PROSIM NASVET
Sem mlada mamica in imam staro astro, ki pa jo moram sedaj zamenjati, ker bi rada bolj zanesljiv avto. Najprej sem iskala rabljenega, toda glede na zelo slabe izkušnje, si ga kar ne upam kupiti, sedaj pa me je malo zamikal nov avto Chevrolet-daewoo-kalos, ki bi me prišel cca 1.700.000, s popusti in starim avtom v račun. Glede na finance je že kar malo preveč zame, toda ker ga nameravam imeti dokler ne shira, upam da vsaj 10 let, bi pa mogoče kar kupila vsaj enkrat nov avto.
Rabim seveda velik prtljažnik za voziček in ostalo otroško opremo in seveda rabim tak avto, da me ne bo pustil kje na cedilu.
Kaj menite, ali bi bila za naju z otročkom to dobra odločitev, ali je za tako ceno ali manj mogoče še dobiti kak boljši avto.
Ali kdo pozna ta avto, a se ga splača ali naj se odločim raje za drugega in kakšnega.
Lepo prosim vsaj za kako mnenje.
Kaja
Nov avto je lahko neprimerno bolj varen nakup od rabljenega, razen če poznaš poreklo in zgodovino tistega rabljenega vozila.
Kalos se mi zdi racionalna odločitev. Drugače pa se sprehodi še do servisa, poglej, kaj delajo po avtomobilih in vprašaj glavnega mehanika, kaj se najbolj kvari. Dejstvo je, da ponekod servisne delavnice in prodajni saloni nimajo med sabo urejene najboljše komunikacije.
Lep pozdrav
Jernej
Daewoo kalos je naslednik Daewoo Lanosa, čeprav sedaj nekateri spet pravijo da je to Laccetti. Dejstvo je, ko je šel lanos s traku, je prišel kalos na trak. (cenovno sta v istem rangu, vizuelno pa sta si manj podobna)
Lanos kot sama mašina je bilo vse O.K največji problemi so bli servisi, za daewoo nimaš kaj velik izbire. Ena serija lanosov so imeli tovarniško napako in na servisu smo bili 10x zaradi ene in iste napake, ki se je pojavljala po vsakih 7.000 prev.km. Vedno so odpravili posledice, nikoli pa vzroka. Na vsak način so hoteli ženo prepričati, da je za napako kriva njena vožnja ali pa da vozi po makadamu :))) Skratka tudi drugače odnos do strank ni bil dober…zaračunavali so vodo, ki je niso dolili in podobno…bilo je kar nekaj stvari…sploh pa poniževalni odnos do žensk voznic.
Prav tako Daewoo motors kot generalni zastopnik ni hotel rešiti zadeve….oz. je celo rekel, da se napake ne da odpravit, da pa bi nekaj delov zamenjali če bi si stroške delili, na kar nato nismo pristali.
Tako da smo posredovali na sedež firme Daewoo motors v Koreji. Oni so hitro urgirali preko svojega predstavnika korejčka v Ljubljani. In potem so vse zastonj zamenjali in še danes nimamo nobenih težav. Ko bo ta lanos odslužil svoje, pri nas ne bomo imeli več Daewooo-ja!!!
Te dve firmi v lJubljani sta zaradi slabega svojega dela (panadria in Daewoo motors) k sreči propadli. A kaj pomaga, ko so se nekateri isti zaposleni v bližin obvoznice spet znašli v drugi firmi, ki imajo servis za Daewoo-je… Torej pri nas NIKOLI VEČ Daewoo zaradi slabega servisa, ne pa zaradi kvalitete samega avtomobila!!!