Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Vaše mnenje?

Vaše mnenje?

Že kar nekaj časa razmišljamo o nabavi novega avtomobila kajti naša kia je postala premajhna.
Sedaj pa se ne moremo odločiti med naslednjimi tipi avtomobilov:
– Fiat stilo MW 1,6 16v dynamic 76kW
– Ford focus karavan 1,6 74kW
– Škoda Oktavija 1,6 MPI 75kW
– Citroen xsara break 1,6 EXCLUSIVE 65kW
Zanima me tudi kateri od teh ima cenovno najugonejši sevis?

Smo namreč 4 članska družina ki se ob vikendih rada spravi v naravo, drugače pa avto uporabljamo bolje med službo in domom (cca 6km dnevno)!!

Hvala !!

Najvec avtomobila bos za svoj denar dobil pri Fiatu (oprema!) Sicer pa ne vem zakaj se ne odlocis za dizla… (ni primerjave z bencinarji..pa se manj pije)

1. Fiat Stilo (najvec za ta dnar, oblikovno všečen, cena servisa pomoje v rangu Škode čeprav nimam izkušenj)
2. Škoda Octavia (Sigurno raje kot Focusa, ki mi oblikovno ni preveč všeč, pa se bolj elegantno zgleda in baje dokaj zanesljiva…)
3. Ford Focus (ford je, to me malo moti. velika poraba, videza sem ze navelican, servisi pa tud drazji kot pri fiatu, to je sigurno)
4. Citroen Xsara (o tem pa nehaj razmisljat v TEM trenutku…)

Če ste družina – moj glas gre Škodi.

1. Ford Focus (Dober avto. Sijajne vozne lastnosti. Od vseh štirih meni najlepši.)
2. Škoda Octavia (Tudi dober avto, vendar mi dizajn ni blizu)
3. Citroen Xsara (Slabši kot Fiat ne more biti 🙂 )
4. Fiat Stilo (Fiata se niti dotaknem ne več. Osebne izkušnje.)

S katerim Fiatom pa? Jaz pa Renaulta ne (FRA nasplosno ne) :>

Fiat Punto, sicer je bil letnik 2002. Sem ga kar hitro prodal (po enem letu). Sicer je bilo vse popravljeno v okviru garancije, ampak take nezanesljivosti si pač ne morem privoščiti.

Trdno verjamem, da sem najbrž dobil “petkovo serijo”, vendar saj veste kaj pravijo: “Še osel ne gre dvakrat na led”.

Jaz pa trdno verjamem da si proizvajalci pri avtih tega razreda privoscijo marsikaj kar si ne bi smeli, ker so avtomobili v bistvu dostopni najsirsemu delu kupcev in s tem racunajo da jih bojo najvec napizdli. Za “malo” dnara malo muzike, nekaj v tem stilu.

Jure kaj pa je bilo da so te francozi tako razočaral?
Jaz imam peugeot 106 XR l. 1998, dela ko urca, mal pokur, skratka sem zelo zadovoljen.

combe jaz bi se odločil za oktavijo.
Razlog:
– velik prtljažnik
– ima nemško tehnologijo
samo jaz bi se odločil za dizla.(1.9 TDI)

Sosed je mel 106 pa skoz crkovala, ka koncu ko se je dal vse popravit pa mu je sla elektronika za takratnih 3000dem pa je bil avto star komaj 4 leta.

Sam sem mel Twingota – OBUP. Ne priporocam nikomur, sploh pa ne tistih starih modelov.

V fotrovi sluzbi majo same FRA – Citroena (Xsara, Berlingo) in Renaulta (Kangoo, stara Laguna) pa je z vsemi samo sranje, najboljse gre se Kangoo, Xsara pa podn od podna.

O.K. polek teh 4 majo pa se tak kot ti pravis – Octavio 1.9TDi in je spica, samo toto vecinoma vozi direktor :>

Zanimivo (upam da sem rojen pod srečno zvezdo) sam sem bil lastnik obeh avtomobilov in moram dodat da mi je twingo služil odlično (od 97 do 2000), ni bilo nikakršnih okvar (do 60tkm en lager), pocen za servisirat, registrirat, ko sem se odločil ga prodat je šel v dveh dneh. Zdaj je pri hiši za mestna opravila p106 (5v) in do 50 tkm niti ne vem da je pri hiši. Verjamem pa da so večji modeli iz FRA slabše kakovosti. Tukaj se preproste ne da posploševati kdo je najboljša izbira v vse pogledih.

Če hočete kvaliteten avto z malo okvarami je toyota ali mazda dobra izbira (garancija). Od naštetih bi se pa odločil za focusa (če vam je oblika všeč).

lpk

Uradni servisi so pa najdražji za VW (audi+škoda in seat). Vsi ostali so po mojih izkušnjah cenejši (ford, opel, renault, peugeot, toyota).

lpk

Kot solastnica Oktavie (bencinar, letnik 1997), lahko povem, da je to res nemška tehnologija, in to tako v dobrem kot tudi v slabem. TDI-ji so odlični, trošijo malo in jih verjetno rabljene težko dobiš, da ne bi bili že preveč zmantrani. Vendar jaz avtomobila ne kupujem samo zato, ker bi trošil liter nafte manj, kot eden drugi. Pomanjkljivosti je bilo v garanciji in tudi zunaj nje kar nekaj, vendar je za predvidevati, da so bile novejše serije boljše in da bo boljša tudi nova Oktavia. No, kakorkoli, mi smo znamko menjali, Oktavia pa bo še nekaj časa pri nas, saj potrebujemo dva avtomobila. Vsak ima pač svoje izkušnje in zadev ni za posploševati! LP

New Report

Close