo se glupega nardiš in pelješ naprej.

Ja lahko se narediš glupega samo je en problem. Zraven ma policaja in če se mu lubi malo plavih lučk pa oviranje uradne osebe pa pobeg itd. pa itd. Kr probi…

Morda pa je čas, da glupe in tiste, ki se delajo glupe počasi spokamo v ustrezne ustanove …

Kontrolo izvaja po spremembi zakona izklučno carina in ne več policija, kot je do sedaj, ki je carini nudila pomoč pri ustavljanju vozil. sedaj ima tudi carina to pooblastilo, da lahko sama, brez policije ustavlja vozilo, kar že počne. Vprašanje pa je, če carina lahko zapelje za tabo, če ne ustaviš, brez modrih lučk, katere nima na vozilu in s tem krži predpise.

Daj no ne bodi naiven!! Če te lahko ustavi ob cesti, pol že ima kako pristojnost da te tudi na kak drugi način prisili, da plačaš – če se že dealaš butatega!

Več možnosti imaš, da te policija ustavi in te kaznuje kot pa carina. Kolikokrat ste zavestno kršili cestne predpise, vozili prehitro, pijani, nedovoljeno prehitevali, govorili po mobitelu? Kazni ki ti jih napiše policija tudi niso majhne, pa vendar ljudje še vedno kršijo predpise!!!

Mene niso nikol ustavl, pa že 15 let tankam kurilca – tud v nov avto, pa mu prov nič ne škoduje.

Še ne al pa maš novi stari avto. Ko bo prišel motor do okoli 80.000km s kurilcem in bojo rekl:

Guspa turbina vm je šla, šobe so skurene, ventile je treba spucat, cevke in dihtunge bomo menal, fiter je fuč, črpalko vam lohka probam obnovit ampak nč ne oblubm, vse skp pa bo koštalo 350.000SIT in več se spomni na nas in denar ki si ga prešparala s tem ko si se šla ogrevanje ….

Samo neki če sem v prejšnjih postih prav prebral…

ti v tanovega dizelskega accorda tankaš kurilc??? Kaj si, oprosti izrazu, prtegjena???

Dej mako ne seri, v novo alfo JTD sem začel tankat kurilca, zdej mam pa prevoženih že 143.000 km, pa ni še nič šlo. Novi avtomobili sploh nimajo več pumpe., da sva si na jasnem.

Da smo si na jasnem.. črpalka še vedno je in mora namesto 500 barov tlaka za vsak cilinder posebej zdaj ustvarjat tlak 1300 barov v skupnem vodu.

Draga Simona jaz ti tako svetujem. jaz sem ga tudi tankala pa so me ustavili. koliko bom plačala še ne vem, ampak vem, da če me ustavijo šeenkrat mi vzamejo vozilo.

vedno več jih je ki tankajo to zadevo in tudi carina vedno bolj preverja gorivo.

sedaj ne rabijo več policije, ker imajo vsa pooblastila in po novem letu bo tako, da ko te ustavijo tvoj avto odpeljejo na čiščenje in potem plačaš kazen, čiščenje ter avtovleko ki tvojega konjička odpelje na čiščenje kurilca.

to vem iz prve roke ker mi je povedal carinik.

zaenkrat je minimalna kazen 100.000 max pa kar velika. če te dobijo drugič ti vzamejo avto! za pravne osebe pa so kazni gromozanske.

če misliš tankat kurilca kupi poceni avto!

New Report

Close