Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem HELP – Ford Mondeo karavan

HELP – Ford Mondeo karavan

Na ta forum se vam oglašam prvič in upam, da mi lahko pomagate ter svetujete. Nisem kakšen strokovnjak na področju avtomobilov, zato ne se smejat.

Pred kratkim sem kupila uvoženega Mondeota iz Nemčije in sem poleg dobila le nemška navodila. Ima mogoče kdo od vas slovenska ali angleška navodila za Mondeo karavna 115KM l. 2001 (modelno 2002) TDDI, ki jih je pripravljen posoditi, da se jih prekopira ali mogoče proda, če jih ne potrebuje več. Ali mogoče kdo ve, se jih da dobiti mogoče pri našem uvozniku?

Naslednje je bolj tehnično vprašanje. Ima kdo razlago zakaj se zvok motorja spremeni, ko presežejo obrati motorja 2000, takrat tudi bolj “potegne”. Ali je to povazano kako s turbino?

Zadnje vprašanje je na temo navigacije. Kje se da dobiti CD za Nemčijo, Avstrijo in Italijo. Tip navigacije oz. komponente je 9000VNR (ali nekaj takega).

Za vaše odgovore hvala in se beremo.

Jah, malo pa je smešno, no. Pa ne hudo.

Spremenjen zvok po 2000 vrtljajih je res lahko zato, ker se vključi turbina. To bi moral tudi čutiti, vsaj malo.

Po navodila bi jaz šel kar k zastopniku, saj navsezadnje jih tudi pri nas vsi rabljeni nimajo.

CD za navigacijo je odvisen od izdelovalca navigacije (in ne od modela). Pojma nimam, kaj vgrajuje Ford, a veliko ni za zgrešiti. Povprašaj na servis ali poglej v navodila.

Hm, ne bo treba, sem pogledal na internet VNR9000 podpira Navteqove zemljevide (www.navteq.com). Po mojem jih najlažje dobiš kje v Avstriji, Nemčiji ali Italiji.

New Report

Close