gume dunlop m3 oz. goodyear-razlika
na voljo imam gume dunlop m3 oz. goodyear(tipa ne vem natančno).Pozna kdo razliko med njimi?Katere bi mi svetovali? Vozim v Lj. in okolici, včasih pa tudi kam dlje (v avtu vozim tudi otroke). ALi je 9.600 ugodna cena za ta dva tipa gum? Ali so boljše od Save M+S?
AlI kaj veste,kje bi se dalal pogledati ponudba gum ni cene?
Hvala in lep pozdrav
Ema – malce pomanjkljive so tvoje informacije o gumah – tipu, pa tudi dimenzijah.
V pomoč naj ti navedem spletno stran kjer so preizkušali »letošnje« zimske gume. V kategoriji 165/70 R14 T(Q) (to so gume za avtomobile tipa POLO, C3, PUNTO in ostalo druščino enakega velikostnega razreda) so npr. zimske gume GOODYEAR ULTRA GRIP 6 bile med testiranimi gumami nekje v zlati sredini, DUNLOP SW SPORT M3 pa je bila uvrščena bolj v »dno« lestvice. Bolje od nje je bila ocenjena tudi »naša« SAVA ESKIMO S3.
Sicer pa si vse skupaj lahko pogledaš na tej spletni strani
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Winterreifen/default.asp?ComponentID=4919&SourcePageID=8762%230.
Cene so različne od ponudnika, do ponudnika, razlika pa je takšna, da se splača malce bolje pozanimati. Jaz sem pred dobrim mesecem kupoval gume in razlika je bila skoraj 2000 SIT pri vsaki gumi (najugodnejši-najdražji) istega tipu oz znamke.
Pa srečne zimske kilometre.
LP, Škorpjon